ЛА Лейкърс пусна кръв на Денвър, но сега серията може да приключи в Колорадо

29 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
ЛА Лейкърс пусна кръв на Денвър, но сега серията може да приключи в Колорадо

Отборът на Денвър Нъгетс ще се опита да сложи край на серията си с Лос Анджелис Лейкърс и да се класира за полуфиналите на Западната конференция в НБА. Момчетата на Майк Малоун водят с 3-1, а тази нощ от 5:00 часа българско време приемат “езерняците” в своята зала “Бол Арена” в Колорадо за мач №5.

Нъгетс вече пропуснаха да елиминират ЛеБрон Джеймс, Антъни Дейвис и компания в предния двубой, завършил при 119:108 в полза на Лейкърс. В конкретната среща воденият от Дарвин Хам тим най-сетне показа устойчивост през второто полувреме, като този път не допусна да се стигне до еднаква развръзка с предходните три двубоя, а именно – обрат през второто полувреме.

В първите три мача от началото на серията Лейкърс неизменно бяха в ролята на водачи в резултата след 24 минути игра, но впоследствие отборът на Денвър излизаше по-мотивиран и беше по-добър в заключителните моменти от мача. В мач №4 обаче четирима играчи на “езерняците” достигнаха кота 20, като Джеймс бе най-резултатен с 30 точки, Дейвис добави 25 и 23 борби, а Остин Рийвс и Ди’Анджело Ръсел вкараха по 21 точки.

Сега серията се връща обратно в Колорадо, като домакините са в серия от седем поредни успеха над своя съперник. Последната победа на Лейкърс в залата на Денвър бе записана на 11 април 2022-ра.

Коефициентът за победа на Денвър Нъгетс в серията и класирането им на полуфинал е 1.34, докато шансовете ЛА Лейкърс да грабне успеха и да намали изоставането са оценени на 3.45.

ТАГОВЕ