Нюкасъл срещу Ливърпул в третия кръг от английската Висша лига

24 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Нюкасъл срещу Ливърпул в третия кръг от английската Висша лига

Най-силното клубно първенство започна преди малко повече от две седмици, а дербитата следват едно след друго. След Челси-Ливърпул в първия и Тотнъм-Манчестър Юнайтед във втория кръг, сега е време за нов сблъсък между кандидати за топ 4.

Нюкасъл и Ливърпул, четвъртият срещу петия от миналата кампания, подновяват рано рано спора за челната четворка. “Свраките” успяха да извоюват четвъртата позиция след много силен сезон. “Мърсисайдци” останаха на пето място, за тяхна сметка. Юрген Клоп и момчетата му със сигурност ще искат да вземат малък реванш, задето останаха извън Шампионска лига.

Първата от двете срещи през настоящата кампания ще се проведе на “Сейнт Джеймсис Парк”, на 27 август, неделя, от 18:30 часа. Предната среща между двата тима на този стадион завърши в полза на “червените”, а Нюкасъл не е побеждавал този съперник на свой терен от 2015 година насам. Ще успеят ли “свраките” да прекъснат тази негативна серия и да затвърдят статуса си на серизон кандидат за топ 4?

Силно начало за Нюкасъл и последвала загуба 

 

Нюкасъл регистрира най-скъпата си покупка в клубната история през настоящото трансферно лято. “Свраките” си осигуриха подписа на младия италианец Сандро Тонали срещу цената от 55 милиона паунда (64 милиона евро). Той пристигна от отбора на Милан.

Бившият капитан на “росонерите” мигновено се отплати за гласуваното доверие, след като отбеляза в дебютния си мач за “черно-белите”. Срещата отново бе на “Сейнт Джеймсис Парк”, а съперникът бе Астън Вила. Тонали се разписа в самото начало и прати всички по трибуните в екстаз. Нюкасъл изигра отличен двубой и разгроми “виланите” с 5:1. С този резултат “свраките” показаха, че и през този сезон ще бъдат фактор в лигата. 

Във втория кръг футболистите на Еди Хау се изправиха срещу шампиона на Англия и Европа – Манчестър Сити. Въпреки, че играха добре, силите на Нюкасъл не бяха достатъчни за нищо повече от минимална загуба с 0:1.

Докъде ще стигнат те срещу последния шампион преди Ман Сити? Ще продължи ли великолепната серия на Ливърпул на негостоприемния стадион в Нюкасъл?

 

В Ливърпул ще се надяват на по-добра игра срещу голям съперник

 

Голямото дерби с Челси в първия кръг на английската Висша лига не се разви по план за “мърсисайдци”. Те обаче могат да бъдат доволни, че не си тръгнаха с празни ръце от “Стамфорд Бридж”. Луис Диас бе извел своя тим напред в резултата, а гол на Мохамед Салах бе отменен заради засада. След това играта на “червените” рухна. Ливърпул бе втория по сила отбор на терена, но “сините” не успяха да осъществяват пълен обрат въпреки, че бяха много близо. 1:1 след гостуване на Челси не е лош резултат за начало на кампанията. Играта на 19-кратния шампион обаче не впечатли. 

Вторият двубой се разви по по-добър начин въпреки, че претендент бе само тима Борнемут. Доминацията бе изцяло на тяхна страна. След близо 30 положения, Ливърпул спечели с 3:1. Добрата новина освен трите точки от тази среща е, че червеният картон на новото попълнение на “Анфийлд” Алексис МакАлистър няма да му донесе наказание. Световният шампион с Аржентина ще бъде наличен за двубоя със “свраките”. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Нюкасъл – Ливърпул 

 

Серията на Ливърпул на “Сейнт Джеймсис Парк” е впечатляваща и трудно постижима, но Betano дава леко предимство на Нюкасъл в неделния мач. Победата на доманиките се равнява на 2.18* коефициент. “Червеният” успех достига до множител от 2.95*. Ако погледнем чисто статистиката и коефициента на “мърсисайдци”, опитът си струва. 

Острието на “черно-белите” Александър Исак има коефициент от 1.95* да се разпише по всяко време на двубоя. От другата страна, звездата на “червените” Мо Салах има шансове от 2.95* да остави името си сред голмайсторите. Луис Диас, който се разписа в първите два кръга, разполага с множител от 3.00* да отбележи в три последователни игрални седмици.  

В четири от последните пет сблъсъка между двата клуба ставаме свидетели на ранни попадения. Не е изключено отново да видим подобен развой на събитията. Betano предлага интересен пазар за залагане в такива случаи – Първи гол преди Х минута. В тази среща посочената минута е 23-та, а коефициентът е 1.90*.

Посетете и разгледайте всички налични маркети, предложени на нашия сайт. Разнообразието е голямо. Пожелаваме в късмет и много печалби с играта при нас!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ