Филаделфия вече доказа, че няма да се дава лесно на Никс

02 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Филаделфия вече доказа, че няма да се дава лесно на Никс

Отборите на Филаделфия и Ню Йорк Никс застават за шести път един срещу друг в серията от първия кръг в Източната конференция на НБА. Сиксърс приемат своя съперник тази нощ от 4:00 часа българско време в “Уелс Фарго Сентър”. Те задължително трябва да спечелят мача, за да предизвикат решителен седми мач, тъй като в момента Ню Йорк разполага с аванс от 3-2 в серията.

Филаделфия вече успя да спаси един “мачбол” и да остане в серията след трудно извоюван успех със 112:106 след продължение в четвъртия мач в Ню Йорк преди два дни. Тогава Сиксърс изоставаха с 90:96 около 25 секунди преди края на редовното време, когато Тайрийз Макси изригна с две поредни тройки, едната от които с нарушение, за да изравни при 97:97. В допълнителните пет минути гостите отново наваксаха изоставане и спечелиха мача.

По този начин серията продължи и сега се връща в града на братската любов. Възпитаниците на Ник Нърс записаха победа и загуба при последните си две домакинства на Никс в серията, след като първо спечелиха със 125:114, но след това изостанаха с 1-3 в серията след 92:97 в четвъртия мач. Тогава звездата на нюйоркчани Джейлън Брънсън избухна с 47 точки и 10 асистенции.

Филаделфия влиза като лек фаворит според Betano, като коефициентът за успех на Сиксърс е оценяван на 1.70. Ставката за триумф на Никс още тази вечер е 2.37. От Betano предлагат и завишени коефициенти – 32+ точки на Джоел Ембийд с коефициент от 2.45, както и 35+ точки на Джейлън Брънсън – 2.32.

ТАГОВЕ