Червеното съперничество във Висшата Лига в Англия

20 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Червеното съперничество във Висшата Лига в Англия

Третият кръг на английската Висша лига ще ни предостави може би най – ожесточеното дерби в историята на английския елитен футбол. Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул на “Олд Трафорд” в понеделник на 22-и август от 22:00 часа.

Когато стане дума за тези два отбора, всички започваме да мислим за трофеи, рекорди, успехи и оспорвана надпревара по английските терени. Двата най – титулувани клуба излизат в нов епизод от Висшата Лига в Англия. Епизод, който не носи същото вълнение в последно време.

Манчестър Юнайтед продължава да изпитва сериозни проблеми с изграждането на състава и намирането на самоличност след оттеглянето на великия Сър Алекс Фъргюсън. От друга страна, Ливърпул се намира на другия полюс печелейки трофей след трофей.

Въпреки, че “мърсисайдци” доминират в сблъсъците между двата тима в последно време и вече срещите с Манчестър Сити да се водят като по – голямото дерби, не бива да подценяваме съперничеството и мотивацията, с която ще излязат “червените дяволи”.

Как ще се развие поредното дерби между червените от Манчестър и Ливърпул във Висшата Лига? Да видим какви са прогнозите и къде са добрите коефициенти.

Новото начало в Манчестър Юнайтед

Защо ново начало?
Манчестър Юнайтед назначи трети различен треньор в рамките на по – малко от година. Това лято, отборът привлече Ерик тен Хаг като нов мениджър. Временният заместник на Оле Гунар Солскяер в лицето на Ралф Рангник не успя да спечели доверието на клуба и бе освободен.

Пристигането на нидерландския специалист на острова бе добре дошло от феновете на “червените дяволи”. Идеите и резултатите, които постигаше на чело на Аякс, му донесоха доста симпатии. За негово съжаление, липсата на трансфери, особено в предни позиции, както и ситуацията с Кристиано Роналдо, не му помогнаха в първия кръг от новия сезон.

Ерик тен Хаг опита рано горчивината на смятаното за най – силно първенство в Европа с домакинска загуба от доста по – непретенциозния тим на Брайтън. “Чайките” си тръгнаха от “Театъра на мечтите” с победа с 2:1.

Как ще се отразят промените в клуба и ще паснат ли идеите на Ерик тен Хаг, или промяната на мениджърския пост ще се окаже пореден провал?

Със сигурност двубой срещу един от най – силните отбори не само в Англия, но в цяла Европа, няма да отговори на тези въпроси. От друга страна играта, която покажат в срещата с “мърсисайдци” ще донесе наченки за това в каква посока се движи тимът.

Промените в редиците на Ливърпул

Ръководството на Ливърпул и по – специално Юрген Клоп, прекарват едно доста заето лято. Немският специалист търси промени, които да му помогнат за свалянето на Манчестър Сити от трона в Англия.

Безспорно, най – голямата промяна, която бе извършена в редиците на “червените” бе тази на върха в тяхната атака. Футболисти като Садио Мане и Дивок Ориги, които донесоха безброй успехи за Ливърпул, поеха в различни посоки.

Дарвин Нунес, младата звезда на Бенфика и Уругвай, бе привлечен на “Анфийлд” с целта не само да замести Садио Мане, а да подобри атаката на “червените”. Фабио Карвальо, който направи невероятен сезон в Чемпиъншип и допринесе изключително много за завръщането на Фулъм във Висшата лига, също подписа с “мърсисайдци”.

По ирония на съдбата, Ливърпул се изправи именно срещу “котиджърс” в първия кръг. Момчетата на Юрген Клоп не изиграха от най – силните си двубои и завършиха 2:2, като на два пъти изоставаха в резултата. Новото попълнение в лицето на Дарвин Нунез се отчете с гол и асистенция.

Седмица преди това, “мърсисайдци” изиграха почти перфектен двубой във финала за Камюнити Шийлд и не оставиха никакви шансове на Манчестър Сити.

Ливърпул може и да не гледа вече на мачовете с Манчестър Юнайтед като на най – ожесточеното или най – оспорвано дерби във Висшата лига. Въпреки това срещите с тях остават исторически и важни за феновете.

Прогноза и потенциални залози

Мохамед Салах и компания може и да гостуват на “Олд Трафорд”, но въпреки това са сочени за абсолютни фаворити в това дерби. Коефициентът за победа на Ливърпул, предложен в Betano.bg, е 1.62*, докато този за домакините от Манчестър е 4.90*.

Исторически погледнато, “червените дяволи” имат предимство в преките двубои с Ливърпул. В последните 31 мача Ман Юнайтед има записани 13 победи и 11 допуснати загуби.

Последната среща между двата тима на “Олд Трафорд” е спомен, който всеки свързан с Манчестър Юнайтед желае да забрави възможно най – скоро. Феновете на Юнайтед станаха свидетели как техните любимци биват разгромени у дома със стряскащото 5:0.

Това дерби се отличава с големия брой попадения. В последните четири мача между двата тима във всички турнири са падали поне 4 гола. Коефициентът за подобен пазар в предстоящия сблъсък, а именно Над 3.5 гола, е оценен на 2.32*. Този и още много интересни пазари може да видите на нашия сайт.

Ще успее ли Ливърпул да се справи с Манчестър Юнайтед според очакванията, или “червените дяволи” са способни да поднесат изненада? Отговорът на този въпрос ни очаква на 22 август. Ние от Betano ви пожелаваме успешна и незабравима игра!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ