Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

05 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Голямата развръзка вече е факт

Около Манчестър Юнайтед никога не е скучно. 20 кратните шампиони на Англия са често на първата страница във вестниците на Острова. За съжаление на феновете на отбора, през последните години тези заглавия са предимно с негативна нотка. Привържениците от години обвиняват семейство Глейзърс за това, че са оставили клуба на произвола на съдбата. Точно затова и когато собствениците на “червените дяволи” обявиха, че клубът може и да бъде продаден, тази новина се прие с огромно вълнение от феновете. След около година напрежение и тръпнене в очакване на голямата новина, тя вече е факт. На Бъдни вечер бе обявено, че сър Джим Ратклиф официално постигна споразумение със семейство Глейзърс за придобиване на една четвърт от клуба. Макар и да става въпрос за частична придобивка, а не за пълно закупуване, фенската маса на отбора все пак е доволна от полъха на промяната.
Все още се очаква одобрението и на Висшата лига, но на 99 процента е сигурно, че процесът ще бъде увенчан с успех.
Сър Джим Ратклиф ще поеме контрол над оперативните процеси в отбора, които включват всички решения откъм футболен аспект. Точно там Манчестър Юнайтед има нужда от драстично подобрение. Шефът на INEOS Group има огромна работа пред себе си, ако иска да върне “червените дяволи” на върха на световната футболна пирамида. Време е да разгледаме кои са най-належащите проблеми, които британския милиардер трябва да разреши.

Трансферната политика

Много от трансферите на Манчестър Юнайтед след напускането на сър Алекс Фъргюсън не успяха да бъдат категоризирани като успешни. Футболисти като Анхел ди Мария, Пол Погба, Ромелу Лукаку, Алексис Санчез, Хари Магуайър и Джейдън Санчо струваха много пари на клуба. Това, което те показаха на терена обаче не оправда по никакъв начин стотиците милиони, платени за техните услуги.
Появата на INEOS се очаква да промени изцяло трансферната политика на клуба. Тази отговорност се очаква да бъде поета от новия главен изпълнителен директор и спортния директор. Предстои да разберем кои точно ще са хората на тези позиции. Не е тайна, че Манчестър Юнайтед е единственият клуб от най-високо ниво, който от много време не разполага със спортен директор. Той ще помага на Ерик тен Хаг за всички футболни решения, в това число входящи и изходящи трансфери.
Според британските медии сър Джим Ратклиф е разкритикувал трансфера на Каземиро в Манчестър Юнайтед. Новият член на борда на директорите на клуба е използвал покупката на бразилеца като пример за лошата трансферна политика. Английският колос и преди е купувал футболисти отвъд разцвета на силите им с идеята те да бъдат временно решение, вместо инвестиция в бъдещето. Ратклиф ще трябва да промени тази стратегия.

Реновиране на стадиона и тренировъчната база

Не е случайно голямото желание на феновете на Манчестър Юнайтед да видят техния клуб без нито един член на семейство Глейзър. Американската фамилия придоби клуба през 2005 година. 18 години по-късно и все още комуникацията между собственици и фенове е много далеч от нужното. Броят се на пръсти съобщенията, които Джоел Глейзър е изпратил на привържениците на клуба въпреки неспирните протести. Една от причините за недоволството на клуба е липсата на инвестирани средства в реновирането на “Олд Трафорд” и тренировъчната база. Думите на Кристиано Роналдо преди да напусне отбора все още отекват в съзнанието на всеки един привърженик. Португалецът заяви, че след като се е завърнал в Манчестър Юнайтед не е видял еволюция в клуба. Нищо не се е променило години наред. Това включва тренировъчната база и цялостната инфраструктура. Според легендарната седмица на Манчестър Юнайтед клубът изостава спрямо останалите отбори в това отношение.
Сър Джим Ратклиф заяви, че са предвидени около 250 млн евро за инфраструктура и подобрение на “Олд Трафорд” и базата Карингтън. Това със сигурност ще е стъпка в правилната посока. Предстои да разберем какви ще са плановете за стадиона – дали той ще бъде реновиран или ще бъде построен изцяло нов такъв?
Сър Джим Ратклиф и INEOS ги очаква колосално изпитание. Милиардерът е фен на Манчестър Юнайтед от дете и сега ще има възможност да помогне на своя клуб. Ще следим с интерес всичко, което се случва около “червените дяволи” и INEOS Group. На вас желаем позитивни емоции в нашата платформа за спорт и залози.

 

Автор: Тодор Вълков

 

 

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ