Жребият за четвъртфиналите на Лига Европа – интересните сблъсъци и кои са фаворитите за спечелване на трофея

Лига Европа: Време е за четвъртфинали

 

Турнирът Лига Европа продължава с пълна сила. Останаха няколко отбора, които да се борят за трофея и да забавляват публиката в четвъртък вечер. Към момента ни предстои да се насладим на мачовете от четвъртфиналната фаза на втория по сила европейски клубен турнир. Първият от двата мача на всички четвъртфинални двойки ще се изиграе в четвъртък, 13 април. Реваншите ще се състоят една седмица по-късно. Жребият за четвъртфиналите вече е изтеглен и отново не ни разочарова. На този етап от турнира вече големите отбори се изправят един срещу друг и има вероятност някои от фаворитите да отпаднат още на четвъртфиналите. Време е да обърнем внимание на двубоите, които ни очакват от четвъртфиналите на Лига Европа. Ще разгледаме и как се движат коефициентите за това кои отбори имат най-големи шансове да вдигнат трофея.

 

Какво отсъди жребият – Ново пътешествие до Испания за “червените дяволи”

 

Негово величество жребият отреди някои доста любопитни двубои за четвъртфиналите на турнира. Започваме с един от фаворитите за спечелването на трофея към този момент, а именно – Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” изглеждат устремени към спечелването на Лига Европа за първи път от 6 години насам. На осминафиналите английският отбор се справи със съпротивата на Реал Бетис. Следващият опонент на Юнайтед в турнира е до болка познат на “червените дяволи” в лицето на Севиля. Съдбата явно иска да види дали “червените дяволи” са си научили урока. Статистиката показва, че Манчестър Юнайтед изпитва сериозни затруднения срещу испански отбори. Севиля големият кошмар на 20-кратният шампион на Англия. Последните два пъти, в които Юнайтед се изправи срещу Севиля в европейски клубен турнир, завършиха с победа за “андалусийците”. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли са рекордьори по спечелени трофеи на Лига Европа и ще са уверени във своите възможности.

През този сезон обаче изглежда, че Манчестър Юнайтед разполага с нужната класа, за да елиминира своя опонент и да отмъсти за  предишните елиминации. Севиля ще е четвъртият испански отбор, с който възпитаниците на тен Хаг се сблъскват в турнира през този сезон. Ще преминат ли още веднъж с отличен през това изпитание?

 

Палачът на Арсенал с ново голямо предизвикателство

 

Смело можем да кажем, че дори и някои от привържениците на Спортинг (Лисабон) не очакваха техните любимци да елиминират Арсенал от турнира. “Артилеристите” бяха един от големите фаворити за спечелване на трофея. Португалците обаче имаха други планове и след драматични дузпи отстраниха Арсенал на “Емиратс”. Нещата за Спортинг не стават по-лесни на четвъртфиналите. Там ги чака съставът на Ювентус, който е жаден за успехи в Европа. “Старата госпожа” попадна в Лига Европа, след като завърши на трето място в своята група в Шампионска лига. Възпитаниците на Масимилиано Алегри може да се хвърлят със всички сили в този турнир. В Серия А Ювентус заемат седмото място и са на 10 точки от топ 4. Лига Европа може да се окаже най-реалистичния шанс за италианския тим да бъде в жребия за груповата фаза на ШЛ и през следващия сезон. 

Това ще е първа среща между двата отбора от груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2017/18. Тогава Ювентус победи с 2:1 като домакин и 1:1 като гост на Спортинг. Какво ли са ни подготвили двата отбора този път?

 

Дежавю за Рома и жребий с уловка за Леверкузен

 

Рома и Фейенорд ще се изправят отново един срещу друг в повторение от финала на Лигата на конференциите. Двата отбора очевидно прогресират от последната си среща и сега кръстосват шпаги във втория по сила европейски клубен турнир. Ротердамци ще се опитат да отмъстят на “римските вълци” за онази загуба в Тирана. Рома на Жозе Моуриньо обаче е много опасна в европейските клубни турнири. Виден пример за това беше типичното в стил Моуриньо равенство срещу Реал Сосиедад в мача реванш от осминафиналите на Лига Европа. Тогава Реал Сосиедад имаше тотално превъзходство през целия мач, но Рома не допусна попадение и с общ резултат от двата мача 2:0 продължи към следващата фаза. Дали същата съдба очаква и Фейенорд?

 За Байерн Леверкузен на пътя към полуфиналите ще застане белгийският Роял Юнион СЖ. Белгийците вече се справиха с един немски отбор на осминафиналите в лицето на Унион Берлин. Въпреки подвизите на Роял Юнион СЖ, Байерн Леверкузен е спряган за големия фаворит за място на полуфиналите. Въпреки това, не бива да подценяваме и хъса на белгийците. Дали Роял Юнион СЖ ще поднесат нова изненада и ще опровергаят букмейкърите?

 

Кои са фаворитите

 

Вече са налични коефициенти и пазари за мачовете от четвъртфиналната фаза на Лига Европа. Ние обаче ще насочим вниманието ви към дългосрочните ни пазари. След изиграването на осминафиналите коефициентите за победител в турнира претърпяха някои промени. Вече основният фаворит за спечелването на трофея е Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” са с 2.50 коефициент да вдигнат трофея на 31 май в Будапеща. Възпитаниците на тен Хаг са набрали сериозна инерция и вече имат един трофей за сезона, след като спечелиха Карабао Къп. Ще успеят ли да прибавят още един? С по 6.50 коефициент да триумфират във втория по сила европейски клубен турнир са Рома и Ювентус. Класата на тези два отбора е видна. Рома под ръководството на Жозе Моуриньо вече спечели един европейски трофей. “Специалният” все още играе на високо ниво, но дали ще стигне до самия край? 

При голмайсторите ситуацията не е по-малко интересна. Маркъс Рашфорд е фаворит да грабне призата “Голмайстор на турнира”. Към момента нападателят на Манчестър Юнайтед има 6 отбелязани гола в турнира и е с коефициент 1.45 да завърши с най-много отбелязани голове в Лига Европа за този сезон. След него плътно се движат Сантяго Хименес и Виктор Бонифаций с по пет реализирани попадения. Двамата са с по 6.00 коефициент до момента да завършат като топ голмайстори на турнира. 

Турнирът Лига Европа е в разгара си и само един отбор ще стигне до края. Имате фаворит? Заложете още сега и не пропускайте топ коефициентите в Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: