РБ Лайпциг или Борусия Дортмунд ще продължи към полуфиналите за Купата на Германия

Зрелище на “Ред Бул Арена”

 

Приближаваме се до кулминацията във вълнуващата Купа на Германия. Немският турнир към момента се намира в четвъртфиналната фаза. Остана само един отбор от Втора Бундеслига в лицето на Нюрнберг. Най-вероятно “славните” ще отпаднат на четвъртфиналните от състава на Щутгарт. В подобни турнири обаче всичко е възможно и сме готови за изненади. Дали ще има изненада и в най-зрелищния мач от тази фаза на турнира? РБ Лайпциг приема Борсия Дортмунд  на домакинска земя.

Носителят на Купата на Германия РБ Лайпциг ще се опита да запази трофея във своята витрина. Отборът на Борусия Дортмунд обаче ще бъде мотивиран до краен предел да спечели шестата си Купа на Германия. Двата отбора играят изключително атрактивен за окото футбол. Очаква ни истинско шоу, а залогът е място на полуфиналите на турнира за Купата на Германия.

Мачът ще се изиграе на 5 април от 21:45 българско време.

 

Ще стигне ли РБ Лайпциг отново до финала

 

Отборът на РБ Лайпциг ще посрещне Борусия Дортмунд на своя стадион уверен в своите възможности. Хората на Марко Розе спечелиха трофея последния път след победа срещу Фрайбург. РБ Лайпциг е играл финал в три от последните си четири участия в турнира Купата на Германия. “Червените бикове” може и да насочат целия си фокус върху това да спечелят отново този трофей.

Шансовете на отбора да се класира за местата, даващи право на участие в Шампионска лига рязко намаляха след загубата с 0:3 от Майнц. Формата на носителя на Купата на Германия в първенството не е никак задоволителна – 4 загуби в последните си 5 мача във всички турнири. Добрата новина за “червените бикове” е завръщането на Дани Олмо в игра. Отборът ще разчита много на Олмо, който беше един от най-ключовите играчи за РБ Лайпциг преди да се контузи. 

Слуховете за криза в РБ Лайпциг бързо бяха отхвърлени от Марко Розе. Той по-скоро призова за повече ефективност в атакуващ план. Дали тя ще дойде срещу Борусия Дортмунд?

 

Докъде се простират амбициите на Дортмунд

 

През този сезон Борусия Дортмунд бележи прогрес в представянето си. Един Терзич успя да превърне отбора в претендент за титлата. “Жълто-черните” активно се борят за първото място с Байерн Мюнхен. Невероятният Джуд Белингам блести в халфовата линия, а Себастиан Алер се завърна след като пребори коварна болест.

Мястото в Шампионска лига през следващия сезон изглежда сигурно. Оптимизмът в лагера на Дортмунд обаче бе попарен от основния им конкурент за титлата – Байерн Мюнхен. В голов спектакъл на стадион “Алианц Арена” Байерн Мюнхен победи Дортмунд с 4:2. Загубата в дербито “Дер Класикер” със сигурност приземи напоследък летящия отбор на Дортмунд. Това не бива по никакъв начин да отнема от страхотната игра, която демонстрират хората на Един Терзич. 

Предстоящият мач с РБ Лайпциг до голяма степен ще определи и един от фаворитите за спечелване на трофея. Ако Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен спечелят мачовете си от четвъртфиналите, може да станем свидетели на ново издание на “Дер Класикер”. Със сигурност това ще е мечтата и на много футболни фенове по света. РБ Лайпциг обаче няма намерение така лесно да се раздели с трофея. Кой ще е един от полуфиналистите?

 

На какво да залагаме

 

Коефициентите за краен резултат за този двубой към момента са добри. РБ Лайпциг е с 2.35 коефициент да спечели мача и с 1.75 коефициент засега да се класира за полуфиналите. “Жълто-черните” са с 2.82 коефициент да вкарат повече голове след редовните 90 минути и с 2.07 да преминат през четвъртфиналите. Предимството в коефициентите е за РБ Лайпциг, който играе на домашна земя.

Изключително интригуващо и оспорвано е съперничеството между тези два отбора в исторически план. В последните 15 мача във всички турнири отборът на РБ Лайпциг е печелил 5 от тях срещу 8 за Дортмунд и 2 равенства. Последното равенство дойде през декември 2019 година след зрелищно 3-3. Шансовете за равен резултат и този път са малки. 

Статистиката говори за абсолютната ефективност, която притежават домакините, когато поведат в резултата в своите мачове. РБ Лайпциг печели в 85% от мачовете си, когато първи отбележи гол. Можете да следите за добър коефициент, когато играете на живо и да заложите на РБ Лайпциг в случай, че “червените бикове” първи поразят противниковата врата. 

Головете също изглеждат гарантирани в този мач. В 7 от последните 8 мача между тези два отбора във всички турнири са завършили с 3 или повече отбелязани попадения. Това е типично за топ отборите в немската Бундеслига. Можете да разгледате пазарите ни за “Краен резултат и Над/Под”. Победа за домакина и минимум 4 гола в мача е оценена на 6.80 коефициент до момента в Betano.bg. Същият брой голове, но в полза на Дортмунд е с 9.25 коефициент засега.

Ще направят ли още една крачка към запазване на купата възпитаниците на Марко Розе или тактиката на Един Терзич ще сработи? Не пропускайте винаги резултатното и никога разочароващото дерби между РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд. Желаем ви печеливши залози и нека вашият фаворит да победи. 

 

Автор: Тодор Вълков

 

* Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: