Ще могат ли “биковете” да спрат Байерн по пътя към титлата – Байерн Мюнхен срещу РБ Лайпциг

12 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще могат ли “биковете” да спрат Байерн по пътя към титлата – Байерн Мюнхен срещу РБ Лайпциг

На финалната права – съвсем скоро ще научим кой ще е големият шампион в немската Бундеслига

 

Съвсем скоро ще научим кой ще е големият шампион в немската Бундеслига. През този сезон Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд водят ожесточена надпревара за трофея. На няколко пъти двата отбора си разменяха първото място. До края на сезона остават три кръга, които да се изиграят. Само точка разделя първите два отбора към момента. “Баварците”заемат първата позиция с актив от 65 точки. Борусия Дортмунд е на второ място с 64 точки. По всичко изглежда, че интригата за титлата ще е жива до последния кръг.

Дали “баварците” ще спечелят 11-та си поредна титла в немската Бундеслига? РБ Лайпциг се очертава да бъде последното сериозно предизвикателство за шампионите по пътя към поредната титла. “Биковете” също преследват своята цел през този сезон, а именно – място в Топ 4. Те заемат третата позиция в класирането и шансовете им са високи. Мачът ще е повече от интересен. Двубоят между първия и третия в подреждането ще се изиграе на 20 май, събота, от 19:30 на стадион “Алианц Арена”. 

Шампионският манталитет на Байерн

 

Отборът на Байерн Мюнхен знае как да печели трофеи. “Баварците”диктуват правилата в немската Бундеслига от сезон 2012/2013 насам. През онази кампания те спечелиха първата от десет поредни титли в първенството. Най-постоянният опонент на баварската машина през годините за титлата е Борусия Дортмунд. На няколко пъти “жълто-черните” завършиха на втората позиция след Байерн Мюнхен. Сега отново надпреварата е между тези два отбора. Нито един път обаче “баварците” не позволиха на големия си съперник да ги измести от върха.

Със сигурност опитът е изцяло на страната на настоящите шампиони. Шампионският манталитет е нещо изключително важно и Байерн Мюнхен определено го притежава. Отборът разполага и с изключително амбициозен треньор в лицето на Томас Тухел. Германецът зае мястото на Юлиан Нагелсман, който беше уволнен поради незадоволителни резултати. Любопитното е, че откакто Тухел пое Байерн “баварците” отпаднаха от Купата на Германия и от Шампионска лига в много кратък период от време.

Ръководството обаче изразява пълната си подкрепа към треньора и вярва в успехите на отбора. Сега предстои финалният спринт и няма по-подходящ персонаж, който да поведе отбора в този момент. На терена “баварците” също разполагат с изявени лидери в лицето на ветерана Томас Мюлер. Макар и той да не се радва на кой знае колко игрово време напоследък, присъствието му в съблекалнята се очаква да даде нужния стимул на неговите съотборници. 

 

Сигурно ли е място в топ 4 за РБ Лайпциг

 

РБ Лайпциг изглежда на прав път да изпрати още един успешен сезон. “Биковете” са на финал за Купата на Германия. Там РБ Лайпциг ще премери сили с отбора на Франкфурт. Очакванията са хората на Марко Розе да се справят със съперника и да триумфират с купата. Борбата за топ 4 пък е повече от любопитна. РБ Лайпциг е на третото място засега с актив от 57 точки и аванс от точка спрямо Унион Берлин и Фрайбург, които заемат съответно 4-то и 5-то място. Феновете на “биковете” се опасяват, че евентуална загуба срещу Байерн Мюнхен може да нарани сериозно шансовете им за участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Добрата новина за хората на Марко Розе е, че Унион Берлин и Фрайбург ще изиграят директен двубой помежду си и някой от двата отбора ще загуби точки. Битката за третото и четвъртото място ще се решат накрая на сезона. Още по-любопитното е, че РБ Лайпциг може да повлияе и на битката за титлата. При победа или равенство срещу Байерн Мюнхен “биковете” ще предоставят страхотна възможност на Борусия Дортмунд да изпревари “баварците” на върха. Предстои да разберем колко точно ще е успешен този сезон за РБ Лайпциг.

 

На какво да залагаме, прогнози и фаворити в Betano

 

Байерн Мюнхен е фаворит да триумфира в голямото дерби срещу РБ Лайпциг. “Баварците” са с 1.57 коефициент до момента да спечелят изключително ценни три точки. Коефициентът за това хората на Марко Розе да развалт драстично сметките на шампионите за още една титла и да спечелят на “Алианц Арена” е оценено на 4.90 коефициент до момента в Betano.bg. Шансът за равен резултат е с 4.70 коефициент към момента. Очевидно РБ Лайпциг изпитва затруднения, когато играе срещу Байерн Мюнхен. В последните 16 мача във всички турнири “биковете ”имат само 1 победа срещу този съперник. “Баварците” са се поздравили с успех 9 пъти, а останалите 6 мача са завършили наравно. Въпросната победа се случи през март месец 2018 година. Тогава РБ Лайпциг печели с 2-1 като домакин в мач от Бундеслигата.

Повечето букмейкъри дават смела прогноза за точен резултат 2-1 за този мач. Можете да разгледате различните предложения за пазара “Точен резултат”. Мачът да завърши 2-1 е с коефициент 9.00 в Betano.bg към този момент. Предвид класата на РБ Лайпциг, но и устремът на Байерн Мюнхен към титлата, това изглежда като логичен краен резултат.  Този двубой обаче неведнъж ни е изненадвал с изключителната си резултатност. Головият спектакъл е властвал неведнъж в това съперничество. В четири от последните шест мача между тези два отбора във всички турнири сме ставали свидетели на 5 или повече отбелязани голове за целия мач. За смелите ни клиенти предлагаме пазара “Краен резултат и Над/Под (4.5)”. Победа за отбора на Байерн Мюнхен и отбелязани пет или повече попадения за целия мач е с коефициент 4.15 към момента. 

Никак лош не изглежда и пазарът за хендикап за това събитие. Байерн Мюнхен може без проблеми да отнесе всеки един от отборите в Бундеслигата, ако играе на 100 процента. Можете да разгледате амбициозните опции за хендикап за Байерн Мюнхен. “Баварците” да спечелят с три гола или повече е оценено на 4.20 коефициент с линията Байерн Мюнхен -2. Ако сте решили, че баварската машина ще е напълно безпощадна, можете да изберете и линията Байерн Мюнхен -3. Прогноза шампионите да разбият РБ Лайпциг с разлика от минимум 4 гола е с коефициент 8.25 към този момент в Betano.bg. Има ли сили РБ Лайпциг да спре Байерн Мюнхен по пътя към титлата? Не пропускайте зрелищното дерби от немската Бундеслига и изживейте емоцията в Betano.bg

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Бундеслига
Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Бундеслига 10 ное.

Ще продължи ли шампионската форма на Байерн Леверкузен срещу Унион Берлин

Betano Новини 02 ное.

Борусия (Дортмунд) срещу Байерн (Мюнхен) – първо “Дер Класикер” за Хари Кейн

Анализи и Прогнози 09 юни

Динамичният летен трансферен прозорец – най-любопитните сделки до момента в световния футбол

Анализи и Прогнози 28 май

Интригата след титлата: Щутгарт или Хамбургер ще играе в немската Бундеслига от следващия сезон

Бундеслига 01 апр.

РБ Лайпциг или Борусия Дортмунд ще продължи към полуфиналите за Купата на Германия

Анализи и Прогнози 23 май

Кой ще грабне последния билет за Бундеслигата през следващия сезон? Хамбургер ШФ посреща Херта (Берлин) в мач реванш

Анализи и Прогнози 22 апр.

„Дер Класикер“ или Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд – прогнози и коефициенти

Анализи и Прогнози 30 мар.

Немската Бундеслига: Борусия Дортмунд срещу РБ (Лайпциг) – прогнози и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ