България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

15 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

Началото на престоя в Орлеан

 

Волейболната Лига на нациите за мъже се завърна с пълна сила. Ежегодният турнир противопоставя 16 волейболни национални отбора, които ще се борят за титлата. Новият формат разпределя отборите в 2 групи по 8. Всеки един отбор ще изиграе 12 мача общо в предварителната фаза. След изиграването на всички 96 мача от този етап, осемте най-силни отбора продължават към четвъртфиналите.

България също е в надпреварата. “Лъвовете” завършиха първия етап от подготвителната фаза в Нагоя (Япония) с 1 победа и 3 загуби. Те заемат 10-та позиция към момента.

Правилата на новия формат позволяват почивка от 1 седмица преди началото на втория етап в Орлеан (Франция). След тази почивка първият мач на волейболните национали е срещу Бразилия.  Хората на Ренан Дал Зото разполагат с цялата класа на света да спечелят турнира. Мачът срещу Бразилия ще е още един голям тест за борбеността на волейболните ни национали.

Мачът ще се изиграе на 20 юни от 21:30 българско време.

 

Кой може да блесне за България

 

Националният отбор на България по волейбол за мъже не започна обещаващо участието си в турнира Лига на нациите. “Лъвовете” отстъпиха драматично с 2:3 срещу Китай на старта. Последва страхотна победа с 3:0 срещу Словения преди ново оспорвано поражение с 2:3 срещу световния вицешампион Полша. Най-съкрушителна обаче беше загубата с 0:3 срещу лидера в подреждането Япония. Лагерът в Нагоя няма да бъде запомнен кой знае колко позитивно. 

Една победа срещу Бразилия в Орлеан обаче може да даде нужния тласък, от който се нуждаят българите. Хората на Пламен Константинов не са толкова далече от местата за финал и ще дадат всичко от себе си, за да ги достигнат. 

Статистиката показва, че в състава на българите има играчи, които могат да направят разликата. Мартин Атанасов и Георги Сеганов са с най-предни места в индивидуалните класации за турнира. Атанасов се нарежда на пето място до момента сред най-добрите посрещачи с 40% перфектно посрещане и 28 перфектно отиграни топки. 

Нападателите в отбора ще бъдат щастливи да научат, че Георги Сеганов е също пети при разпределителите с 67 отлични подавания. Двамата ще трябва да играят на върха на възможностите си, ако България ще търси победа срещу Бразилия.

 

Огромният тест за българите

 

Едва ли българските волейболни национали виждат точно мача срещу Бразилия като ключов по пътя към финалите. България ще трябва да печели подобни мачове, за да стигне далеч. Бразилският изпит се оказва доста сериозна хапка за българите през годините. Последните 4 мача във всички турнири между тези два отбора завършват в полза на “кариоките”, като последните две срещи са с класически резултат за Бразилия – 3:0. Трябва да се върнем през 2018 година, когато за последно бразилците допуснаха поражение от българските национали. Тогава турнирът отново беше Лигата на нациите, а резултатът – 3:2 в полза на България.

През този сезон в Лигата на нациите Бразилия е с 3 победи и 1 загуба. Поражението за “кариоките” дойде срещу Куба с 2:3 гейма. Статистиката към момента сочи, че бразилците разполагат с втория най-добър разпределител. Бруно Резенде е на втората позиция при разпределителите с 85 отлични подавания. Пред него е само разпределителят на Аржентина Лусиано де Чеко с 87 перфектни подавания. 

Рикардо Лукарели бе най-резултатен при победата на САЩ с 19 точки. Тандемът Резенде-Лукарели се очаква да създаде доста главоболия на българските волейболисти. Дали Пламен Константинов ще измисли нещо, за да ги спре?

 

На какво да залагаме, анализи и прогнози

 

Към момента в Betano.bg можете да намерите наличен дългосрочния пазар за “Победител”. Засега нашите букмейкъри са поставили Полша в ролята на фаворит да спечели тазгодишното издание на Лигата на нациите по волейбол за мъже. Световните вицешампиони са с 2.50 коефициент да спечелят турнира. Полша е и на първо място в Световната волейболна ранглиста към момента. 

С 6.50 коефициент до момента пък е съставът на Бразилия. “Кариоките” спечелиха турнира Лига на нациите  през 2021 година. Сега хората на Ренан Дал Зото отново ще преследват докрай трофея. Дали ще гледаме финал между Полша и Бразилия?

През този сезон в Лигата на нациите по волейбол за мъже истински фурор прави Япония. Този отбор към момента води в класирането с актив от 12 точки, 12 спечелени и само 2 загубени гейма. Японците почти сигурни финалисти и ще е доста интересно да видим докъде ще стигнат. Ако смятате, че могат да спечелят трофея, можете да заложите на тях. Коефициентът им към момента е 25.00 в Betano.bg.
Ще има ли сили България за първа победа срещу Бразилия от 2018 година насам? Заложете на вашия фаворит още сега в Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Волейбол
Анализи и Прогнози 16 окт.

Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Анализи и Прогнози 25 сеп.

След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

Волейбол 14 юли

Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

Волейбол 20 юни

Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

Анализи и Прогнози 02 юни

България започва участието си в Лига на нациите с двубой срещу Китай

Волейбол 10 май

Големият европейски клубен финал по волейбол CEV. ЗАКСА Кенджежин-Кожле ще защитава трофея си срещу Ястжембски Венгел

Волейбол 20 ян.

Битката за Лос Анджелис: ЛА Лейкърс срещу ЛА Клипърс

Волейбол 02 сеп.

Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

Анализи и Прогнози 25 авг.

Световно първенство по волейбол 2023 – очаквания, прогнози и фаворити

ЗАРЕДИ ОЩЕ