Бостън гледа с увереност към победа над Кливланд

07 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Бостън гледа с увереност към победа над Кливланд

Време е за началото и на втората полуфинална серия в Източната конференция на НБА. Бостън Селтикс и Кливланд Кавалиърс започват своята битка помежду си с мач №1 идната нощ от 2:00 часа българско време. Домакин на първия двубой са “келтите”, които приемат съперника си в “ТД Гардън”.

Бостън откри участието си в тазгодишните плейофи с категорична победа с 4-1 над Маями Хийт. Момчетата на Джо Мадзула отстъпиха като домакини във втория двубой, но след това бяха далеч по-добри от “горещите” и в три поредни мача ги удържаха до по-малко от 89 точки.

Кливланд пък се озова на печелившата страна от патова ситуация в серията си с Орландо Меджик. Двата отбора стигнаха до решителен пети мач, който “кавалерите” успяха да спечелят след обрат от 18 точки, за да триумфират със 106:94. Звездата на тима Донован Мичъл изригна с 39 точки в мача, след като и в шестата среща беше феноменален с още 50 точки.

Балансът между Бостън и Кливланд от началото на сезона е 2-1 в полза на “келтите”, които спечелиха със 120:113 и със 116:107 в “ТД Гардън”. След това обаче Кливланд също не сбърка на своя територия и надви най-добрия отбор в НБА със 105:104 в Охайо.

Бостън е определян като абсолютен фаворит според специалистите от Betano, които предлагат коефициент от 1.16 за победа на “келтите”. Успех за Кливланд пък е оценен със ставка от 5.70.

ТАГОВЕ