Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

20 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Английската Висша Лига

През този сезон акцентите от Английската Висша Лига отново са главна тема в световния футбол. Най-доброто първенство в света всяка седмица ни подарява уникални мачове с много заряд и първокласен футбол. Няколко отбора ще се борят за титлата, като Манчестър Сити отново е големият фаворит, въпреки спада във формата през последните мачове.

Отбори като Нюкасъл, Астън Вила и Уест Хям пък вече доказаха, че могат да се мерят и с така наречената “голяма шестица” на Английската Висша Лига.

Битката на дъното също ще е ожесточена. Там Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед ще спорят за това да запазят елитния си статут в първенството.

Време е да разгледаме най-интересните акценти в Английската Висша Лига до този момент.

На крачка от историята

Отборът на Манчестър Сити е еталон за световна класа през последните години. “Гражданите” нямат конкуренция в първенството през последните три сезона и спечели три последователни титли на Английската Висша Лига. Само Манчестър Юнайтед е печелил титлата три пъти подред. Никой отбор в историята обаче не е ставал шампион в четири последователни сезона. Хората на Гуардиола имат възможността да изпишат имената си със златни букви в историята на първенството.

През тази кампания конкуренцията за титлата изглежда по-яростна от всякога. Ливърпул и Арсенал набират все повече скорост и заемат първите две места в таблицата. Отборът на Астън Вила също не остава незабелязан, след като победи Арсенал и именно шампионите като домакин.

Летящите “вилани”

Един от отборите, които впечатляват с изявите си този сезон, е Астън Вила. Възпитаниците на Унай Емери не спират да опровергават световните букмейкъри и да записват знаменити победи.

Особено впечатление прави домакинска форма на бирмингамци. Последната загуба на Астън Вила на свой терен дойде срещу Арсенал с 2-4 през февруари 2023 година. От този момент “виланите” не са поглеждали назад и са записали цели 15 последователни двубоя в Английската Висша Лига без загуба като домакин. Последната жертва на Астън Вила бе Арсенал. Победата срещу един от претендентите за титлата с 1-0 само затвърди страхотните впечатления и подчерта невероятната работа, която Унай Емери върши на “Вила Парк”.

Сега въпросът е докъде може да стигне Астън Вила. Следващите два мача на отбора са сравнително лесни – гостуване на Брендфорд и домакинство на борещия се за оцеляване Шефилд Юнайтед. След това предстои и гостуване на Манчестър Юнайтед, който редува добрите изяви с ужасяващи такива. Ако запишат победи и в трите мача, “виланите” може и наистина да се превърнат в най-новия претендент за титлата.

На какво да залагаме – атрактивни пазари на Betano

Добрите коефициенти винаги съпътстват вълшебния спортен свят на Betano. Можете да погледнете дългосрочния пазар за това кой отбор ще спечели Английската Висша Лига за сезон 2023/24.

Обичайният заподозрян – Манчестър Сити, е с 1.95* коефициент да вдигне титлата.

Нашите букмейкъри са поставили Ливърпул в ролята на втория най-изявен претендент за отличието с 3.75* коефициент към този момент.

Арсенал е с 4.25* коефициент да спечели титлата за първи път от 20 години насам.

Доста атрактивен коефициент има за Астън Вила да вдигне трофея. “Виланите” победиха Манчестър Сити и Арсенал един след друг с 1:0 като домакини и показаха, че останалите отбори ще се съобразяват повече с тях. Коефициентът за това Астън Вила да спечели титлата към този момент е 18.00*.

Очакваме и голям интерес към нашия дългосрочен пазар “Манчестър Сити – да завърши без загуба като домакин”. Макар и “гражданите” да не се намират в обичайната си форма, тяхната серия от 5 победи и 2 равенства у дома си остава впечатляваща.

Коефициентът за това Манчестър Сити да не запише нито една загуба като домакин в Английската Висша Лига е с коефициент 3.00* към момента.

Най-доброто от Английската Висша Лига тепърва предстои. Кой отбор ще грабне титлата и дали ще видим изненади? Потопете се в магията на английското първенство с Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите подлежат на промяна

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ