Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

14 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

Директните елиминации са тук

 

Волейболният турнир Лига на нациите се завръща с втората си фаза. Това са плейофите, или по-точно четвъртфиналите от надпреварата. Предстоящите сблъсъци ще бъдат директни елиминации.

Започнаха 16, но останаха само 8 страни участнички. За съжаление, българският национален отбор не е сред тях, но въпреки това можем да се радваме, че нашите момчета не изпаднаха, за сметка на Китай и ще ги наблюдаваме в този турнир и догодина. 

Четвъртфиналите ще се проведат на 19 и 20 юли, в Гднаск (Полша). Осемте отбора са разделени в два потока по четири страни. Участниците са САЩ, Япония, Полша, Аржентина, Италия, Бразилия, Словения и настоящият носител на трофея Франция.

Как са разпределени двойките и кои са фаворитите в тях, ще разберем в редовете по-долу.   

 

Миналогодишните финалисти са първата четвъртфинална двойка 

 

Съединените американски щати, които завършиха на първо място след първата част на надпреварата се изправят срещу осмия в класирането. По ирония на съдбата това е именно настоящият носител на титлата – Франция. 

Двете страни се изправят в повторение на финала от 2022 година, в който “петлите” надделяха с 3-2 гейма. САЩ и Франция се срещнаха и през редовния сезон на турнира, когато “янките” разгромиха европейския си съперник с 3-0. 

Това е първата двойка от първия поток. Betano определя именно тима отвъд океана като фаворит в предстоящия мега сблъсък. Коефициентът, който е предложен за победа на американците е 1.52*, докато този за французите е 2.50*. Франция може и да бе на косъм от това изобщо да не се класира в първата осмица, но въпреки това не бива да подценяваме класата и шампионския манталитет на отбора на Андреа Джани. 

 

Втората двойка от първия поток 

 

Световните шампиони от Италия започнаха турнира с две тежки поражения, като първото от тях бе именно срещу предстоящим им съперник на четвъртфинал. С напредването на надпреварата италианците все пак успяха да се доберат до петото място, което им определи среща с бронзовите медалисти от последните олимпийски игри – Аржентина (4). 

Това е единствената двойка, в която завършилият на по-задна позиция е сочен за фаворит. Betano предлага коефициент от 1.34* на залози, свързани с успех на италианците. Триумфът на “гаучосите” се равнява на 3.15* множител. 

Победителят от тази двойка ще срещне САЩ или Франция на полуфинал. Възможно ли е аржентинците, предвождани от капитана Лучано Де Чеко, да поднесат първата голяма изненада? 

 

Япония и Словения се срещат за първи път през настоящата кампанията 

 

Японците държаха първото място почти през цялото време на редовния сезон, но двете поражения в последните два мача от Италия и Полша ги свали на втората позиция. Това означаваше, че “самураите” ще се изправят срещу Словения (7) за първи път през тази година.

Въпреки, че словенците имат по-добра статистика в преките двубои, Япония е сочена за фаворит в предстоящия сблъсък. Според Betano, шансовете за продължаване напред на азиатската страна се оценяват на 1.50* коефициент. От друга страна, опитът е на страната на европейския представител. Волейболисти като Тине Урнаут, Зига Щерн и Ален Пайенк са преминали през много подобни ситуации. Тяхната победа достига до 2.57* коефициент. 

Опитът или талантът и дисциплината ще надделеят в този сблъсък?

 

Полша и Бразилия се изправят една срещу друга в последната двойка 

 

Последната двойка е една от може би най-интересните на четвъртфиналите. В нея се противопоставят Полша (3) и Бразилия (6), две от най-силните и атрактивни волейболни страни в последните години. 

Завръщането в състава на “Дружина полска” на играчи като Вилфредо Леон и Бартош Курек изстреля Полша на първо място сред фаворитите за спечелването на трофея. От друга страна, посрещачът Йоанди Леал и диагоналът Абубакар Нето Драме се присъединиха към националния отбор на Бразилия за турнира “Финалните осем” на Лигата на нации. 

Можете да срещнете коефициенти достигащи до 1.50* за победа на поляците и 2.52* за успех на южноамериканците в Betano. 

 

Евентуални залози на срещите от волейболната Лига на нации 

 

Betano е сред сайтовете, които предлагат най-широк набор от маркети на волейболни срещи. Пазари като първи до Х точки (5, 10, 15, 20), общ брой точки в отделни геймове и мача, брой геймове, точен резултат и много други не можете да срещнете навсякъде.

Споменахме по-горе, че Полша е най-явен фаворит за спечелването на тазгодишното издание на Лига на нациите. Коефициентът за едно подобно развието е 3.00*. Веднага след тях се намират и световните шампиони от Италия с коефциент 5.00*. Според мнозина Съединените американски щати, които имат 2 сребърни и един бронзов медал от този турнир, най-накрая ще достигнат до златото, като то се оценява на 6.00* коефициент. Япония, която най-дълго държа първото място и игра най-силен волейбол до преди последната седмица има коефициент 10.00* за триумф в петия подобен турнир.  

Това са едни от най-силните волейболни страни в днешно време и която и да спечели ще е напълно заслужено. Тяхната игра е просто на друго ниво. Съветваме ви да не я изпускате. Финалите в Лига на нациите започват на 19 юли и приключват на 23.07 в Гданск. Освен вълнуващи моменти, този турнир може да ви донесе и много печалби. Разгледайте всички възможни маркети и поставете вашия залог в Betano. Пожелаваме ви успех! 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Волейбол
Анализи и Прогнози 16 окт.

Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Анализи и Прогнози 25 сеп.

След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

Волейбол 20 юни

Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

Волейбол 15 юни

България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

Анализи и Прогнози 02 юни

България започва участието си в Лига на нациите с двубой срещу Китай

Волейбол 10 май

Големият европейски клубен финал по волейбол CEV. ЗАКСА Кенджежин-Кожле ще защитава трофея си срещу Ястжембски Венгел

Волейбол 20 ян.

Битката за Лос Анджелис: ЛА Лейкърс срещу ЛА Клипърс

Волейбол 02 сеп.

Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

Анализи и Прогнози 25 авг.

Световно първенство по волейбол 2023 – очаквания, прогнози и фаворити

ЗАРЕДИ ОЩЕ