Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

19 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Битката на претендентите

Предстои ни поредното голямо дерби в Английската Висша Лига. Двама от претендентите за титлата през този сезон ще се изправят един срещу друг. Ливърпул и Арсенал извървяха дълъг път в развитието си под ръководството на Юрген Клоп и Микел Артета. Двамата мениджъри превърнаха своите клубове в машини за резултати, които извличат максимума от всеки двубой независимо от обстоятелствата.

Към този момент именно тези два отбора водят в класирането. Спрямо формата на двата отбора през този сезон можем да очакваме много оспорван и интригуващ двубой.

Мачът ще се изиграе на “Анфийлд” на 23 декември от 19:30 българско време. Домакинските привърженици ще се погрижат за невероятната атмосфера на стадиона. Сигурни сме, че и гостуващите фенове няма да им отстъпят, така че ни очаква истинско зрелище.

Ще видим ли нов драматичен обрат от Ливърпул

През този сезон отборът на Ливърпул определено успя да ускори сърдечния пулс на своите привърженици в няколко двубоя. “Мърсисайдци” изглеждат като сигурни претенденти за титлата. Проблемите в защита обаче можеха много бързо да заличат добрата работа в атакуващ план. Хората на Юрген Клоп допуснаха цели 3 попадения срещу Фулъм на “Анфийлд”. Гостите бяха много близо до това да нанесат втора загуба на Ливърпул за сезона. В крайна сметка мачът завърши 4:3 в полза на Салах и компания.

В двубой на Ливърпул срещу Кристъл Палас отново “мърсисайдци”се оказаха догонващи в резултата. Домакините поведоха с 1:0, но голове на Салах и Елиът донесоха нови три точки в актива на Ливърпул.

Юрген Клоп отлично знае, че подобно представяне срещу Арсенал няма да се размине толкова лесно на неговите възпитаници. Лошите новини за него са, че Жоел Матип скъса кръстни връзки и ще пропусне остатъка от сезона. Това ще доведе до по-малко опции за ротация на защитата, като се има предвид и това, че Ливърпул участва в няколко други турнири. Това пък са добри новини за Джаръл Куанса. Юношата ще получи повече шансове в сърцето на отбраната редом до Върджил ван Дайк. Дали младият защитник ще успее да се наложи за сметка на Ибрахима Конате?

Ще се разчита много и на вездесъщия Мохамед Салах, който отбеляза своя гол №200 с екипа на “мърсисайдци”. Египтянинът обича да блести в големите мачове. Дали отново той ще е звездата на Юрген Клоп срещу Арсенал?

Шампионският манталитет на Арсенал

През този сезон Арсенал отново ще опита да завърши на първото място без да спука гума. През изминалата кампания “артилеристите” имаха комфортна преднина пред Манчестър Сити и държаха съдбата в своите ръце. Накрая на сезона обаче хората на Микел Артета записаха поредица от разочароващи резултати и “гражданите” вдигнаха титлата.

През този сезон Арсенал се подсили с футболисти като Деклан Райс и Кай Хаверц в опит най-накрая да спечелят заветната титла. Райс успя да се впише много по-бързо в стила на отбора и вече е един от най-ключовите играчи за Арсенал. Именно негово бе попадението, което донесе изключително драматична победа на Арсенал срещу Лутън с 4:3 като гост. Победата бе определена като шампионска от редица анализатори на Острова. Арсенал определено върви в правилната посока. През миналия сезон именно срещу Ливърпул започна падението на “артилеристите” по пътя им към титлата. Тогава Арсенал водеше комфортно с 2:0, но изпусна победата и беше даже и на косъм да загуби мача. Двубоят завърши 2:2.

Сега Арсенал трябва да докаже, че си е научил урока и да заяви ясно претенциите си за титлата, като победи Ливърпул. В състава на Микел Артета, по подобие на Ливърпул, също има футболист с голямо постижение за клуба. Букайо Сака записа своя мач номер 200 с екипа на Арсенал при победата срещу Лутън. Перлата на Арсенал ще бъде едно от най-опасните оръжия за Арсенал на “Анфийлд”.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Ливърпул е фаворит за това да триумфира на своя стадион с 2.35* коефициент към този момент. Победа за Арсенал е оценена на 2.90* коефициент. Мачът да завърши наравно е с 3.60* коефициент в Betano.bg.

Това съперничество е сравнително равностойно в исторически план. Ливърпул има 12 победи от последните 31 двубоя срещу Арсенал във всички турнири. “Артилеристите” са печелили в 7 от тези 31 двубоя, а останалите 12 са завършили наравно.
Интересен пазар за това събитие би бил “Двата отбора да отбележат или над 2.5 – НЕ”. Коефициентът за това двата отбора да не отбележат и да няма 3 или повече отбелязани попадения в този мач е 2.87* към този момент.

В цели четири от последните шест мача между тези два отбора победителят в двубоя е печелил с разлика от минимум 2 гола. В този ред на мисли, можете да разгледате и пазарите ни за Хендикап. Възможността Ливърпул да спечели този мач с разлика от 2 гола или повече (-1) e оценена на 4.40* към този момент в Betano.bg. “Мърсисайдци” да запишат по-изразителна победа с разлика от минимум 3 гола (-2) пък е с коефициент от 9.50*. Триумф за гостите с два гола разлика е с коефициент 5.90* към момента.
Юрген Клоп и Микел Артета са двама от най-емоционалните треньори на тъч линията. Какво ли ще се случи, когато техните отбори премерят сили на “Анфийлд”? Не пропускайте да заложите на вашия фаворит още сега в Betano.bg. Пожелаваме ви весели празници и много приятни изненади.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ