Олимпиакос се изправя срещу Барселона в интригуващ двубой от баскетболната Евролига

13 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Олимпиакос се изправя срещу Барселона в интригуващ двубой от баскетболната Евролига

Олимпиакос срещу Барселона – сериозно предизвикателство за момчетата на Йоргос Барцокас

Новият сезон в баскетболната Евролига вече започна. След едно динамично трансферно лято със сензационни трансфери, сега е време битката за европейския трон отново да започне.

Настоящият шампион Реал Мадрид ще има задачата да защити драматично спечелената си титла. “Белите” надвиха отбора на Олимпиакос със 79:78 в един изключително емоционален финал. Реал Мадрид вече започна успешно защитата на своя трофей с победа срещу Баскония.

Олимпиакос също се поздрави с триумф в първия си мач от настоящия сезон на Евролигата. Гръцкият гранд започна нова ера без Александър Везенков и победи Панатинайкос с резултат 88:78.

Сега предстои ново сериозно предизвикателство за Олимпиакос. Хората на Йоргос Барцокас ще премерят сили с Барселона. Двата отбора бяха сред четирите най-добри за миналия сезон. Шоуто отново ще е гарантирано, като се има предвид амбициите на Олимпиакос и Барселона за титлата.

Мачът ще се изиграе на 13 октомври в 21:15 българско време.

Ще се усети ли липсата на Везенков

За Олимпиакос започва едно ново начало. Големият герой на гръцкия гранд – Александър Везенков, напусна отбора и пое в посока НБА. Българинът вършеше чудеса на паркета с екипа на Олимпиакос и постигна редица значими индивидуални и отборни постижения. Той изравни и рекорда на Шейн Ларкин за най-голям брой отбелязани точки на финал на Евролигата. Цели 29 срещу Реал Мадрид! Инфарктната загуба с една точка разлика беляза и края на ерата “Везенков” в Олимпиакос.

Сега големият въпрос е дали липсата на българина ще се усети срещу по-класен съперник в лицето на Барселона? В опит да бъде запълнена тя, бе привлечен Игнас Браздейкис. Баскетболистът от Литва може да играе, както на позицията леко крило, така и като стрелящ защитник. 24- годишният, вече бивш играч на Жалгирис Каунас, изигра приличен дебютен сезон в баскетболната Евролига. Той отбеляза средно 11.6 точки, 2.9 борби и 1.3 асистенции.
Предстои да разберем дали Браздейкис ще оправдае високите очаквания и какъв ще е неговият принос към отбора.

Готов ли е Барселона за победа

Отборът на Барселона определено има стабилна основа, върху която да надгради спрямо миналия сезон. Представянето на “каталунците” през изминалата кампания бе повече от добро, като те стигнаха до финалната четворка. Макар и да завърши на четвърта позиция тогава, Барселона показа, че може да достигне до края на турнира.

Рокадата на треньорската позиция породи редица дискусии преди началото на новия сезон. Шарунас Ясикевичус напусна Барселона след три години начело на “каталунците”. На негово място дойде Роджър Гримау. Много интересна е разликата в характерите на двамата треньори. Повечето баскетболисти на Барселона бяха свикнали на далеч по-емоционалния и строг подход на Ясикевичус.

Стилът на Гримау е доста по-различен и играчите на “каталунците” приветстват тази промяна. Те се чувстват по-сплотени като колектив и това си пролича веднага на паркета. Барселона надигра Анадолу Ефес със 91-74 в първия мач от новия сезон на най-силната клубна надпревара на Стария континент по баскетбол.
Олимпиакос ще е още едно сериозно предизвикателство за Барселона. Дали “каталунците” ще са готови за него?

На какво да залагаме – атрактивни оферти и пазари на Betano.bg

Баскетболът е изключително динамичен спорт. Победителят може да не е ясен по последната секунда на двубоя. С нашата оферта 20 точки аванс, може да сте спечелили много преди края на мача. С нея автоматично вашият залог е печеливш, ако отборът, на който сте заложили поведе с 20 точки, в който и да е момент от мача. Тази оферта е валидна само за пазара “Краен резултат”. Първенствата, за които можете да се възползвате от тази оферта, са Евролига и НБА.

Усетете тръпката от победата с “20 точки аванс”. Пълните правила и условия на тази оферта, можете да я намерите в списъка с офертите за ранно изплащане вдясно на началната ни страница Спорт.

Мачът между Олимпиакос и Барселона се очаква да бъде истинско зрелище. С изобилие от класни стрелци и в двата отбора, пазарът “Първа точка” може да грабне вашето внимание. Ако смятате, че първите точки в двубоя ще бъдат отбелязани след стрелба от тройката, можете да заложите на “Стрелба за 3 точки”. Коефициентът за това да се случи е 3.75*.
В случай, че усещате борбеност и агресия още от самото начало, можете и да заложите на “наказателен удар”. Първата точка да се отбележи след наказателен удар е с 8.00* коефициент.

Дългосрочният пазар за краен победител в настоящия сезон на баскетболната Евролига вече е факт. Реал Мадрид е фаворит да защити трофея с коефициент 4.25*. Барселона и Олимпиакос обаче нямат намерение да улесняват “белите” и ще се борят до самия край. Ако мислите, че “каталунците” могат да спечелят баскетболната Евролига за сезон 2023-24, коефициентът за тях е 7.00*. За гръцкия гранд триумф след плейофите е оценен на 6.50*.

Ще станем ли свидетели на спектакъл между Олимпиакос и Барселона? Отговорът ще научим много скоро. На вас ви желаем успехи в нашата платформа и позитивни емоции.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova