Ювентус извоюва минимална преднина срещу Спортинг и мечтае за трофей и Шампионска лига

17 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ювентус извоюва минимална преднина срещу Спортинг и мечтае за трофей и Шампионска лига

Ювентус – Спортинг (Лисабон)

 

Ювентус стигна до изключително труден успех в първия двубой от четвъртфиналите в Лига Европа срещу тима на Спортинг (Лисабон). 

“Бианконерите” спечелиха домакинството си на португалския гранд с 1:0 след попадение на Федерико Гати в 73-ата минута. Отборът на Масимилиано Алегри бе надигран от съперника си през първото полувреме. Спортинг изпусна няколко добри възможности през първата част. Ювентус не показа кой знае какво подобрение след почивката, но стабилизира играта си в защита. “Старата госпожа” стигна до така важното попадение. Безбройните центрирания дадоха резултат, когато в 73-ата минута Душан Влахович отклони една топка в наказателното поле и Гати се оказа на точното място за 1:0. 

Влезлият като резерва страж на домакините, Матиа Перин, се отчете с няколко важни намеси. В самия край на срещата Перин направи чудесно двойно спасяване. Първо отрази удар отблизо на Педро Гонсалвеш, а след това парира и такъв от страна на Ектор Белерин. 

Ще се окаже ли преднината на италианците достатъчна, за да продължат към полуфиналите на втория по сила европейски футболен турнир?

 

Сезонът на Ювентус зависи от представянето им в Лига Европа 

 

Ювентус се поздрави с успех, но далеч не впечатли с играта си. Подобно представяне на “старата госпожа” в Португалия не вещае нищо дорбо. 

Представяне, което Масимилиано Алегри и футболистите му трябва да избегнат, ако искат да продължат да се надяват на трофей в Европа и място в Шампионска лига на есен. 

Както знаете, футболната федерация наложи наказание на тима от Торино за финансов феърплей и бе лишен с 15 точки. Тази санкция отдалечи сериозно Ювентус от топ 4. Въпреки добрата форма на клуба в последните няколко седмици, грандът остава да 9 точки от четвъртата позиция с осем оставащи кръга. Да, чисто математически Ювентус все още има шанс, но трябва да се надява на чудо и на други отбори. 

Много по-лесно е да разчиташ на себе си. Именно това ще направи “старата госпожа” в оставащите мачове от Лига Европа, които са последен шанс да си осигури билет за най-престижния европейски футболен турнир следващия сезон. Това не е единствената причина да хвърлят всички сили във втория по сила европейски турнир. Ювентус копнее за първо континентално отличие от повече от 20 години насам. 

За тази цел е нужно да довърши започнатото срещу Спортинг, а след него да отстрани още два съперника, за да вдигне купата на 31-и май в Будапеща. 

 

Спортинг изостава, но все още е в играта 

 

С оглед на първия двубой и съперника, който бе отстранен от португалския гранд на осминафиналите, Спортинг ще влезе със самочувствие в реванша.

“Зелено-белите” отстраниха един от големите фаворити в турнира – Арсенал. Това направиха след 2:2 в Лисабон, 1:1 в Лондон и изпълнение на дузпи. Футболистите на Рубен Аморин бяха безгрешни от бялата точка и надвиха англичаните с 5:3.  

По подобие на италианския си противник, Спортинг също е изправен пред угрозата да не играе Шампионска лига след лятото. “Столичани” заемат 4-о място във вътрешното първенство. За тяхно съжаление, само първите две места в класирането получават шанс да играят в най-престижния клубен турнир. Спортинг се намира на цели седем точки от това заветно място, а до края остават шест кръга. Отново, математическо възможно, но малко вероятно. 

Спечелването на трофея е единствения вариант и за Спортинг. Тимът няма какво да губи, но задачата ще е трудна. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Спортинг (Лисабон) – Ювентус

 

Спортинг си извоюва статуквото на фаворит в предстоящата среща, след като отстрани Арсенал в предходната фаза и изпусна да постигне положителен резултат срещу Ювентус. 

Betano определя шансовете за победа на Спортинг в реванша на 2.27* коефициент. Предложеният коефициент за успех на Ювентус е 3.30*. Въпреки доста колебливата игра на “бианконерите” в първия двубой, те са фаворити за продължаване напред, благодарение на този гол аванс. Коефициентът това да се случи е 1.42*. Пълният обрат и продължаване напред за отбора от Лисабон не изглежда толкова невъзможно, а коефициентът не е никак лош – 2.90*. 

Ювентус ще излезе с мисълта да не изпуска преднината, която постигна в Торино. Спортинг рядко пропуска възможността да се разпише в противниковата врата, като вече го направи веднъж срещу “старата госпожа”. Пазарът за Двата отбора да отбележат – Да е изчислен с коефициент 1.91*, докато противоположното е оценено на 1.83*. 

Betano се е уверил да предложи тези и още много интересни маркети. За повече информация може да посетите самия сайт. Пожелаваме ви късмет и безброй печалби. Не пропускайте да се забавлявате с играта при нас, както и реваншите в четвъртфиналите на Лига Европа. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Лига Европа
Лига Европа 03 сеп.

Жребият за груповата фаза на Лига Европа за сезон 2023/24 – кои са интригуващите сблъсъци и големите фаворити за трофея

Лига Европа 22 авг.

Лудогорец се изправя срещу европейски колос за място в Лига Европа

Лига Европа 08 май

Ще се доближи ли Ювентус още по-близо до слава в Лига Европа – Ювентус срещу Севиля

Лига Европа 19 мар.

Жребият за четвъртфиналите на Лига Европа – интересните сблъсъци и кои са фаворитите за спечелване на трофея

Лига Европа 13 фев.

Барселона срещу Манчестър Юнайтед – гвоздеят от шестнайсетинафиналите на Лига Европа

Лига Европа 16 май

Франкфурт срещу Рейнджърс в спор за титлата на Лига Европа

Анализи и Прогнози 02 май

Франкфурт или Уест Хям – решаващата среща от полуфиналната фаза на турнира Лига Европа

Анализи и Прогнози 05 апр.

Айнтрахт (Франкфурт) се изправя срещу Барселона за първи в историята си в мач от Лига Европа

Анализи и Прогнози 08 мар.

Осминафинали на Лига Европа – интересни мачове, очаквания и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ