Шампионите нямат право на втора поредна грешка

06 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шампионите нямат право на втора поредна грешка

Шампионите от Денвър Нъгетс приемат Минесота Тимбъруулвс в мач №2 от полуфиналната серия между двата отбора в Западната конференция. “Горските вълци” вече успяха да пуснат кръв на Никола Йокич и компания, след като спечелиха първия двубой и откраднаха временно домакинското предимство от своя съперник. Сега съперниците отново излизат в “Бол Арена” за втората среща от серията, която ще се проведе идната нощ от 5:00 часа българско време.

Минесота спечели първия мач от серията най-вече благодарение на дуото Антъни Едуардс и Наз Рийд. Първият за пореден път доказа, че е вече може да се счита за суперзвезда в НБА, след като наниза впечатляващите 43 точки в дуела. Вторият пък помогна на Минесота да се откъсне напред в последната четвърт, след като наниза 14 от своите 16 точки именно във финалните 12 минути. Като цяло защитата на Минесота свърши добра работа с опазването на Джамал Мъри, който не вкара нито една точка през първото полувреме.

Лидерът на домакините от Денвър – Никола Йокич, си наниза своите 32 точки, но го направи при 11/25 стрелба от игра, включително 2/9 от тройката. Жокера обаче трябва да печели всяка своя точка по трудния начин, защото срещу него е един от най-добрите защитници в лигата – Руди Гобер, който беше заложен срещу сърбина в почти всяка негова атака към коша.

Денвър не е допускал две поредни поражения от Минесота на своя територия от около две години насам, като отборът на Майк Малоун беше спечелил шест от последните си домакинства срещу този съперник преди мач №1 от серията. Шампионите нямат право на нова грешна стъпка, защото ако я допуснат, те ще изостанат с 0-2 в серията, а следващите два мача са в Минеаполис.

Коефициентът в Betano за победа на Денвър Нъгетс е 1.45, докато ставката за изненадващ втори пореден успех на Минесота е оценена на 2.85.

ТАГОВЕ