Класика за “добре дошли” във Висшата лига след паузата за европейски квалификации

22 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Класика за “добре дошли” във Висшата лига след паузата за европейски квалификации

Футболът на Oстрова се завръща с истинско представление

Европейските квалификации са в последен и решителен етап. Настоящата пауза за национални отбори е последна за тази календарна година. Това означава само едно – непрестанен клубен футбол с любимата Висша лига.

Футболът на Oстрова се завръща с едно от най-големите съперничества в Англия в последно време. Последните два шампиона на Премиър Лийг се изправят един срещу друг. Манчестър Сити посреща Ливърпул в първия сблъсък от 13-ия кръг в английската Висша лига.

Мачът се очертава да бъде от жизнено важно значение за класирането. Първият излиза срещу втория. Разликата между двата тима е една единствена точка. Победа за един от двата отбора може да наклони везните в тяхна посока.
Тимовете на Пеп Гуардиола и Юрген Клоп се намират в страхотна форма. Очаква ни истински футболен спектакъл. Той ще се проведе на 25 ноември, събота, от 14:30 часа на стадион “Етихад”.

Истински трилър с участието на Ман Сити в последния кръг от Висшата лига

12-ият кръг във Висшата лига приключи с един истински трилър. Манчестър Сити участва е едно от най-зрелищните равенства в последните години, не само по английските терени, но и в цяла Европа.

Манчестър Сити пътува до Лондон, за да се изправи срещу Челси. Навярно не са много хората, които предполагаха какво ще се случи. Много специалисти прогнозираха победа за “гражданите”, с оглед на колебливата форма на лондончани, особено на собствен терен.

Двата тима ни зарадваха с представяне, което спокойно може да определим като “мач на сезона”, да не казваме нещо повече. Мач, който със сигурност ще влезе в историята на Висшата лига. “Сити” и Челси завършиха 4:4 в сблъсък, в който видяхме няколко обрата.

Ерлинг Холанд успя да се разпише за първи път срещу “сините” от дузпа в 25-ата минута. 12 минути по-късно шампионите вече изоставаха, след като Тиаго Силва и Рахим Стърлинг изведоха домакините напред в резултата. Мануел Аканджи възстанови равенството точно преди почивката. Останалият втори за Златната топка, Холанд , се разписа за втори път две минути след подновяването на мача. Челси отново се върна в играта благодарение на Николас Джаксън. Дойде време за заключителната част, в която Родри, след рикушет, прати топката в противниковата врата за 4:3. Всички от “небесносиния” щаб усещаха победата, но тяхна юноша им развали празненствата. Бившият футболист на Ман Сити – Кол Палмър, реализира дузпа дълбоко в добавеното време, за да подели точките.

Манчестър Сити е отбор, който може да ни предоставя много в предни позиции. Ливърпул е тим, който е способен да отговаря на подобно предизвикателство. Ще станем ли свидетели на нов трилър с марка Висша лига?

Ливърпул се върна там, където сме свикнали да го наблюдаваме

След разочароващия минал сезон, Ливърпул постепенно се връща там, където му е мястото. А това е именно в борбата за титлата.
Както споменахме, “мърсисайдци” се намират на второ място в класирането, като разликата с първенеца “Сити” е само една точка. След изиграването на 12 кръга, Ливърпул е един от двата отбора допуснали най-малко поражения (1). “Червената” загуба дойде на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Срещата се прочу по цял свят със спорните съдийски отсъждания. Според мнозина това поражение не трябваше да го има и “мърсисайдци” трябваше все още да са непобедени. С другите думи, представянето на футболистите на Юрген Клоп е повече от впечатляващо. Освен това поражение, Ливърпул имат още осем победи и три равенства. Тези постижения им носят 27 точки и делят второто място с тима на Арсенал.

Последното пътуване на “червената” чета до “Етихад” се оказа болезнено. Тимът от Ливърпул отстъпи с 1:4. Мохамед Салах и компания ще се опитат да избегнат подобен резултат. Трудно е да си представим, че Ман Сити ще разгроми по този начин противника си, който се намира в изключителна форма. Въпреки това сме ставали свидетели на какво ли не. Това е магията на Висшата лига. Очаква ли ни нов футболен спектакъл?

Прогноза, евентуални залози и атрактивни пазари на срещата Манчестър Сити – Ливърпул

Тук изненади няма. Betano определя Манчестър Сити като абсолютен фаворит. Статистиките в преките двубоите между двата тима обаче са много равностойни. В последните десет срещи, “Сити” са записали четири победи, докато тези за Ливърпул са три. Равенствата също са три.

Коефициентът за победа на “гражданите” е 1.70*. “Червеният” успех достига множител от 4.45*, а поделянето на точки се оценява с 4.25* коефициент. Във всяка една от последните десет срещи се отбелязва поне по едно попадение. А в осем от случаите виждаме Над 3.5 гола. Ако мислите, че отново ще станем свидетели на високорезултатно дерби, може да поставите залози на този пазар с коефициент 2.25*.

Ливърпул е един от двата отбора, които все още не са получавали гол от Ерлинг Холанд. Норвежецът успя да прекъсне сушата си срещу Челси с дебютните си попадения. Ще го направили във втори пореден кръг, този път срещу пряк конкурент?

Betano се е уверил да ви предостави широк набор от възможности за залагане. Посетете нашия сайт за повече подробности. Не ви съветваме да пропускате битката между двата английски колоса. Очакваме ви и ви пожелаваме приятна и ползотворна игра в Betano!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ