Айнтрахт (Франкфурт) се изправя срещу Барселона за първи в историята си в мач от Лига Европа

05 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Айнтрахт (Франкфурт) се изправя срещу Барселона за първи в историята си в мач от Лига Европа

Лига Европа – четвъртфинали

Този четвъртък (07.04) ще се изиграят първите срещи от тазгодишните четвъртфинали от турнира Лига Европа. Жребият на втория по сила европейски футболен турнир определи следните двойки: Лайпциг – Аталанта, Брага – Рейнджърс, Айнтрахт (Франкфурт) – Барселона и Уест Хям – Олимпик Лион.

Барселона е изненадващ участник в този турнир. Всички сме свикнали да ги наблюдаваме в Шампионска лига. Това е основателна причина да разгледаме техния двубой по – отблизо.

Съперникът на “каталунците” е немския Айнтрахт. Двата отбора се изправят един срещу друг за първи път в своята история. Първият мач ще се проведе на “Дойче банк парк” във Франкфурт. Седмицата по – късно ще се изиграе и реванша на испанска земя. Барселона е фаворит в този сблъсък, но никога не бива да подценяваме немските отбори. Кой ще вземе предимство след първата среща, предстои да разберем след няколко дни. Мачовете от четвъртфиналите на Лига Европа може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

 

Пътят на Айнтрахт (Франкфурт) до 1/4-финала

Айнтрахт завърши на първо място в своята група “D”, където компания им правиха отборите на Олимпиакос, Фенербахче и Антверп. Тимът предвождан от Оливър Гласнър записа 3 победи, 3 равенства и с актив от 12 точки завърши над своите съперници в груповата фаза. Благодарение на това първо място, немците се класираха директно на осминафиналите, където ги очакваше отбора на Реал Бетис.

Първият мач между двата тима се изигра в Испания. Айнтрахт успя да се поздрави с победата след 2:1 в Севиля. Реваншът във Франкфурт се превърна в един от най – драматичните двубои през настоящата кампания в Лига Европа. Бетис спечели мача с гол в самия края на редовното време. Както вече знаем, правилото за гол на чужд терен отпадна в началото на сезона. След общ резултат 2:2, двубоят влезе в продължения. За да бъде драмата пълна, Айнтрахт върна жеста на противника си отбелязвайки на свой ред гол в последната минута на второто продължение. Така с общ резултат от 3:2, “немските орли” продължават към четвъртфиналите.

По ирония на съдбата за техен съперник бе изтеглен друг испански отбор. Този път това е далеч по – именитата Барселона. Ще успее ли Айнтрахт (Франкфурт) да отстрани още един тим от Ла Лига или тяхната приказка ще приключи в Каталуния, предстои да разберем след изиграването на двете срещи. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Айнтрахт е 4.35*.

 

Как Барселона се озова на 1/4-финал в Лига Европа

Барселона започна евро участието си в Шампионска лига. Лошите резултати под ръководството на Роналд Куман не им позволиха да преминат груповата фаза. Така те се озоваха в Лига Европа. Това не се хареса на борда на Барса и се стигна до раздяла с нидерландския специалист. На негово място бе назначена клубната легенда на испанския гранд – Шави. Настроението в клуба се завърна под негово ръководство. Добрите резултати не закъсняха и Барселона напомни на себе си.

“Каталунците” се изправиха на 1/16-финалите срещу един от фаворитите за спечелване на трофея от Лига Европа, в лицето на Наполи. Първият двубой се игра на “Камп Ноу” и завърши при резултат 1:1. Реваншът в Италия ни предостави истинско зрелище. Брилянта Барселона не остави шансове на неаполитанци побеждавайки ги с 4:2 на стадион “Диего Армандо Марадона”.

Барса се изправи срещу Галатасарай на осминафинал. По подобие на предния кръг, мачът в Испания завърши без победител (0:0). Сблъсъкът в Турция бе много труден, като “каталунците” трябваше да осъществят пълен обрат, за да продължат. Галатасарай поведе в резултата в средата на първото полувреме, но младата звезда на испанците, Педри, върна равенството още преди почивката. Новото попълнение в редиците на Барса, Пиер-Емерик Обамеянг, донесе победата за своя тим през второто полувреме.

Барселона постигна две победи далеч от дома, за да продължи участието си в Лига Европа. Възможно ли е да станем свидетели на нова такава? Това ще разберем в четвъртък вечер. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на испанския колос е 1.75*.

Прогноза и потенциални залози

Достигането до четвъртфиналната фаза на втория по сила европейски турнир не е лесно. Няма случайни отбори на този етап. Според много специалнисти, отборът на Барселона е не само фаворит в тази среща, а в целия турнир. Това не е изненада за никого, с оглед на настоящата им форма. Въпреки всичко това, не веднъж или два пъти сме се убеждавали, че германските отбори са трудни за преодоляване.

Ние от Betano сме се уверили да ви предоставим това събитие с широк набор от пазари. Тук е мястото да отбележим, че Айтрахт (Франкфурт) са се разписвали във всеки един мач от началото на турнира. Този факт не бива да се игнорира.

В този случай, опцията Краен резултат и Двата отбора да отбележат гол – Барселона / Да с коефициент 3.20, изглежда доста изкушаващо. Подобна, но една идея по – сигурна опция е, Двата отбора да отбележат – Да с коефициент 1.65.
Разбира се, в секция “Специални” има най – различни и интересни пазари, които може да разгледате.За повече информация може да посетите нашия сайт Betano.bg.

Не пропускайте срещата между Айнтрахт (Франкфурт) – Барселона от 22:00 часа в четвъртък, 7 април. Оставяме ви да се насладите на шоуто и ви пожелаваме късмет с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ