Осминафинали на Лига Европа – интересни мачове, очаквания и коефициенти

08 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Осминафинали на Лига Европа – интересни мачове, очаквания и коефициенти

Участниците в турнира

Осминафиналната фаза на турнира Лига Европа наближава. След резултатите в миналия етап на състезанието се оформиха някои доста интересни сблъсъци. Началото на шоуто ще е на 9 март, в сряда вечер. Порто срещу Лион и Реал Бетис срещу Айнтрахт Франкфурт ще дадат тона за празненствата в 19:45 българско време. Останалите двубои ще се изиграят на следващия ден. Един от тези двубои е Аталанта срещу Байерн Леверкузен. След убедителната победа срещу гръцкия Олимпиакос “Богинята от Бергамо” посреща поредното предизвикателство в лицето на един от двата немски представители в турнира Лига Европа. Мачът ще се играе в 22:00 българско време.

Заедно с него ще се изиграят и други два мача от този турнир: Брага срещу Монако и Рейнджърс срещу Цървена звезда. Отборът на Рейнджърс сътвори истински голов спектакъл в двата двубоя срещу Борусия Дортмунд. След общ резултат 6-4 легендарният отбор от Глазгоу ще мери сили със сръбския първенец. Това е сблъсък между два отбора, които знаят как се печелят трофеи.

Спартак Москва аут от Лига Европа

Тази година 15 отбора продължават напред, след като тимът на Спартак Москва беше елиминиран служебно от турнира. Ситуацията между Русия и Украйна предизвика решението на УЕФА да отстрани от формата единствения останал руски представител в Лига Европа. Жребият беше отредил на немския Лайпциг да премери сили със Спартак Москва. Обстоятелствата се стекоха така, че възпитаниците на Доменико Тедеско си осигуриха безплатен билет за четвъртфиналите.

Уест Хям срещу Севиля на испанска земя

Сред оформилите се двойки забелязваме Севиля срещу Уест Хям. Това ще е първи сблъсък за тези два отбора на европейска земя. Редовно триумфиращият в Лига Европа отбор на Севиля ще се опита отново да спечели този турнир. Испанците заемат втората позиция в Ла Лига и ще са крайно амбицирани за успехи. Уест Хям също се представя силно в първенството и е в борбата за четвъртото място с още няколко отбора. “Чуковете” са типичен английски отбор и залагат на физиката и високото темпо в мачовете. Предстои да видим как Севиля ще се справи с “лондончани.”

Барселона под звуците на химна на Лига Европа

Отборът на Барселона не успя да се класира за елиминационната фаза на Шампионска лига за първи път от сезон 2003/04. “Каталунците” се озоваха в Лига Европа, където срещнаха Наполи на шестнайсетина финалите на турнира. Оспорвано равенство на “Камп Ноу” беше последвано от зрелищна победа с 4:2 на терена на италианския отбор. Това осигури участие на Барселона в осминафиналите. Следващият им съперник е Галатасарай. Турският гранд е непобеден в последните си 10 мача в европейските турнири, сред които личат победи у дома срещу Лацио и Марсилия. Галатасарай се е прицелил в скалпа на още един голям отбор по пътя към големия трофей. Според прогнозите ни очакват два открити и динамични двубоя. Очаква се Барселона да продължи напред в турнира.

Прогнози и на какво да залагаме

Голямата порция мачове в Лига Европа идва и с голямо разнообразие от пазари, на които да залагате. За всеки мач предлагаме пазари за Полувреме, Над/Под, както и Специални залози. При тях ще може да демонстрирате въображение и да заложите на атрактивни пазари, като например “Какво ще се случи първо в мача”, “Метод на гол” и “Как ще протече мача.” Последното предложение ще ви предостави възможността да познаете кой от двата отбора ще реализира първото попадение и как ще се развие мача след това.

В секция “Специални за отбори – Дългосрочни пазари” може да забележите пазара “Да достигне финала.” Това е много атрактивно предложение предвид оформящите се фаворити за спечелването на турнира. Веднага се сещаме за борбения отбор на Севиля. “Андалусийците” са майстори в печеленето на този трофей и със сигурност мечтаят за още слава.

Към този момент Севиля е с 3.75* коефициент да триумфира с купата. Коравият отбор на Уест Хям също се е прицелил в отличието. “Чуковете” ще кръстосат шпаги точно със Севиля в тази фаза и могат да се заявят като един от главните претенденти при победа. “Лондончани” са с коефициент 8.00 към този момент в Betano.bg да вдигнат трофея.

Предстои ни много футбол с марка Лига Европа. Имаме идеалната оферта за вас – Асса Застраховка. При множествени залози от 5 до 20 селекции тази оферта ще възстанови залога ви, ако само една от селекциите е губеща. Разберете повече за тази оферта, като я посетите от раздела с оферти в дясната част на началната ни страница.

Турнирът Лига Европа навлиза в решителна фаза. Ще проследим развоя на мачовете с интерес. На вас желаем много успехи и незабравими емоции в нашия сайт.

Автор: Тодор Вълков
* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ