Може ли непредсказуемият Челси да обърка сметките за титла на Манчестър Сити

16 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Може ли непредсказуемият Челси да обърка сметките за титла на Манчестър Сити

Манчестър Сити срещу Челси

Интригата за титлата в Английската Висша Лига се заплита все повече и повече. Победата на Арсенал срещу Ливърпул в комбинация с възхода на Манчестър Сити ще направи битката за титлата още по-вълнуваща. “Гражданите” набират все повече скорост. Знаем какво се случва, когато “небесносините” влязат в серия.
Сега е време за ново предизвикателство за хората на Пеп Гуардиола. На “Етихад Стейдиъм” пристига Челси. “Лондончани” са един от най-големите кошмари за всички букмейкъри през този сезон. Челси на Маурисио Почетино не впечатлява особено с изявите си и редува силни със слаби мачове във всички турнири. Последната победа срещу Астън Вила обаче подейства чудесно на символичните гости.Челси ще иска да запише положителен резултат на стадиона на шампионите – място, където “гражданите” претърпяха поражение за последно през ноември 2022 година.

Дербито от 25-ия кръг на Английската Висша Лига ще се изиграе на 17 февруари от 19:30 българско време.

“Гражданите” отново надушват титлата

В началото на сезона всички знаеха, че Манчестър Сити отново ще е най-голямото предизвикателство по пътя към трите точки. Надпреварата с Ливърпул и Арсенал за титлата в един момент бе наклонена в посока “мърсисайдци”. Ливърпул имаха няколко точки преднина пред настоящите шампиони. Хората на Пеп Гуардиола допуснаха изненадваща загуба от Астън Вила като гости през Декември миналата година. Още по-голям шок бе и равенството 2-2 с Кристъл Палас на “Етихад Стейдиъм”. След този мач даже някои анализатори определиха Ливърпул като по-големият фаворит за титлата.

След равенството с Кристъл Палас “гражданите” не погледнаха повече назад и спечелиха 10 поредни мача във всички турнири. Ливърпул допусна равенства срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал на “Анфийлд”, а впоследствие загуби втория мач срещу “артилеристите” с 3:1. Това даде възможност на Манчестър Сити да си осигури предимство в борбата за титлата.
Към момента хората на Пеп Гуардиола са на второто място с 52 точки и мач по-малко от Ливърпул и Арсенал. Ако продължават с победите в същия дух, “гражданите” могат и да се превърнат в най-доминиращия отбор в историята на първенството, като спечелят титлата за четвърти пореден път.

Ще отговори ли Челси на критиците

Ситуацията около Челси през този сезон е доста интересна. След като бяха похарчени милиони за трансфери и бе сглобен на практика един цял нов отбор, резултатите определено не са на нужното ниво. Според много от анализите в състава има дисбаланс откъм позициите, на които играят футболистите. По-голямата част от бековете на “сините” са в лазарета. Това означава, че Коуил и Дисаси, които са централни защитници, трябва да запълват дупките в тези позиции. Въпросителните определено отиват за американското ръководство на “лондончани” и методиката на управление на отбора.

Челси се намира на незавидното 11 място с актив от 31 точки. Победата срещу Астън Вила за ФА Къп с 3:1 като гост обаче вдъхна увереност на отбора. Маурисио Почетино заяви, че неговите момчета трябва да играят така във всеки един мач:
“Представянето ни срещу Астън Вила беше много добро. Това е начинът, по който трябва да подхождаме във всеки един мач”, заяви треньорът на Челси.

Челси е показвал, че може да се опълчи дори и на Манчестър Сити. Всеки може да си припомни онова епично 4-4 на “Стамфорд Бридж” по-рано през сезона. Сега остава да видим дали “сините” ще могат да се представят на ниво и в ролята си на гости.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Отборът на Пеп Гуардиола се намира в плашещо добра форма и Челси е сериозно спряган да се превърне в следващата жертва на “гражданите”. Манчестър Сити е с 1.38* коефициент да спечели трите точки. Челси да завърже още повече битката за титлата и да нанесе първо поражение на Манчестър Сити на “Етихад Стейдиъм” е с коефициент 7.30* към този момент. Коефициентът за равен резултат е 5.20*.

Манчестър Сити по традиция е от по-неудобните съперници за Челси. Статистиката показва, че “гражданите” имат 22 победи в последните 39 мача срещу Челси във всички турнири. Символичните гости са с 12 триумфа, а останалите 5 двубоя са завършили наравно.

Два от последните три двубоя между тези два отбора във всички турнири са завършили с отбелязани 4 или повече попадения. Поради тази причина насочваме вниманието ви към пазара “Под/Над 3.5 гола”. Коефициентът за това и в предстоящия сблъсък отново да видим минимум 4 отбелязани гола за целия мач е 2.25* засега в Betano.bg. Достойна селекция от вашия множествен залог би била и линията “под 3.5” гола, която към момента е оценена на 1.65* коефициент. Осем от последните десет мача във всички турнири между Манчестър Сити и Челси са завършили с отбелязани 3 или по-малко голове.

Хендикап предложения

Когато Манчестър Сити играе, разгромните победи не са рядкост. “Гражданите” победиха повече от убедително Челси с 4-0 в мач от ФА Къп през януари 2023 година. Могат ли да победят с голяма разлика отново този съперник? Пазарът “Хендикап Манчестър Сити -2” е с 3.30* коефициент. Това означава, че символичните домакини трябва да спечелят с 3 гола разлика или повече, за да ви е печеливш залогът.

Ще успее ли Маурисио Почетино да вземе нещо от “Етихад Стейдиъм”? Не пропускайте голямото дерби между Челси и Манчестър Сити. Заложете още сега в Betano.bg и играйте на друго ниво. Желаем ви позитивни емоции и печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е написана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva