Ще се превърне ли Реал Мадрид в първия полуфиналист в Евролигата?

01 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще се превърне ли Реал Мадрид в първия полуфиналист в Евролигата?

Тимовете на Баскония и Реал Мадрид отново се изправят един срещу друг в мач №3 от четвъртфиналната си серия в Евролигата. Двата тима излизат тази вечер от 21:30 часа във “Фернандо Буеса Арена”. До този момент общият резултат в серията е 2-0 в полза на “кралския клуб”, който може да се класира за Финалната четворка в турнира още тази вечер.

Реал беше безгрешен в първите си две домакинства от серията с баските, като първо спечели мач №1 с 90:74, а след това бе по-добър и във втория двубой, в който триумфира със 101:90. И в двата двубоя мадридчани нямаха почти никакъв проблем в офанзивен план, като доминираха от началото до края, за да си осигурят убедителен аванс в серията.

От началото на сезона в Евролигата и Лига Ендеса отборът на Баскония има само една победа над Реал Мадрид, докато загубите на тима от този опонент са четири. Единственият успех на баските дойде при гостуването в “УиЗинк Сентър” с 91:95 в един от последните мачове на двата отбора в редовния сезон на Евролигата.

Двата тима имаха двубои и на местна почва през уикенда, като Баскония победи Паленсия със 101:94 благодарение на 36 точки от основния си реализатор Маркъс Хауърд, който трябва да поведе отбора и тази вечер. Българският национал Коди Милър-Макинтайър пък се отличи с 12 асистенции при успеха над Паленсия.

Реал Мадрид пък записа победа със 79:69 над Обрадойро и така отново изскочи с един успех пред Уникаха на лидерската позиция в Лига Ендеса. Старши треньорът на мадридчани Чус Матео успя да разпредели минутите на своите играчи, като нито един от тях не игра повече от 23 минути в срещата.

Коефициентът за победа на Баскония в Betano е 3.05, докато този за успех на Реал Мадрид е оценен на 1.40.

ТАГОВЕ