Оклахома вече неутрализира веднъж Лука и компания, а сега е готов да го стори отново

09 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Оклахома вече неутрализира веднъж Лука и компания, а сега е готов да го стори отново

Оклахома Сити Тъндър ще се опита да запише шестата си поредна победа в плейофите на НБА и да остане без поражение от началото на заключителната фаза в най-силната лига в света. “Гръмотевиците” приемат Далас Маверикс в мач №2 от полуфиналната серия в Западната конференция, като двубоят започва идната нощ от 4:30 часа българско време на територията на ОКС.

Тъндър, които завършиха като №1 в редовния сезон на Запад, продължават да затварят устите на критиците си. Отборът на Майк Дайгно срази Маверикс със 117:95 в първия мач, като успя да лимитира лидерите на тексасци – Кайри Ървинг и Лука Дончич. Първият отбеляза 20 точки, докато вторият се отчете с 19 точки при едва 6/19 стрелба от игра, включително 1/8 от тройката.

От другата страна пък ОКС отново можеше да разчита на отличните изяви на своята суперзвезда Шей Гилджъс-Алекзандър, който докосна трипъл-дабъла с 29 точки, 9 борби и 9 асистенции. Освен това отборът получи силни включвания от пейката от Джейлън Уилямс и Аарън Уигинс, като те спомогнаха за това защитата на “гръмотевиците” да неутрализира напълно оръжията на Маверикс.

Това бе трета поредна победа за Оклахома над Далас през настоящия сезон, като тимът на Джейсън Кид не е печелил като гост на този опонент от 2022-ра насам и ОКС е в серия от пет последователни успеха. Освен това възпитаниците на Майк Дайгно са с баланс от 19-2 в последните си 21 мача на своя територия, което е напълно достатъчно те да се считат за фаворити преди втория двубой.

В Betano дават предимство на домакините от Оклахома с коефициент от 1.50 за тяхна победа. Успех за Далас пък е оценен със ставка от 2.67.

ТАГОВЕ