Черноморец приема Балкан в сблъсък №1

08 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Черноморец приема Балкан в сблъсък №1

Отборите на Черноморец и Балкан застават един срещу друг в мач №1 от полуфиналната си серия в Националната баскетболна лига. “Акулите” приемат актуалните шампиони в първенството тази вечер от 19:00 часа в зала “Арена Ботевград”.

Възпитаниците на Васил Евтимов стигнаха сравнително лесно до полуфиналната фаза, след като отстраниха в два мача тима на Левски – чрез победи със 73:59 и с 88:74. Бургазлии получиха повече дни за почивка от отбора на Балкан, който се наложи да елиминира ЦСКА с 2-1 победи, благодарение на успех с 94:74 в решителния трети двубой.

Ботевградчани се превърнаха в единствения отбор, който съумя да нанесе поражение на Черноморец в неговата зала в целия редовен сезон. Това се случи в последния кръг от кампанията, когато “зелените” спечелиха драматично с 90:89 чрез победен кош със сирената на Мартин Сотиров. Така балансът между двата отбора за сезона стана 2-2.

Черноморец обаче беше най-добрият отбор през целия сезон, разполага с класни състезатели и очаквано е фаворит на Betano за мач №1. Коефициентът за победа в първия мач на “акулите” е 1.29, докато ставката за успех на шампионите от Балкан е оценена на 3.30.

ТАГОВЕ