Лудогорец се изправя срещу европейски колос за място в Лига Европа

22 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лудогорец се изправя срещу европейски колос за място в Лига Европа

На крачка от групите на Лига Европа

 

Отборът на Лудогорец се класира за плейофите на Лига Европа, след като отстрани казахстанския Астана с обрат в Разград. Българският шампион ще се изправи срещу гранда Аякс за влизане в групите на втория по сила турнир на Стария континент. Това ще бъде първия сблъсък помежду им в тяхната клубна история. Първият мач ще се играе в Разград, на “Хювефарма арена”. Датата е 24 август, четвъртък, а началният час е 21:00. Реваншът е седмица по-късно на добре познатия “Йохан Кройф арена”.   

Отстраняването на Астана автоматично означава, че Лудогорец ще играе за осма поредна година в групова фаза на евротурнир. Дори при отпадане от нидерландци, разградчани ще вземат участие в групите на третия по сила турнир – Лига на конференциите. Защо да спират до там, след като участието им в Лига Европа е на два мача разстояние? Ще се противопостави ли подобаващо българския първенец на европейския колос, който несъмнено е Аякс? Част от отговорите ще получим в четвъртък вечер, след приключването на първия двубой.  

 

Обрат бе нужен на Лудогорец да отстрани Астана 

 

Лудогорец се озова в ролята на изоставащ, след като отстъпи с 1:2 на Астана в Казахстан. Кошмарната игра в защита бе основна причина да се стигне до поражение.Новодошлият от Левски централен бранител Ноа Сундберг изведе “зелените” напред в резултата след точен удар с глава в 34-ата минута. Два такива от страна на бранителите на Астана пък бе причината да се стигне до пълен обрат в срещата. Головите опасности следваха една след друга, но от Лудогорец можеха да се чувстват късметлии, че отстъпиха само с един гол разлика. Надеждата се запази жива. 

Великолепно второ полувреме в реванша от Лудогорец не остави съмнения кой е по-добрия тим и кой заслужава да играе с Аякс в плейофите. Вторият мач започна много по-силно за домакините, които успяха да поведат в 25-ата минута благодарение на Бърнард Текпетей. Радостта по трибуните не продължи дълго, след като Дембо Дарбо изравни четири минути по-късно. Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1. Втората половина от двубоя се превърна в най-добрите 45 минути за Ивайло Петев откакто се завърна начело на “орлите”.

Самият специалист го заяви в интервютата след мача. Лудогорец започна ударното през второто полувреме и за по-малко от пет минути вече водеше с  3:1. Якуб Пьотровски и отново Бърнард Текпетей бяха точни за “зелените”. Доминацията на българския тим продължи почти през цялата втора част. До края на срещата се стигна до още две попадения във врата на Астана. Техни автори бяха Пьотровски и Кирил Десподов. Така с резултат 5:1, Лудогорец прегази своя съперник и подпечата пътуването на Аякс до България. Пътуване, което се чака с нетърпение от българските запалянковци, които имат възможност да видят на живо един от най-именитите европейски грандове. А успех за Лудогорец ще превърне четвъртък вечер в истински празник.

Прогноза и евентуални залози на срещата Лудогорец – Аякс

 

Лудогорец ги очакват два тежки сблъсъка. Това не подлежи на съмения. “Зелените” имат своята история в евротурнирите срещу нидерландски представител. През сезона 2013/14, в групата фаза на Лига Европа, “орлите” побеждават на два пъти с по 2:0 тима на ПСВ Айндховен. Аякс също може да се похвали с положителен рекорд срещу български отбори. “Аяксците” са изиграли общо осем мача срещу родни клубове. В тях постигнаха шест успеха и две загуби с голова разлика 14-8. 

Голямото име на Аякс им носи статута на фаворит в Betano в предстоящата среща и за класиране в груповата фаза на втория по сила европейски турнир. Коефициентът за победа в Разград на нидерландци е 1.80*. Този за домакините стига до 4.10*. Шансовете на българите за класиране в Лига Европа също не са обнадеждаващи. Коефициентът е 6.00*, докато този за Аякс е едва 1.13*.  Като изключим първия двубой през сезона срещу Балкани, Лудогорец не е пропускал да се разпише в противниковата врата във всеки един останал мач. Шансовете това да се случи срещу Аякс са големи. Коефициентът за двата отбора да отбележат е 1.57*. От друга страна, двата отбора да не отбележат достига до многожител 2.32*.

Betano предлага широк спектър от пазари. След като изберете дадено събитие, ще видите меню с най-различни маркети като Голове, Полувреме, Хендикап, Корнери, Специални и така нататък. Посетете нашия сайт за повече информация. Нека пожелаем късмет на Лудогорец за едно достойно представяне срещу европейския гигант Аякс. А на вас пожелаваме незабравима игра в Betano с пожелания за много печалби. Не забравяйте да се забавлявате. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Лига Европа
Лига Европа 03 сеп.

Жребият за груповата фаза на Лига Европа за сезон 2023/24 – кои са интригуващите сблъсъци и големите фаворити за трофея

Лига Европа 08 май

Ще се доближи ли Ювентус още по-близо до слава в Лига Европа – Ювентус срещу Севиля

Лига Европа 17 апр.

Ювентус извоюва минимална преднина срещу Спортинг и мечтае за трофей и Шампионска лига

Лига Европа 19 мар.

Жребият за четвъртфиналите на Лига Европа – интересните сблъсъци и кои са фаворитите за спечелване на трофея

Лига Европа 13 фев.

Барселона срещу Манчестър Юнайтед – гвоздеят от шестнайсетинафиналите на Лига Европа

Лига Европа 16 май

Франкфурт срещу Рейнджърс в спор за титлата на Лига Европа

Анализи и Прогнози 02 май

Франкфурт или Уест Хям – решаващата среща от полуфиналната фаза на турнира Лига Европа

Анализи и Прогнози 05 апр.

Айнтрахт (Франкфурт) се изправя срещу Барселона за първи в историята си в мач от Лига Европа

Анализи и Прогнози 08 мар.

Осминафинали на Лига Европа – интересни мачове, очаквания и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ