Интригата след титлата: Щутгарт или Хамбургер ще играе в немската Бундеслига от следващия сезон

Финална драма: немската Бундеслига претърпя един от най-инфарктните финали в своята история

 

Настоящият сезон ще се запомни с невероятната драма в последния кръг. Байерн Мюнхен отново вдигна Салатиерата след победа с 2:1 като гост на Кьолн. Борусия Дортмунд се провали като домакин срещу Майнц 05. Равенството не беше достатъчно за “Жълто-черните” в един момент бяха на няколко минути от големия триумф преди Джамал Мусиала да вкара победното попадение за “баварците” и да реши битката за титлата.

Историята на сезон 2022/23 в немската Бундеслига обаче все още не е напълно разказана. Предстои да разберем кой ще е последният участник в първото ниво на немския футбол през следващия сезон. Борбата ще бъде между отборите на Щутгарт и Хамбургер. Възпитаниците на Себастиан Хьонес завършиха на 16-та позиция в класирането, която отрежда бараж за оставане в Бундеслигата срещу третия от второто ниво на немския футбол. 

Първият от двата мача ще се изиграе на 1 юли от 21:45, като домакин ще е Щутгарт.

 

По трудния начин за Щутгарт

 

Отборът на Щутгарт ще се наложи да мине през най-тежката програма за оставане в Бундеслигата. “Швабите” преживяха сезон, в който се бориха със зъби и нокти за това да са над зоната на изпадащите. След възходи и падения те са на ръба на спасението, но и на това да изпаднат. Решаващи два мача с мотивирания отбор на Хамбургер ще определят съдбата на Щутгарт в първенството. 

Надеждата за спасението е нападателят на Щутгарт Серху Гираси. Той завърши сезона с 11 гола и ще даде всичко от себе си, за да запази елитния статут на своя отбор. Ще се разчита и на футболистите зад него да му осигурят нужните подавания, за да може Гираси да разпечата вратата на Хамбургер. 

Показателите на Щутгарт в нападение и защита не са повод за притеснение с оглед на позицията им в таблицата. Макар и с отрицателна голова разлика, “швабите” през сезона демонстрираха невероятния си дух на игрището. Равенствата срещу Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен през сезона ще мотивират допълнително отбора за успех и оставане в елита. 

 

На крачка от директната промоция

 

Докато в Бундеслигата Щутгарт водеше люта битка за своето оцеляване, във втория ешелон на немския футбол беше не по-малко интересно. Хамбургер беше на няколко минути от това да си спести двубой с Щутгарт и да се класира автоматично за Бундеслигата. Отборите на Хайденхайм и Дармщадт си осигуриха директна промоция за първото ниво на немския футбол. Голямата драма беше при Хайденхайм, който губеше с 1:2 от Ян Регенсбург. С два късни гола в добавеното време обаче Хайденхайм излезе на първата позиция във втората Бундеслига и потвърди участието си в първия ешелон на немския футбол.

Феновете на Хамбургер излязоха преждевременно на терена, след като техните любимци победиха Зандхаузен, за да отпразнуват завръщането си в Бундеслигата. След като разбраха за триумфа на Хайденхайм, емоциите рязко се промениха за привържениците на Хамбургер. Сега за тях предстои бараж със Щутгарт. Той ще определи кой ще последният участник в Бундеслигата през следващия сезон. Феновете на Хамбургер показаха нагледно примера за това как можеш да сложиш тигана преди да си хванал рибата. Дали в крайна сметка техните любимци ще им дадат повод да празнуват?

 

На какво да залагаме, коефициенти и прогнози

 

Елитният статут на Щутгарт, опита в по-високото ниво на немския футбол и домакинското преимущество поставя домакините в ролята а фаворити за първия мач. “Швабите” са с 1.75 коефициент да спечелят мача и с 1.60 да играят в Бундеслигата и през следващия сезон. Хамбургер е с коефициент 4.60 да се наложи в първия двубой като победител и 2.35 коефициент да се състезава с най-елитните отбори през следващата кампания. Шансът за равен резултат е оценен на 3.80 коефициент в Betano.bg.

В исторически план това съперничество ни е подарявало някои страхотни резултати. В последните 20 мача във всички турнири отборът на Щутгарт е бил победител 11 пъти срещу 7 за Хамбургер и две равенства. 

Голове не липсват, когато Щутгарт и Хамбургер играят един срещу друг. В три от последните четири мача между тези два отбора са били отбелязани 5 или повече попадения. Пазарът “Краен резултат и Над/Под” би могъл да ви донесе добри печалби. Победа за домакините и минимум 5 отбелязани гола е с коефициент 6.80 в Betano.bg към този момент. 

Добра опция също така би била и пазарът “Краен резултат и Двата отбора да отбележат гол”. В последните девет двубоя във всички турнири между тези два отбора сме ставали свидетели на поне по един гол и в двете врати. Победа за Щутгарт и гол/гол е с 3.30 коефициент към този момент.

Дали ще станем свидетели на още един драматичен двубой от немската Бундеслига? Много скоро ще разберем дали Хамбургер най-сетне ще празнува подобаващо или Щутгарт ще запази елитния си статут. Не спирайте да се забавлявате с нашата платформа и да печелите. Желаем ви успешна седмица.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: