Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

20 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

Лига на нациите 

 

Петото издание на турнира Лига на нациите е в разгара на силите си. Самият турнир е разделен на няколко части и предстои да се изиграе втората. Класирането започва да придобива някакъв облик, но все още е много рано да правим заключения. Вторият турнир ще се проведе във Франция и Нидерландия. 

Две от най-силните волейболни нации в света ще се изправят една срещу друга съвсем скоро. Полша и САЩ ще премерят сили в Ротердам, Нидерландия на 24.06 от 14:00 часа. Двете страни имат идентичен баланс до момента с по три победи и едно поражение и заемат места в първата осмица. 

Отбори играят редовно помежду си, а в последните десет сблъсъка наблюдаваме сравнително изравнени показатели. “Дружина полска” има леко предимство с шест победи и четири поражения.

Как ще се развие следващия двубой между тези два волейболни гиганта, предстои да разберем в събота следобед. 

Представянето на поляците в първата част на турнира

 

Когато става въпрос за националния отбор по волейбол на Полша, винаги можем да ги определим като основен конкурент за дадено отличие. Такъв е случаят и в Лига на нациите. 

“Червено-белите” започнаха кампанията по стабилен начин с три последователни победи. Откриващият двубой на “Дружина полска” бе срещу настоящия шампион в турнира – Франция. “Петлите” са дали почивка на голяма част от основните си състезатели преди предстоящото Европейско първенство. Полша спечели сблъсъка с 3-1 въпреки, че в третия гейм видяхме резултат от 35:33 за поляците и срещата можеше да отиде във всяка посока.

След този труден успех на Полша й се наложи да прави обрат срещу Иран, за да постигне втора поредна победа. Иранците поведоха с 2-0 гейма, но по-голямата класа в лагера на поляците оказа влияние и момчетата на Никола Гърбич обърнаха до 3-2. 

Третият мач на Полша също не мина без колебливо начало и нуждата от обръщане на резултата. Срещата бе с българския национален тим. “Трикольорите” на два пъти повеждаха в резултата, но накрая поляците ликуваха. 

След три поредни успеха дойде и мачът със Сърбия, който бе последен за първия турнир. Резултатът в него пробуди съмнения в полските редици. Сърбия разгроми Полша с 3-0 гейма и трите извоювани победи преди това остават на заден план. 

Програмата на “Дружина полска” предвеща интересни, но трудни сблъсъци. Ще бъде голяма изненада, ако Никола Гърбич и компания не се класират сред първите осем. Всичко в този турнир обаче е възможно.

 

САЩ е сред основните фаворити за отличието в края на юли

 

Съединените американски щати са сред големите фаворити в Лига на нациите. “Янките” спечелиха на три пъти медали в предходните четири издания на турнира. В дебютното издание на състезанието американците се поздравиха с бронзовите медали. Година по-късно отстъпиха на Русия в големия финал. Това направиха и миналото лято, когато загубиха от Франция с 3-2 гейма в битката за златото. Предвожданите от Джон Спероу волейболисти са се насочили към първо отличие. 

Кампанията на Америка се развива по абсолютно сходен начин с тази на поляците – три последователни успеха и загуба в четвъртия мач. Разлика тук е, че победите на американците бяха доминанти с по 3-0 във всеки мач. Да, много специалисти биха казали, че първите съперници на САЩ не представляваха заплаха. “Янките” се разправиха с колебливия състав на Нидерландия, резервите на Италия и Канада. Въпреки това тези страни произвеждат класни волейболисти, способни да победят всекиго.      

В четвъртият сблъсък видяхме малко по-качествен противник пред щатите и това си каза думата. Бразилия прекъсна победната серия на “янките”, за да ги изравни по победи и загуби в класирането. 

Ще успее ли САЩ да се върне на победния път срещу бронзовите медалисти от последното издание на Лига на нациите?

Прогноза и евентуални залози на срещата Полша – САЩ

 

Betano предлага широк набор от пазари, когато става въпрос за волейболни срещи. Тази не е изключение. Пазари като общо точки в гейм 1 Нечетно/Четно, победител в даден гейм, точен резултат, хендикапи, общо геймове и много други могат да бъдат открити в сайта.

Спокойно можем да кажем, че силите в последно време са изравнени. Споменахме показателите в директните сблъсъци по-горе. Можем да очакваме здрава и равностойна битка с много геймове.

Разбира се, двата отбора имат по няколко двубоя преди това, тъй като програмата е доста сгъстена. Betano предлага всяка една от тях и може да разгледате всички тях в платформата. Очаквайте събитието Полша – САЩ да бъде налично в най-кратък срок. 

Нашият екип ви пожелава успех, печалби и незабравима игра. Не пропускайте двубоите от турнира Лига на нациите, тъй като според мнозина страните играят по-освободено и атрактивно. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Волейбол
Анализи и Прогнози 16 окт.

Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Анализи и Прогнози 25 сеп.

След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

Волейбол 14 юли

Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

Волейбол 15 юни

България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

Анализи и Прогнози 02 юни

България започва участието си в Лига на нациите с двубой срещу Китай

Волейбол 10 май

Големият европейски клубен финал по волейбол CEV. ЗАКСА Кенджежин-Кожле ще защитава трофея си срещу Ястжембски Венгел

Волейбол 20 ян.

Битката за Лос Анджелис: ЛА Лейкърс срещу ЛА Клипърс

Волейбол 02 сеп.

Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

Анализи и Прогнози 25 авг.

Световно първенство по волейбол 2023 – очаквания, прогнози и фаворити

ЗАРЕДИ ОЩЕ