Барселона срещу Манчестър Юнайтед – гвоздеят от шестнайсетинафиналите на Лига Европа

Два колоса отново един срещу друг

 

Броени дни ни делят от шестнайсетинафиналите на турнира Лига Европа. Отборите, които завършиха на второ място в своята група ще се изправят срещу тимовете, завършили на трето място в съответната си група в Шампионска лига. Победителите ще продължат към осминафиналите на турнира Лига Европа. Жребият отреди да станем свидетели на един паметен сблъсък между два отбора, които преди време играха два финала за Шампионска лига. Сега обаче залогът за Барселона и Манчестър Юнайтед е по-различен. Двата отбора преминаха през трудни периоди в рамките на изминалото десетилетие. Сега изглежда така сякаш славните времена ще се завърнат рано или късно за тези два европейски гиганта. Барселона е на първо място в Ла Лига под ръководството на клубната легенда Шави Ернандес и наскоро спечели Суперкупата на Испания. Еволюцията на Манчестър Юнайтед под ръководството на Ерик тен Хаг продължава с пълна сила. “Червените дяволи” са на третата позиция в Английската Висша Лига и им предстои финал за Карабао Къп. Тези съперници се намират в подем и се очаква да ни предоставят незабравими два двубоя.

Сблъсъкът на титаните ще се изиграе на 16 февруари от 19:45 българско време.

 

Докъде ще стигнат “каталунците” в Лига Европа

 

Шави Ернандес отново накара феновете на Барселона да мечтаят. “Каталунците” изглеждат на прав път да спечелят титлата в Ла Лига за първи път от сезон 2018/19. По едно време Барселона беше на ръба на финансова криза поради неизплатени заплати на част от своите футболисти. Регулациите за трансфери на Ла Лига усложниха допълнително ситуацията в щаба на “каталунците”, но президентът на Барселона Жоан Лапорта успя да закрепи финансовото положение поне към момента. Отборът е конкурентноспособен и ще се бори за трофеи през тази година. 

Тазгодишната кампания в Шампионска лига доказа, че ще бъде необходимо още време на Барселона, за да може да се конкурира с най-добрите в Европа. Отборът завърши на трето място в своята група. Резултатите срещу Байерн Мюнхен и Интер в груповата фаза не бяха задоволителни и изпратиха “каталунците” отново в Лига Европа. През миналата година хората на Шави бяха считани за фаворити за спечелването на този турнир. Реалността в лицето на Франкфурт обаче удари по амбициите на Барселона и “каталунците” отпаднаха на четвъртфиналите. Дали този път ще успеят да извървят целия път до титлата? На пътя им е отбор, който е гладен за трофеи и задачата на Барселона няма да е никак лесна.

 

Най-важният период в Манчестър Юнайтед

 

Полъхът на промяната изглежда, че се задава с пълна сила в Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” са окрилени и отново вярват в успеха. Виновникът за тази коренна промяна на настроението се казва Ерик тен Хаг. Холандецът пристигна на Острова с една единствена цел – да върне Юнайтед на върха. Тен Хаг беше подкрепен на трансферния пазар и това се оказа ключово за позитивния до този момент сезон на “червените дяволи”. Към момента възпитаниците на тен Хаг заемат третата позиция в Английската Висша Лига. Те се целят в местата за Шампионска лига и им предстои финал за Карабао Къп срещу Нюкасъл. Освен всичко това, клубът се очаква да има нови собственици до края на този сезон, след като семейство Глейзър обяви клуба за продан. Дали той ще бъде частичен или цялостен, предстои да разберем. Засега най-вероятният сценарий е за пълна продажба. Това се очертава най – значимият период в историята на отбора след напускането на Сър Алекс Фъргюсън. Футболистите на “червените дяволи” осъзнават, че са на път да станат част от нещо изключително значимо и голямо за този отбор и ще дадат всичко от себе си. 

Пътят към европейската слава минава през Барселона. Манчестър Юнайтед завърши на второ място в своята група и по този начин изтегли един от отборите, които идват от турнира Шампионска лига. Ако успеят да преодолеят съпротивата на испанците, то тогава Юнайтед може да бъде считан за един от фаворитите за спечелване на Лига Европа. Могат ли да го сторят? Много скоро ще разберем.

 

На какво да залагаме в Betano.bg

 

Домакинското предимство отрежда ролята на фаворит за отбора на Барселона. “Каталунците” са с 1.72 коефициент до момента да победят пред своите привърженици. Триумф за отбора на Манчестър Юнайтед е оценен на 4.45 коефициент към момента. Вероятността да няма победител след последния съдийски сигнал пък е с 4.05 коефициент засега в Betano.bg.

Последният път, в който тези два отбора се изправиха един срещу друг на “Камп Ноу” беше в мач от четвъртфиналите на Шампионска лига през април 2019 година. Тогава “каталунците” се наложиха с категоричното 3:0 с два гола на Лионел Меси и един на Филипе Коутиньо. Сега обаче “червените дяволи” ще са доста по-уверени в своите шансове. Хората на тен Хаг разполагат с нужните футболисти, за да се конкурират успешно с тези на Барселона. Очаква ни звезден сблъсък, а прогнозите са за резултатен двубой. От друга страна, подобни двубои понякога може да се изразяват предимно в тактическо надлъгване. Можете да заложите на изненадата и да изберете пазара “Под 2.5 гола”. С него залагате, че ще има 2 или по-малко отбелязани голове за целия мач. Коефициентът за това двата отбора да не поемат рискове е с 2.25 коефициент до момента в Betano.bg

Друг интригуващ пазар би бил “Равенство няма залог”. Ако изберете този пазар, Вие ще можете да застраховате залога ви при евентуален равен резултат. Например, ако заложите на този пазар за отбора на Манчестър Юнайтед, коефициентът е 3.20 към момента. Залагате на това “червените дяволи” да победят, а при равен резултат сумата на залога ви ще се върне във профила.

Интересно предложение в този мач би било и пазарът “Следващ гол (Гол 1)”. Можете да заложите на това кой ще отбележи първия гол в мача. В онзи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига Манчестър Юнайтед започна много силно двубоя и нацели гредата още в първата минута. Дали “червените дяволи” ще започнат силно и този път? Коефициентът Юнайтед да отбележи първи гол е 2.65 към момента. 

Кой измежду Барселона и Манчестър Юнайтед ще си извоюва предимство преди реванша на “Олд Трафорд”? Не пропускайте да направите своя залог при най-добрия букмейкър за спортни залози. Желаем ви успешна седмица и печалби в Betano.bg.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: