Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

01 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Последен сезон за Клоп начело на Ливърпул

Футболният свят бе откровено разтърсен от новината, която пристигна от “Анфийлд”. След 9 незабравими години начело на Ливърпул, Юрген Клоп обяви, че напуска клуба след края на сезон 2023/24. Това дойде като гръм от ясно небе за привържениците на отбора. Немският специалист е обожаван от феновете на Ливърпул заради редицата постижения, които сътвори начело на “мърсисайдци”.

Ливъпул с титла след 30 годишна пауза във Висшата лига

Именно Клоп донесе първата титла от английското първенство на Ливърпул след 30 годишна пауза. Освен това той спечели и Шампионска лига, ФА Къп, Купата на Лигата, Суперкупа на Европа и Световно клубно първенство в ролята си на мениджър на “червените”. Според мнозина фенове Юрген Клоп остава най-великият треньор, оглавявал Ливърпул. Ликът на колоритния немец присъстваше на шаловете, които носеха феновете на отбора по време на мача от ФА Къп срещу Норич. Лицето на обичания немец си личеше редом до имена като Бил Шенкли, Боб Пейсли и Кени Далглиш. Това само демонстрира още повече любовта на феновете към Юрген Клоп.

Сега обаче ръководството на отбора трябва да помисли за заместник, който ще започне новата ера в Ливърпул. Време е да разгледаме кои са най-вероятните заместници на Клоп.

Шаби Алонсо

Започваме с един бивш футболист на “мърсисайдци”, който се представя повече от впечатляващо в ролята си на треньор. Шаби Алонсо игра за състава на Ливърпул в периода 2004-2009 година. Утвърдилият се като един от значимите играчи в историята на английския клуб към момента води Байерн Леверкузен. “Аспирините” все още нямат загуба през този сезон във всички турнири и са на първо място в немската Бундеслига. Работата, която испанецът върши на “Бай Арена”, е повече от впечатляваща.

Феновете на Ливърпул със сигурност могат да си представят Шаби Алонсо на тъч линията на “Анфийлд”. Стилът на игра, който Леверкузен изповядва под ръководството на Алонсо също отговаря на изискванията на феновете.
Разбира се, испанецът бе призован да коментира слуховете, свързващи го с вакантния пост на “Анфийлд”:
“Спекулациите са нещо нормално, но моят фокус е тук, в Байерн Леверкузен. Всеки ден и всеки мач е предизвикателство. Наслаждавам се на едно красиво пътуване. Не съм в етапа, в който да мисля за следващото”, коментира по темата Шаби Алонсо.

Стивън Джерард

Следващият в списъка с евентуални бъдещи мениджъри на Ливърпул е клубната легенда Стивън Джерард. Обичаният от всички Джерард създаде незабравими моменти с червената фланелка и се утвърди като един от най-великите капитани в историята на Ливърпул.
Пътят в треньорската професия на Джерард първо минава през юношеските гарнитури на Ливърпул.

Впоследствие той поема отбора на Рейнджърс и започва своето приключения в шотландското първенство. Именно там легендата на “мърсисайдци” започва да показва потенциал на тъч линията. Джерард печели титлата с Рейнджърс и прекъсва доминацията на кръвния враг Селтик.

Следващият етап от треньорската кариера на легендарният английски полузащитник го отвежда в Английската Висша Лига със състава на Астън Вила. За съжаление, престоят му начело на “виланите” приключва след почти една календарна година поради слаби резултати.

Към този момент Джерард е треньор на саудитския Ал-Етифак. Макар и да е почитан от феновете на Ливърпул, големият въпрос остава дали клубната легенда притежава нужните умения да води един от най-големите отбори в света. Мнозина поставят под въпрос постиженията му като треньор и акцентират върху слабия му период в Астън Вила и настоящия му престой в Ал-Етифак. Дали ръководството на “мърсисайдци” ще се довери на Джерард?

Роберто де Дзерби

Време е да обърнем внимание и на един кандидат за горещия стол, който няма минало с екипа на Ливърпул. Роберто де Дзерби е един от най-дискутираните имена в треньорския бранш към този момент. Мениджърът на Брайтън пристигна на “Амекс Стейдиъм” с нелеката задача да продължи развитието на отбора, започнато от Греъм Потър. Очакванията към италианския специалист не бяха кой знае какви предвид кариерата му на треньор преди да поеме “чайките”. Той обаче не само оправда, а и надмина тези очаквания.

Роберто де Дзерби успя да развие още повече стила на игра на Брайтън. В момента “чайките” са един от най-симпатичните отбори за гледане в Английската Висша Лига. Лекотата, с която Брайтън изгражда своите атаки и успява да създаде числено предимство в различните зони на игрището са повече от впечатляващи. Всичко това кулминира в първото в историята на отбора класиране в турнира Лига Европа, което само по себе си бе огромно постижение за клуба.
Италианецът също бе попитан от медиите относно мениджърската позиция в Ливърпул.
“Нямам какво да кажа по този въпрос. Моят фокус е изцяло върху края на сезона и съм съсредоточен върху нашите цели”, заяви де Дзерби.

Пеп за де Зерби

Преди време Пеп Гуардиола определи Брайтън като най-добрия отбор в изграждането на атаките от защита. Той също се изказа доста ласкаво за де Дзерби, като изтъкна това, че италианският специалист е променил много неща в английския футбол. Може ли Роберто де Дзерби да се озове на “Анфийлд” от следващия сезон?

Юрген Клоп остави наследство, изпълнено с трофеи, незабравими емоции, фамозни обрати и специална връзка с феновете на Ливърпул. Кой ще е следващият предводител от тъч линията на митичния “Анфийлд”? Ние от Betano ще следим с интерес развитието по тази тема. На вас пожелаваме страхотни емоции с магията на Английската Висша Лига и печеливши фишове с най-добрия букмейкър за Спорт и залози.

Автор: Тодор Вълков

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ