Серията между Денвър и Минесота започва

04 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Серията между Денвър и Минесота започва

Отборите на Денвър Нъгетс и Минесота Тимбъруулвс започват своята битка за класиране към финалите на Западната конференция в НБА. Двата тима излизат един срещу друг в мач №1 от серията идната нощ от 2:00 часа българско време. Откриващият двубой ще се проведе в дома на Нъгетс – “Бол Арена”, който ще приеме както първия, така и втория мач от дуела.

Денвър срещна доста сериозна съпротива от Лос Анджелис Лейкърс в първия кръг, като почти във всеки мач от серията беше в ролята на догонващ на полувремето. Все пак обаче отборът на Майк Малоун разкриваше своя потенциал в заключителните мигове от срещите и елиминира “езерняците” с 4-1 победи. Никола Йокич бе на традиционното си високо ниво, а Джамал Мъри на два пъти наниза победни кошове, за да торпилира ЛеБрон Джеймс и компания.

Минесота пък сложи край на сезона на “суперотбора” на Финикс Сънс, който бе воден от триото Кевин Дюрант, Девин Букър и Брадли Бийл. “Горските вълци” се класираха за втория кръг в плейофите за първи път от 20 години насам или от времената на легендата Кевин Гарнет, като го направиха по изключително категоричен начин – 4-0 срещу “слънцата”. Звездата на Антъни Едуардс заблестя още по-ярко, като гардът се превърна в основна атракция в тази серия със своите изумителни кошове през Дюрант и демонстрирането на своето самочувствие.

Денвър и Минесота се срещнаха четири пъти в редовния сезон, като си поделиха по две победи. Минесота удари първи със 110:89 в своята зала, след което Денвър си върна със 115:112 като гост. След това отново “вълците” спечелиха гостуване със 111:98, но Денвър затвори серията в редовния сезон с домакински успех със 116:107.

Специалистите от Betano са на мнение, че Денвър заслужава да бъде определян като фаворит в срещата. Коефициентът за успех на Нъгетс е 1.55, докато ставката за победа на Минесота е оценена на 2.52.

ТАГОВЕ