Балкан или ЦСКА – кой ще стигне до полуфиналите?

03 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Балкан или ЦСКА – кой ще стигне до полуфиналите?

Отборите на Балкан и ЦСКА излизат един срещу друг в решителния трети двубой от четвъртфиналната серия помежду им. Двата тима се изправят днес от 19:00 часа в зала “Арена Ботевград”. Резултатът в серията е 1-1, като днес ще бъде определен съперникът на Черноморец на полуфиналите.

Балкан потегли силно с успех с 91:76 в първия мач от серията, за да защити домакинското си предимство и да поведе с 1-0. В откриващия двубой ЦСКА загуби и своя лидер Георги Боянов, който получи контузия и не успя да доиграе срещата. Така “армейците” излязоха обречени във втория дуел, но събраха сили и го спечелиха сензационно с 82:77.

Ботевградчани изиграха кошмарно първо полувреме, като започнаха мача с 12 поредни пропуска от тройката. Още на полувремето момчетата на Росен Барчовски се откъснаха напред с 13 точки при 47:34, като устремът на домакините продължи и след почивката за разлика от 25 при 66:41. Едва в последните минути шампионите показаха зъби, но вече бе твърде късно, за да достигнат до пълен обрат.

Балансът на Балкан срещу ЦСКА в Ботевград е 2-1 през настоящия сезон, като “червените” вече успяха да победят веднъж своя съперник – с 95:86 през декември, когато обаче ЦСКА беше с Брандън Йънг и Кейлъб Уесън в състава си.

Сега Балкан е абсолютен фаворит на специалистите от Betano, които предлагат коефициент от 1.12 за успех на Балкан спрямо 5.30 за ЦСКА.

ТАГОВЕ