Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

19 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

Жирона ще търси дубъл над Севиля

Жирона продължава да мечтае и да пише история през настоящата кампания в испанската Ла Лига. На пътя им застава отбор, който все още търси своя облик. Севиля се представя крайно неубедително и заема място около опасната зона.
Жирона вече победи андалусийския си съперник. Това се случи в самото начало на сезона. Севиля посрещна “жирондинци” на “Рамон Санчес Писхуан” в 3-ия кръг с мисълта, че ще запише първа победа през новата кампания. Е, това не се случи. Гостите от Жирона поведоха още в 12-ата минута благодарение на Янхел Ерера. Тази преднина се задържа само до края на първата част, когато Неманя Гудел възстанови равенството. В началото на второто полувреме Алекс Гарсия отново изведе “бяло-червените” напред в резултата, което в крайна сметка се оказа достатъчно за трите точки.
Това бе четвърта последователна победа за тима на Мичел срещу Севиля. От друга страна “андалусийци” не са печелили над този съперник от 2018 година.

Срещата ще се играе на 21 януари, неделя, от 22:00 часа на стадион “Монтиливи”.

Ще затвърди ли статута си на претендент Жирона, или Севиля ще се върне на победния път?

Приказката на Жирона в Ла Лига

Жирона продължава да изненадва цял футболен свят с представянето си през настоящата кампанията в Ла Лига. Смело може да твърдим, че дори феновете на клуба не са очаквали техните любимци да заемат първата позиция в средата на месец януари.
Фактите обаче са на лице. “Жирондинците” са събрали 49 точки от възможните 60 след изиграването на 20 кръга. Само Реал Мадрид биха могли да се похвалят с по-добри показатели през този сезон, ако спечелят мача си в запас. Жирона има повече отбелязани попадения, от който и да е друг клуб в лигата. От друга страна са допуснали драстично повече от Реал Мадрид, което може да се окаже разликата около първото място в края на сезона.
“Бяло-червените” започват да трупат все по-голямо самочувствие. Жирона се справи със съпротивата на Барселона, след като ги победи на техен терен с 4:2. Футболистите на Мичел подчиниха тези на Диего Симеоне побеждавайки Атлетико Мадрид с 3:2. Сред престижните успехи може да посочим и тези над Виляреал и Севиля с по 2:1.
Артьом Довбик и компания стъпиха накриво в последния кръг срещу последния Алмерия завършвайки 0:0, но точката бе достатъчна, за да се изкачат еднолично на върха. Със сигурност формата е на страната на Жирона, но пък опитът е в полза на тима от Андалусия. Кой фактор ще надделее тук и кой ще си тръгне по-доволен? Отговор на тези въпроси ще получим съвсем скоро.

Застрашен ли е отборът на Севиля от изпадане?

Колкото и невероятно да звучи, отговорът на този въпрос е да. Представянето на Севиля от началото на сезона може да се опише като ужасяващо. Тимът е записал едва три победи в Примера Дивисион след 20 кръга. Остатъкът от баланса им е седем равенства и цели десет поражения. “Андалусийци” имат едва една победа в последните 13 мача от първенството. Тя дойде срещу един от малкото тимове под тях в класирането – Гранада.
Този успех дойде веднага след промяната в треньорския щаб. Кике Санчес Флорес застана начело на тима в средата на декември и дебютира с три точки. Веднага след това последваха три последователни загуби. Нещата със сигурност няма да стават по-лесни занапред.
Легендата на клуба Серхио Рамос се завърна в отбора, където започната славната си кариера. Дори неговото присъствие обаче не помага на представянето на тима. Ще се окаже ли все пак неговият опит ключов за евентуалното оцеляване на Севиля в Ла Лига?

Прогноза и евентуални залози на Жирона – Севиля на Betano

Не би било изненада, ако кажем, че Betano определя именно Жирона като основния фаворит в предстоящия сблъсък. Разликата във формата е повече от осезаема. Победата на “жирондинци” се оценява само на 1.75*, което все пак не е лош коефициент. От друга страна, цифрите на Севиля достигат завидни висоти. Множителят е 4.35*.
Споменахме, че Жирона разполага с най-доброто нападение в лигата. Е, Севиля пък отчита третата най-слаба защита в надпреварата. Всички знаем какво означава това – глуха защита и надежди за колкото се може по-малко на брой попадения. Пазарът за Под 2.5 се равнява на 2.18* коефициент, докато този за “Двата отбора да отбележат гол – Не” достига 2.15*.
Въпреки всичко, трудно бихме си представили разгром на Жирона. Все пак в испанската първа лига всичко е възможно. Не пропускайте развоя на събитието. Нашият екип ви пожелава късмет с играта.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Ла Лига
Ла Лига 18 окт.

Севиля посреща Реал Мадрид в опит за знаменита победа срещу „кралете

Ла Лига 17 сеп.

Първо мадридско дерби за новата суперзвезда на “кралския” клуб – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Ла Лига 05 авг.

Испанската Ла Лига се завръща – големите претенденти с тежки гостувания на старта

Ла Лига 11 мар.

Величието на “Ел Класико” отново завладява футболния свят – Барселона срещу Реал Мадрид

Ла Лига 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Ла Лига 14 сеп.

Кой ще покори Мадрид в дербито – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Анализи и Прогнози 13 апр.

Ще успее ли Севиля да върне интригата в Ла Лига или Реал Мадрид ще се доближи още до титлата?

Анализи и Прогнози 28 мар.

Барселона срещу Севиля в Ла Лига – прогнози и коефициенти

Анализи и Прогнози 14 мар.

Ла Лига Испания Вечното дерби: Реал Мадрид срещу Барселона – прогнози и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ