Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

31 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Ливърпул и Челси с равенство на старта на новия сезон

Челси и Ливърпул откриха сезона във Висшата лига с равенство на “Стамфорд Бридж”. Сега предстои нов двубой, който може да окаже голямо влияние върху крайното класиране.
Въпреки, че “мърсисайдци” поведоха в резултата и доминираха в началните минути на въпросната среща, възпитаниците на Юрген Клоп останаха по-доволни от спечелената точка. Луис Диас бе извел “червените” напред в резултата още преди 20 минути игра. Мохамед Салах удвои преднината за Ливърпул малко след това, но отсъдена засада развали празненствата сред “червените” привърженици.
Като че ли Челси се събуди веднага след отмененото попадение и рязко настъпи газта. Подобрението в играта им се отплати с изравнителен гол в 37-ата минута на дебютиралия за “сините” Аксел Дисаси. Обратът за лондончани дойде две минути по-късно, но страничният флаг отново бе вдигнат високо. Този път, Бен Чилуел се оказа потърпевш. Второто полувреме мина под натиска на Челси, но пропуски ги лишиха от трите точки.
Двата клуба не са се побеждавали в редовното време вече седем последователни мача. За последно лондончани извоюваха победата в началото на месец март, 2021-а година. Ще видим ли поредното реми между “сини” и “червени” или формата на двата тима ще бъде решаваща за развоя на събитията?

Шампионско представяне на Ливърпул

Ливърпул продължава да крачи уверено към 20-а шампионска титла на Англия. Почти безгрешното им представя ги отрежда на върха след 20 изиграни мача. Спорното им поражение от Тотнъм в 7-ия кръг остава единствено към този момент. От тогава насам, “мърсисайдци” са непобедени в 13 поредни двубоя, като сред тях са срещи с отборите от топ 4 през миналия сезон – Манчестър Сити, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.
Проблемите за “червените” са от друго естество, но към момента те не оказват влияние. Става въпрос за многобройните контузии и липси на ключови играчи. Под въпрос за сблъсъка с Челси са така важните крайни бранители за Юрген Клоп – Трент Алекзандър-Арнолд и Андрю Робъртсън. Жоел Матип и Доминик Собослай също пропуснаха последните няколко двубоя на Ливърпул и не се знае дали ще вземат участие в срещата. Най-голямата липса може да се окаже обаче тази на голямата звезда на тима – Мохамед Салах. Египтянинът играе за националния си отбор в турнира Купа на африканските нации. Топ стрелецът на “мърсисайдци” този сезон получи контузия в равенството с Гана. Травмата не е сериозна, но въпреки това, дори и да се върне от Африка, не се знае дали ще играе срещу бившия си клуб.
Кои играчи ще бъдат налични и ще се справят ли със задачата, която им бъде възложена от Юрген Клоп?

Сезонът напредва, а Челси продължа да търси своя облик

Челси, вече под ръководството на Маурисио Почетино, все още изпитва трудности да се утвърди в класирането на Висшата лига и да си върне славните години. Идеята за подмладяване на състава изглеждаше добра, но липсата на опит започва да си казва думата.
“Сините” не успяват да минат средата на класирането през настоящата кампания. Възпитаниците на Маурисио Почетино редуват добри и лоши периоди на представяне. Хубавата новина за тях е, че моментното им състояние може да се определи като добро. С четири победи от последните пет мача, лондончани успяха да се изкачат само до 9-ото място. Точките бяха извоювани срещу отбори, които се намират под тях в класирането. А сега предстои двубой с първенеца.
Изоставането на Челси от челната четворка, където сме свикнали да ги наблюдаваме, достига до 9 точки с мач повече. Разликата може да стане евентуално 12 точки, което ще направи задачата пред Почетино почти невъзможна освен, ако Челси не започне да печели всеки мач.
Статистиката на аржентинеца като треньор срещу Ливърпул не е никак обнадеждаваща. Неговите тимове са се изправяли 17 пъти срещу “червените” във всички турнири. Балансът му е три победи, пет равенства и цели девет поражения. Ще успее ли да го подобри след края на предстоящата среща?

Прогноза и евентуални залози на двубоя между Ливърпул и Челси на Betano

Не е изненада за никого, че Betano определя Ливърпул като фаворит в мача. Все пак става въпрос за двубой на “Анфийлд” и много по-добра форма на Ливърпул. Нека започнем с коефициента за равенство, тъй като това е най-често срещания краен резултат в последно време между двата клуба. Цифрата достига до 4.30*. “Червената” победа се оценява на 1.65* коефициент, докато успехът на “сините” се предлага с 4.65* множител.
Отдавна не сме ставали свидетели на резултатен сблъсък между Ливърпул и Челси. Затова пазарът за “Двата отбора да отбележат гол – Не” изглежда подходящ – 2.27*. Под 2.5 попадения също се предлага с добър множител – 2.45*.
Ако вярвате, че “мърсисайдци” ще извоюват успеха без да станем свидетели на висока резултатност, Betano предлага коефициент 4.90* за домакинска победа и Под 2.5.
Каквото и да си говорим, със сигурност може да кажем, че ни очаква интересен и изпълнен с емоции двубой. Той е планиран да се играе на 31 януари, сряда, от 22:15 часа. Не го пропускайте, както и не пропускайте да се забавлявате с играта при нас.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ