Ще продължи ли шампионската форма на Байерн Леверкузен срещу Унион Берлин

10 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще продължи ли шампионската форма на Байерн Леверкузен срещу Унион Берлин

Кръг номер 11 на Бундеслигата идва със среща между Байерн Леверкузен Унион Берлин

През този сезон Байерн Мюнхен има нова конкуренция за титлата в лицето на Байерн Леверкузен. Възпитаниците на Чаби Алонсо летят в немската Бундеслига и са на първо място в таблицата с актив от 28 точки.

Повече от впечатляващите “аспирини” ще трябва да премерят сили с Унион Берлин в мач от 11-ия кръг на най-престижното немско първенство. Предвид формата на двата отбора, очакваме лесна победа за Леверкузен.

Настроението в лагера на Унион Берлин е диаметрално противоположно спрямо това през изминалата кампания. Берлинчани се класираха в Шампионска лига след края на сезон 2022/23 и като че ли предизвикателството в Европа и паралелните мачове в Бундеслигата, се оказват твърде голяма хапка. Лошите резултати са налице, а сега отборът на Урс Фишер ще се изправи срещу настоящия лидер в първия ешелон на немския футбол.

Мачът ще се изиграе на 12 ноември от 16:30 българско време.

Тайната на успеха

Байерн Леверкузен е една от най-големите изненади в топ 5  от първенствата през този сезон. Възпитаниците на Чаби Алонсо газят всичко по пътя си и все още не са загубили мач в немския шампионат. Единствено прекият конкурент на Леверкузен на върха – Байерн Мюнхен, може да се похвали със същото постижение. Леверкузен записа и своята победа номер 10 във всички турнири след триумфа срещу Хофенхайм с 3:2 като гост. Това е нов клубен рекорд още от промоция на Леверкузен в Бундеслигата през 1979 година.

На какво се дължи тази сензационна форма на “аспирините”? Голяма заслуга за успехите на тима има Чаби Алонсо. Бившият футболист на Реал Мадрид, Ливърпул и Байерн Мюнхен наследи един сравнително посредствен отбор и го превърна в истинска машина за резултати. Стилът на игра на испанеца тотално преобрази Леверкузен. Двамата опорни полузащитници в средата на терена спомагат на Леверкузен за по-добра стабилност в защита и по-голяма гъвкавост в атакуващ план. Възпитаниците на Чаби Алонсо са на второ място по брой вкарани голове и процент притежание на топката.

Заслугата за вкараните попадения е главно на Виктор Бонифасе. Новото бижу в атаката на Леверкузен е с реализирани 7 гола и 5 асистенции в немската Бундеслига до момента.

Плеймейкърът на символичните домакини – Флориан Виртц, е с 3 гола и 4 асистенции от началото на сезона. 20- годишният атакуващ полузащитник има страхотна визия за играта и притежава невероятна индивидуална техника с топката. Въпрос на време е най-големите отбори да се прицелят в него.

Клати ли се столът на Урс Фишер

Историята на Унион Берлин е изключително вдъхновяваща. На 1 юни 2018 година Урс Фишер е назначен за треньор на отбора. По това време Унион Берлин се бори със зъби и нокти да достигне до най-престижното ниво на немския футбол. Берлинчани остават във втория ешелон на Бундеслигата докато не идва моментът, за който всички фенове на Унион Берлин бленуват.

С победата срещу Щутгарт в плейофите, Урс Фишер гарантира участие за Унион Берлин в немската Бундеслига. След последния съдийски сигнал неудържимите фенове нахлуха на терена, за да отпразнуват незабравимия момент със своите любимци.

Благодарение на успешния изминал сезон, Унион Берлин си осигури и участие в Шампионска лига. Всичко се развиваше прекрасно за Фишер и компания. Феновете нямаха търпение да чуят химна на Шампионска лига на стадион “Старото лесничейство”.
През тази кампания обаче нещата тръгнаха стремглаво надолу за берлинчани. Отборът се намира в ужасна форма в Бундеслигата. Загубата с 0:3 срещу Айнтрахт (Франкфурт) бе осмата поредна в първенството и дванадесета във всички турнири. По този начин берлинчани заемат едва 16-та позиция, с актив от само 6 точки.

Въпреки трудните времена за отбора, феновете не спират да подкрепят играчите. Това обаче не означава, че позицията на Фишер на горещия стол е сигурна. Ако Унион Берлин продължава да губи мачове, нищо чудно да настъпи и рокада в треньорския пост. Проблемите на игрището се допълват и от дисциплинарните проблеми, които внасят излишно напрежение. Ситуацията с Давид Датро Фофана, в която младокът отказа да стисне ръката на Фишер по време на мача срещу Наполи, резултира в наказание за футболиста.

Всички тези проблеми ще трябва да се разрешат максимално бързо. Един положителен резултат срещу лидера в подреждането би дал огромна доза увереност на играчите, за да излязат от кризата, в която се намират.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Очакванията за този двубой са за комфортна победа за домакините. Байерн Леверкузен е с 1.28* коефициент да победи своя опонент и да продължи уверено да води в класирането на немската Бундеслига. Унион Берлин е с коефициент 10.25* да шокира всички букмейкъри и да запише грандиозен успех като гост. Шансът за равенство след последния съдийски сигнал е оценен на 5.80* коефициент.

Предимството след 10-те мача във всички турнири между тези два отбора е в полза на Леверкузен – 5 победи за символичните домакини срещу само една за Унион Берлин и 4 равенства. Можете да заложите на това кой ще победи в двубоя заедно с общ брой отбелязани попадения за целия двубой (Краен резултат и Над/Под общо голове). Триумф за домакинитите и минимум 5 отбелязани попадения е с 4.10* коефициент в Betano.bg към този момент.

Статистиката ни насочва към възможността двата отбора да си разделят по едно полувреме. Унион Берлин бележи 36% от головете си между минути 0-15 от своите мачове. Докато берлинчани са по-активни през първите минути на първата част, Леверкузен играе значително по-опасно през второто полувреме. “Аспирините” бележат 30% от головете си между минути 61-75. Можете да разгледате пазара “Второ полувреме – Общо голове Над/Под Байерн Леверкузен”. Домакините да отбележат 2 гола или повече през втората част е с коефициент 2.20*. Унион Берлин да отбележи поне един гол през първото полувреме е с коефициент 3.35*.

Ще прегази ли Леверкузен и Унион Берлин или берлинчани ще се опълчат на лидерите в подреждането? Ние от Betano ще стискаме палци за един интригуващ мач. На вас желаем печеливши фишове и позитивни емоции в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Бундеслига
Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 02 ное.

Борусия (Дортмунд) срещу Байерн (Мюнхен) – първо “Дер Класикер” за Хари Кейн

Анализи и Прогнози 09 юни

Динамичният летен трансферен прозорец – най-любопитните сделки до момента в световния футбол

Анализи и Прогнози 28 май

Интригата след титлата: Щутгарт или Хамбургер ще играе в немската Бундеслига от следващия сезон

Бундеслига 12 май

Ще могат ли “биковете” да спрат Байерн по пътя към титлата – Байерн Мюнхен срещу РБ Лайпциг

Бундеслига 01 апр.

РБ Лайпциг или Борусия Дортмунд ще продължи към полуфиналите за Купата на Германия

Анализи и Прогнози 23 май

Кой ще грабне последния билет за Бундеслигата през следващия сезон? Хамбургер ШФ посреща Херта (Берлин) в мач реванш

Анализи и Прогнози 22 апр.

„Дер Класикер“ или Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд – прогнози и коефициенти

Анализи и Прогнози 30 мар.

Немската Бундеслига: Борусия Дортмунд срещу РБ (Лайпциг) – прогнози и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ