Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

02 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

Време е за осминафинали по волейбол

Световното първенство по волейбол за мъже навлиза в най – интересната си фаза. След като бяха изиграни всички двубои от груповата фаза, дойде време за елиминации. Вече са ясни отборите, които продължават в следващия етап на надпреварата.

След като България отпадна безславно в група С, не ни остава друго освен да обърнем внимание на отборите, които заслужено ще се борят за световната титла. Първите два тима от всяка една група продължиха напред. Същото важи и за четирите най – добри трети отбора.
Един от по – интригуващите мачове ще бъде този между Иран и Бразилия. Смятаният за най – постоянния в дългосрочен план отбор на Бразилия среща съпротивата на коравия отбор на Иран.

Двубоят ще се изиграе на 6 септември от 22:00 българско време. В ролята на домакини на Световното първенство са Полша и Словения.

С лекота към елиминациите

Отборът на Бразилия знае как се печелят големите турнири. “Селесао” има славна история зад себе си относно Световните първенства. Доминацията на Бразилия в периода 2002 – 2010 година даде ясен знак на останалите национални волейболни отбори за това кой е отборът, през който трябва да преминат всички останали. В този период Бразилия спечели три поредни Световни първенства. През 2014 и 2018 година бразилците отново бяха под светлината на прожекторите. Те завършиха на второ място, което говори за изключително постоянство в отбора. Натуралният талант и винаги присъстващия хъс за победа правят “Селесао” автоматичен фаворит за спечелване на всеки един турнир.

Сега случаят не е по – различен. Бразилия премина като товарен влак през Катар и Япония с категорични победи с по 3:0 сета. Куба се оказа малко по – костелив орех, но “Селесао” отново триумфираха с 3:2 сета. По този начин възпитаниците на Ренан дал Зото превзеха безпроблемно първото място в своята група B с актив от 8 точки.
Очакванията са отборът на Иран да представлява по – голямо предизвикателство за бразилците. Предстои да разберем дали това ще е така.

Иран на голямата сцена на Световното първенство по волейбол

Отборът на Иран е един от по – непретенциозните отбори, когато става въпрос за големите турнири. “Персите” се славят като най – добрия волейболен отбор в Азия. Отборът на Иран печели цели четири пъти Азиатския волейболен турнир за мъже.
По отношение на Световните първенства отборът на Иран има своите моменти. Световното първенство за мъже в Полша през 2014 година донесе най – запомнящите моменти за “персите”. Тогава те завършиха на шесто място и се представиха повече от достойно.

През 2016 година дойде и дебюта на Иран в Олимпийските игри. Тогава отборът се класира в ролята на най – добрия азиатски тим в първенството.
По всичко изглежда, че Иран бавно, но славно започва да пише своята история на голямата волейболна сцена.

Две победи и една загуба гарантираха участие за Иран в елиминационната фаза на Световното първенство за мъже през 2022 година. Загубата дойде срещу Холандия с 1:3 гейма. Преди това “персите” надиграха Аржентина с 3:2 гейма и Египет с 3:1 гейма. Тези резултати осигуриха второто място за Иран в група F.
Мачът срещу Бразилия ще бъде истинско изпитание за характера на Иран.

Атрактивни пазари и оферти за волейбол

Предвид разликата в класата на двата отбора, не е изненада за никого кой е фаворитът за спечелване на двубоя. Бразилия е с 1.16* коефициент да триумфира в двубоя. Иран е с коефициент 5.10 да поднесе сензацията в турнира и да отстрани “Селесао”.

Макар и да не са фаворити, иранците показват изключителен характер от началото на турнира. Страхотната победа срещу Аржентина в първия мач от група F е олицетворение на това. Обикновено иранците започват по – бавно своите двубои, но впоследствие засилват качеството на игра. Прогнозите са, че възпитаниците на Бехрус Атаей ще вземат поне един гейм на вицешампионите. Можете да разгледате пазарите “Победител в сет 3”, “Победител в сет 4” и “Победител в сет 5”. В случай, че се стигне до толкова геймове, иранците ще натиснат максимално своя съперник в търсене на евентуален обрат. “Персите” да са победители в 3, 4 или 5 сет е оценено респективно с 3.35, 2.90 и 2.65 в Betano.bg.
Заслужава си да се възползвате и от нашия специален пазар “Общо сетове”, където можете да заложите на това колко сета ще има в двубоя. 4 сета са оценени на 2.82 коефициент до този момент, докато 5 сета са с вероятност 4.40 коефициент в Betano.bg към момента.

Ще направят ли още една крачка към Световната титла бразилците или Иран ще хвърли бомбата в турнира? Не пропускайте Иран – Бразилия и заложете още сега за вашия фаворит в Betano.bg. Насладете се на богатото разнообразие от пазари и изживейте емоцията от Световното първенство по волейбол за мъже. Желаем ви успешна седмица и не спирайте да се забавлявате в Betano.bg

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Волейбол
Анализи и Прогнози 16 окт.

Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Анализи и Прогнози 25 сеп.

След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

Волейбол 14 юли

Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

Волейбол 20 юни

Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

Волейбол 15 юни

България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

Анализи и Прогнози 02 юни

България започва участието си в Лига на нациите с двубой срещу Китай

Волейбол 10 май

Големият европейски клубен финал по волейбол CEV. ЗАКСА Кенджежин-Кожле ще защитава трофея си срещу Ястжембски Венгел

Волейбол 20 ян.

Битката за Лос Анджелис: ЛА Лейкърс срещу ЛА Клипърс

Анализи и Прогнози 25 авг.

Световно първенство по волейбол 2023 – очаквания, прогнози и фаворити

ЗАРЕДИ ОЩЕ