Анадолу Ефес срещу Реал Мадрид – последните шампиони в Евролигатата се срещат още в началото на сезона

08 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Анадолу Ефес срещу Реал Мадрид – последните шампиони в Евролигатата се срещат още в началото на сезона

Евролига – сезон 2023/24

Световното първенство по баскетбол може и да приключи, но оранжевата топка тепърва предстои да бъде дриблирана все по-често на клубно ниво. А когато става въпрос за клубен баскетбол, има две лиги, които събират най-голям интерес. Това са Националната баскетболна асоциация (НБА) и Евролигата. НБА започва в края на месец октомври, но Евролигата е вече тук.
Програмата на най-силната баскетболна лига на стария континент ще ни предостави страхотни сблъсъци още в първите седмици. Такъв безспорно ще бъде срещата между последните два шампиона в турнира. Анадолу Ефес посреща настоящия крал на Европа, в лицето на Реал Мадрид.

Двубоят ще бъде част от програмата на втория кръг и ще постави неговото начало. Отбележете датата 12-и октомври в своите календари, а началният час е 20:30.

Анадолу Ефес излиза за поправителен срещу испанците

Анадолу Ефес излиза за поправка срещу шампионите от Реал Мадрид. Турският гранд откри сезон 2023/24 в Евролигата с гостуване на другия голям испански клуб – Барселона. Ефес допусна загуба със 74:91.

Анадолу Ефес са шампиони в две от последните три издания на надпреварата. Миналият сезон няма да бъде запомнен с нищо хубаво. Тимът на Ердем Джан завърши на 11-о място и по този начин остана извън първите осем и плейофите. Кампанията за тях започва с два последователни сблъсъка от тежка категория срещу испанските колоси Барселона и Реал Мадрид. Ефес вече загуби откриващия двубой срещу “каталунците”. Какво можем да очакваме като развитие срещу мадридчани?

Двукратният шампион на Евролигата се справя сравнително добре срещу Реал Мадрид. Анадолу Ефес има по-висок процент на успеваемост в последните 10 срещи помежду им. Шест победи и четири загуби – това е балансът между двата отбора в последните две години и половина.
Ще се реваншира ли турският шампион за допуснатото поражение в първия кръг, предстои да разберем.

Лют испански сблъсък на старта за Реал Мадрид

Реал Мадрид започна защитата на своята 11-а титла с лют испански двубой. Техен противник бе тимът на Баскония.
Срещата бе изключително равностойна, особено през първата половина, когато домакините от Баскония водеха с 4 точки. След края на третата част, преднината само се увеличи. Това бе идеална възможност за Реал Мадрид да покаже шампионския си манталитет и по-голяма класа. Последната четвърта част се оказа решаваща. Седем точки преднина и краен успех за “белия балет” в откриващия за новия сезон мач.

Гершон Ябуселе и неостаряващият Серхио Юй реализираха 18 и съответно 15 точки, за да гарантират победата със 79:77 в полза на своя тим. Джанан Муса (13) и Венсан Поарие (10) също се отчетоха с двуцифрен актив.
Ще се окаже ли характерът, на всички носещи екипа на Реал Мадрид, разковничето и срещу Анадолу Ефес?

Прогнози, евентуални залози и атрактивни пазари на срещата Анадолу Ефес – Реал Мадрид в Betano.

Двубоят между последните два шампиона на Евролигата се очертава да бъде ожесточен и равностоен. Betano все пак дава леко предимство на домакините. Последният сблъсък в зала “Синан Ердем” завърши с успех именно за Анадолу Ефес с 90:89. Нов подобен развой на събитията се оценява с 1.80* коефициент. Победата на шампионите се умножава по 2.05*.

Ефес и Реал Мадрид са едни от най-класните европейски баскетболни организации. Както в последния сблъсък между двата тима, тук отново може да очакваме резултатна игра. Betano предлага коефициент достигащ 1.90* за Над 161.5 точки. Същият този коефициент се предлага и за Под определената граница.

Александър Везенков вече не е част от най-престижната европейска надпревара, но това не отнема от вълнението и качествения баскетбол, които ще ни бъдат предоставени. Очаква ни незабравим сезон. Насладете му се! Не забравяйте да се забавлявате с играта в Betano, където разнообразието е огромно.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova