Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

25 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

Българско присъствие при “Кралете”

Редовният сезон на НБА вече e факт. Отборите завършиха своята предсезонна подготовка и са в своята максимално оптимална форма.

В отбора на Сакраменто Кингс, НБА отново ще посрещне българин, след цели 36 години пауза. Александър Везенков ще представлява България в най-добрата баскетболна лига в света с екипа на Сакраменто Кингс. Вече част и от звездното семейство на Betano в ролята си на посланик за България, Саша Везенков е готов за нови подвизи отвъд океана. Той официално стана най-новият „крал“ в редиците на Сакраменто, след като бе закупен от Олимпиакос.

Новият отбор на Везенков ще открие редовния сезон в НБА срещу Юта Джаз. “Джазмените” не успяха да достигнат до плейофите през миналата кампания. Този път представянето им трябва да бъде значително по-добро.

Първият официален мач на Везенков в НБА ще се състои на 26.10.2023 в 04:00 българско време.

Как се представи Саша в предсезонната подготовка

Отборът на Сакраменто Кингс изигра няколко мача по време на предсезонната си подготовка. “Кралете” премериха сили с Торонто Раптърс, Лос Анджелис Лейкърс, два пъти срещу Голдън Стейт Уориърс и срещу бъдещия си опонент в откриващия мач на редовния сезон – Юта Джаз. Четири от тези пет контроли завършиха с поражение за отбора на Везенков. Личеше си нуждата от подобрение и в двете фази на играта за Сакраменто Кингс.

Саша даде своя принос за отбора и още от първия си мач показа какво може да се очаква от него. Той отбеляза 12 точки за 11 минути при 4/7 стрелба от игра и 2/4 от тройката.

Страхотното представяне срещу Раптърс осигури на българския баскетболист първи старт в титулярната петица за Кингс. Мачът бе срещу Лос Анджелис Лейкърс, където Везенков се отчете със 7 точки, 3 борби и 1 асистенция за 22 минути игра. След тази проверка, новото попълнение на “кралете” заяви, че е бил изненадан от това, че е стартирал като титуляр. Въпреки това Саша изрази увереност в своите възможности на паркета и демонстрира желание да бъде максимално полезен на своите съотборници.

“Да, донякъде се изненадах, че започнах като титуляр във втората контрола. Винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва. Искам да дам 100 процента за отбора”, допълни той.

Българският баскетболист записа 2 точки и 6 борби при първата от двете загуби срещу Голдън Стейт Уориърс в ролята си от пейката.

Първа среща на Саша Везенков със Стеф Къри

Второто поражение от “воините” срещна Саша за първи път с величието на Стеф Къри. Легендарният стрелец наниза решаващата тройка, с която неговият отбор триумфира срещу “кралете” с резултат 116:115. Най-полезният играч в Евролигата завърши без точки, но добави 5 борби и 1 асистенция.

Най-силното си представяне за Сакраменто Кингс, Везенков записа срещу Юта Джаз в последния мач от предсезонната подготовка. Бившият ас на Олимпиакос реализира 13 точки и 6 борби заедно с първата си забивка в лигата на извънземните. “Кралете” се наложиха със 116:113.

Предстои нов сблъсък срещу същия съперник, но този път в редовния сезон на НБА. Ще може ли Везенков отново да блесне на най-голямата сцена в световния баскетбол?

“Кралете” срещу “Джазмените”

Отборът на Сакраменто Кингс има известно предимство преди двубоя от старта на редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз. “Кралете” са били победители в 4 от последните 5 изиграни двубоя между тези два отбора. Още сега можете да заложите на пазара за “краен победител” за този предстоящ мач. Триумф за Везенков и компания е с коефициент 1.85*.

Преди тази серия на Сакраменто Кингс обаче Юта Джаз диктуваше правилата в този мач. “Джазмените” имат серия от цели 8 поредни победи срещу Кингс между 2020 и 2022 година. Коефициентът за това Юта Джаз да започне победоносно началото на този сезон е 2.00*.

От последните 4 победи на Сакраменто Кингс срещу “Джазмените” само 1 от тях е била с точка разлика. Още един пазар е наличен специално за вас и това е “Хендикап”. Ако смятате, че Сакраменто Кингс ще победи своя опонент с минимум 2 точки разлика, можете да заложите на “Сакраменто Кинг -1.5”. Коефициентът за това да се случи е 1.93*. Интересна е и другата линия за този пазар – “Юта Джаз +1.5”. В случай, че очаквате “джазмените” да загубят само с една точка разлика, този пазар би бил вашия избор. “Юта Джаз +1.5” е с 1.88* коефициент към този момент.

Александър Везенков и Сакраменто Кингс се изправят срещу първото си предизвикателство в редовния сезон на НБА. Ще успеят ли да се поздравят с победата и какъв ще е приносът на Саша? Един от най-новите членове на голямото семейство на Betano няма търпение да покаже какво може отвъд океана. Ние ще стискаме палци на Александър Везенков. На вас желаем успешна седмица и не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova