Останаха 4 – кой ще грабне волейболната Шампионска лига? Първи полуфинал между ЗАКСА Кенджежин-Кожле и Перуджа

29 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Останаха 4 – кой ще грабне волейболната Шампионска лига? Първи полуфинал между  ЗАКСА Кенджежин-Кожле и Перуджа

Мегасблъсък между волейболни гиганти в Шампионска лига

 

Волейболната Шампионска лига е на път да изпрати още един вълнуващ сезон. Настъпи полуфиналната фаза, което означава, че остават четири претенденти да грабнат отличието в най-престижния европейски клубен турнир по волейбол. Това са отборите на ЗАКСА Кенджежин-Кожле, Перуджа, Халкбанк и Ястжембски. 

Шампионът през последните две години в този турнир – ЗАКСА, се изправя срещу най-големия претендент за титлата тази година – Перуджа. Първият полуфинал между два от най-големите волейболни клуба през последните няколко години е планиран да се играе на 29 март, 19:00 часа, в Кенджежин-Кожле, Южна Полша.

Какво са ни подготвили най-силните отбори на стария континент? Ще станем ли свидетели на пореден полски триумф, или звездната селекция в италианския клуб ще вземе превес? 

Пътят до полуфинала на настоящия европейски клубен шампион – ЗАКСА

 

Тимът на ЗАКСА се раздели с някои от звездите си в началото на сезона, като най-голямото име, напуснало състава, е това на Камил Семенюк. Полският посрещач пое посоко именно Перуджа. Въпреки това, носителят на отличието продължава да показва класа и стигна до предпоследната фаза на турнира за трета поредна година. 

ЗАКСА Кенджежин-Кожле започна защитата си на трофея в група “D”, къде бяха още отборите на Трентино на Матей Казийски, Карловарско и Менен. Момчетата на Томас Самелвуо завършиха на второ място зад италианския фаворит с четири победи и две загуби. Двете поражения дойдоха, очаквано, от Трентино, който бе сочен за един от основните фаворити за краен победител в надпреварата. Второто място в групата не остави горчив вкус в ЗАКСА и тимът се справи с полския си противник на 1/8 финалите – Заверче. Двата тима си размениха по една победа като гост. Кенджежин-Кожле спечели с 3:0 в залата на Заверче, докато отстъпиха на стой терен – “Хала Азоти” с 2:3. 

Истинското препятствие за Александър Сливка и компания дойде на четвъртфиналите. Опонент отново бе Трентино, който вече нанесе две поражения на ЗАКСА в груповата фаза. Нещата обаче се развиха по друг начин за тима на Матей Казийски. Шампионите спечелиха много трудно с тайбрек първата среща, в която трябваше да правят обрат от 1:2 до 3:2. Същият бе резултатът в Италия, но този път в полза на Енерджи Т.И. Трентино. По този начин се стигна до “Златен” гейм, в който победителят продължава напред. Поляците бяха по-свежия отбор и стигнаха до успех с 15:9. 

Ще успее ли ЗАКСА да отстрани още един италиански тим по пътя си към ново отличие? Тим, който на хартия изглежда още по-зловещо и от Трентино. 

 

Безпощадна Перуджа се е устремила към първо европейско отличие 

 

Отборът от Перуджа не само е гласен за фаворит, но и играе като такъв. Тимът, предвождан от Андреа Анастаси, все още не е допуснал загуба от началото на кампанията в Европа. Осем мача, осем победи и едва седем загубени гейма. Доминацията на италианци е повече от очевидна. 

В състава на Перуджа са събрани едни от най-класните волейболисти в света. Имена като Вилфредо Леон, Симоне Джанели, Хесус Ерера, вече споменатия Калим Семенюк, Себастиан Соле и други, носят победа след победа за италианския първенец.

Перуджа завърши редовния сезон в Италия с рекорд от 22 победи и нито една загуба. Първото поражение бе допуснато във втория мач срещу Милано в четвъртфиналите от плейофите в домашното първенство. Загуба, която е добре дошла за момчетата на Андреа Анастаси. 

Ще покажат ли това доминанто представяне и срещу европейския клубен шампион?  

 

Прогноза и евентуални залози на срещата ЗАКСА – Перуджа

 

Съвсем очаквано, Перуджа е големия фаворит в първата среща въпреки, че се играе на полска земя. Betano предлага коефициент от 3.18* за победа на ЗАКСА в собствената им зала, докато успехът на гостите е оценен на 1.34*. Достатъчен ли е статутът на шампион, за да се пробва един подобен коефициент?

Ако смятате, че двубоят ще ни предостави пет геймов спектакъл, Betano предлага интересни пазари. Над 183.5 точки с коефициент 1.87* е един от тях. Друг вълнуващ маркет е свързан с общите геймове. Хендикап +1.5 за ЗАКСА Кенджежин-Кожле с коефициент 2.05* означава, че при 5 гейма, залогът Ви със сигурност ще е печеливш без значение от крайния победител.

Не изпускайте волейбол от световно ниво. Екипът ни ви пожелава късмет. Насладете се на шоуто и не забравяйте да се забавлявате с играта при нас.

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ