Лудогорец започва евро участието си срещу К. Ф. Балкани

05 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лудогорец започва евро участието си срещу К. Ф. Балкани

Шампионска лига – квалификации: поредният опит на Лудогорец за класиране в групите на Шампионска лига започва в Косово

 

Българският шампион гостува на К. Ф. Балкани в първия предварителен кръг на най-престижния европейски клубен турнир. Мачът на стадион “Фадил Вокри” в Прищина е от 21:45 часа на 11 юли. Реваншът в Разград е седмица по-късно на 19 юли, а срещата започва в 21 часа. 

Победителят от тази двойка ще срещне шампиона на Словения Олимпия (Любляна) или латвийския Валмира във втория предварителен кръг на турнира на “богатите”. Загубилият ще продължи участието си в Лигата на конференциите и ще играе срещу някой измежду ХИК (Финландия) и Ларне (Северна Ирландия). 

Този сблъсък ще противопостави два шампиона. Българският и косовският първенец се срещат за първи път в клубната си история. Разградчани са доста по-опитния отбор, но в тази надпревара няма място за подценяване.  

 

Какво знаем за К. Ф. Балкани?

 

Футболен клуб Балкани е създаден през 1947-а година. Тимът играе в Суперлигата на Косово, което е най-силното футболно първенство в страната. В 76-годишната си история, “Габриелите” са печелили шампионата два пъти. Двете отличия дойдоха в последните два сезона, 2021/22 и 2022/23. Отборът на Илир Дая спечели Суперкупата на Косово, след като победи Лапи с 1:0 в края на януари тази година.   

На 25 август миналата година, след победа над Шкупи от Северна Македония, Балкани влезе в историята, като се класира за груповата фаза на турнира Лига на конференциите. По този начин клубът стана първия тим от Косово, който се класира за груповата фаза на един от европейските клубни турнири. 

Ще окаже ли влияние липсата на европейски опит в редиците на Балкани, или скорошното им класиране в турнир на УЕФА ще им отвори апетита за още?

 

Европейските приключения на Лудогорец 

 

Споменахме вече, че Лудогорец е много по-опитния от двата тима, що се отнася до евро участия. Нека видим каква точно е статистиката на разградчани. “Зелените” бяха промотирани в Първа българска лига през сезон 2011/12. Оттогава насам, “българските орли” печелят първенството всяка година, което автоматично означава, че играят квалификации за европейски турнир. 

До днешна дата, Лудогорец е играл срещу 58 отбора от 38 различни федерации. Тимът е участвал два пъти в груповата фаза на Шампионска лига и седем пъти на Лига Европа, където няколко пъти е преминавал групите. Лудогорец е първия български клуб участвал във всички европейски турнири на УЕФА. По-интересното е, че го направи в един и същ сезон – 2022/23. Българският шампион може да се чувства уверен срещу ковоския си съперник. Опитът е на тяхна страна, а и в тима на Ивайло Петев има достатъчно класа. 

 

Прогноза и предложения за залози на срещата Балкани – Лудогорец 

 

Опитът, за който стана дума вече няколко пъти, е главната причина Лудогорец да бъде сочен за фаворит в гостуването си на Балкани. В този ред на мисли, Betano предлага страхотния коефициент от 1.98* за “зелена” победа в първата среща. Успехът за домакините от Косово се оценява с коефициент 4.35*.  Коефициентът за продължаване в следваща фаза на Лудогорец е нищожен, но този за Балкани достига до 5.70*. Да, разградчани са абсолютен фаворит в този първи кръг, но не бива да подценяваме косовския клуб, който все пак е двукратен шампион на страната си. 

Отборът на Илир Дая успя да отбележи 62 гола в 36 мача във вътрешното първенство през изминалата кампания. Това е близо по две попадения средно на двубой, което означава, че “габриели” знаят как да бележат в противниковата врата. Вече познаваме качествата на Лудогорец в атака и спокойно можем да кажем, че ще очакваме попадения в предстоящия сблъсък. Пазарът за Над 2.5 гола в срещата се изчислява с 2.37* множител.  Тези и много други маркети можете да откриете, като посетите Betano. Освен тях, сайтът предлага и най-различни спортни кампании и оферти, които можете да комбинирате с вашите залози. 

Пожелаваме късмет на българския представител в квалификациите за Шампионска лига, но и на вас, за незабравима игра изпълнена с много печалби. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Шампионска Лигa
Футбол 01 май | news

Голяма възможност за Борусия (Д) и ПСЖ

Футбол 30 апр. | news

Битка между гиганти на европейския футбол

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 02 окт.

Наполи посреща Реал Мадрид в титаничен сблъсък в група “С” на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 27 сеп.

Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 16 сеп.

Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 02 сеп.

Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Анализи и Прогнози 12 авг.

Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

Шампионска Лигa 29 юли

Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ