Ученикът се изправя срещу учителя си – Микел Артета в опит да спре Пеп Гуардиола

04 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ученикът се изправя срещу учителя си – Микел Артета в опит да спре Пеп Гуардиола

Арсенал срещу Манчестър Сити в битка на лидерите

Арсенал, който е смятан за един от топ претендентите за титлата в Англия, се изправя срещу шампионите от Манчестър Сити. Микел Артета излиза в пряк сблъсък със своя учител.

Когато става дума за преки сблъсъци между двата клуба във Висшата лига, “артилеристите” изпитват сериозни трудности. Лондончани не са усещали вкуса на победата срещу Ман Сити в 15 последователни мача от Premier League. Още по-неприятното за тях е, че 13 от тези 15 сблъсъка са завършвали с успех за “гражданите”.

От друга страна, последната среща между двата английски колоса завърши в полза на Арсенал. “Топчиите” триумфираха с трофея в Къмюнити Шийлд в началото на сезона, надвивайки шампионите след изпълнение на дузпи.

Ще успеят ли ли столичани да прекъснат негативната серия в първенството? Победа срещу шампиона на Англия ще вдъхнови още повече младите момчета на Микел Артета.

Мачът ще се играе на 8-и октомври, неделя, от 18:30 часа на стадион “Емирейтс”.

 

Готов ли е Арсенал да се противопостави на Манчестър Сити

Арсенал направи всичко възможно през лятото, за да подсили състава си до такава степен, че да се противопостави на тима на Пеп Гуардиола. Ще се окажат ли обаче достатъчни новите попълнения?

Деклан Райс, най-скъпият трансфер за “артилеристите” през лятото, се превръща в основна част от плановете на Микел Артета и вече остави важна следа в крехката си кариера за новия клуб.

От друга страна, останалите скъпи трансфери не впечатляват особено много. Юриен Тимбър се контузи и ще отсъства дълго време, а Кай Хаверц не намира най-добрата си форма. Германецът все още не е отбелязал или асистирал за попадение.

Въпреки това, Арсенал продължава да бъде непобеден във всички турнири от началото на новия сезон. Една победа в Карабао Къп, Шампионска лига и четири успеха във Висша лига окачествяват формата на лондончани. До тях се нареждат и две равенства срещу други столични тимове – Фулъм и Тотнъм.

“Топчиите” вече надвиха един манчестърски клуб. Ще успеят ли да сторят същото? Манчестър Сити е друга класа, но “Емирейтс” е готов да даде отпор.

 

Безгрешен Манчестър Сити от началото на сезона

Манчестър Сити започна новия сезон точно както подобава за отбор, който току-що е спечелил требъл.
Отличен 6 за “гражданите” след първите шест кръга в английската Висша лига. Футболистите на Пеп Гуардиола се справиха безупречно със съпротивата на Бърнли, Нюкасъл, Шефилд Юнайтед, Фулъм, Уест Хям и Нотингам Форест. Да, на пръв поглед поглед програмата на “небесносините” не изглежда трудна, но всички знаем колко непредсказуеми могат да бъдат мачовете от Premier League.

Защитата на трофея от Шампионска лига за Ман Сити също започна убедително. “Гражданите” победиха отбора на Цървена Звезда с 3:1 в първия сблъсък между двата тима в клубната им история. Единствената спънка за момчетата на Гуардиола от началото на сезона бе сблъсъкът с Нюкасъл в тунира Карабао Къп. “Сити” отстъпи с 0:1 на “Сейнт Джеймсис Парк”. Испанският специалист бе дал почивка на голяма част от титулярите си и прие леко допуснатото поражение.

Подобен развой на събитията срещу Арсенал обаче няма да бъдат приети толкова леко. Ман Сити ще търси да продължи със 100-процентовия си актив.

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Арсенал – Манчестър Сити

Невероятната серия на Ман Сити срещу Арсенал допринася в определянето на фаворит в сблъсъка. Въпреки, че мачът ще се играе на територията на “червено-белите”, “небесносините” са тези, които са считаните за фаворити.

Betano предлага коефициент от 2.35* за победа на гостуващия тим. Домакинският успех на Арсенал се равнява на 2.87* множител. Равенството, което е напълно възможен резултат, се оценява на 3.60* коефициент.

Обикновено, когато се срещнат тези два тима, ставаме свидетели на попадения. Последното нулево равенство между тях датира от далечната 2011-а година, когато двубоят отново бе на “Емирейтс”. Трудно е да си представим, че с толкова много класни футболисти в съставите ще видим подобен резултат. Все пак той не е изключен, а коефициентът му е 10.25*.

Betano се е уверил да предостави широк набор от пазари. Маркети свързани с голове, играчи, корнери, минути и много други може да откриете в сайта. Екипът ни ви пожелава много късмет и забавления!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ