Лайпциг се класира на трети пореден финал, където ще защитава отличието си срещу европейски шампион

25 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лайпциг се класира на трети пореден финал, където ще защитава отличието си срещу европейски шампион

Купа на Германия – финал: последният двубой за сезона в немския клубен футбол ще определи носителя на купата

 

Последният двубой за сезона в немския клубен футбол ще определи носителя на купата на страната. Финалът ще се играе на 3 юни от 21:00 часа на Олимпийския стадион в Берлин. Отборите, които ще ни радват с играта си, са РБ Лайпциг и Айнтрахт Франкфурт. 

РБ Лайпциг се класира за трета поредна година на финал и ще защитава трофея от миналата година. От другата страна, настоящият шампион на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт, ще участва в спора за купата за първи път от пет години насам.

Двата отбора си размениха по една победа по-рано през сезона в Бундеслигата, като тази за Франкфурт беше доста по-изразителна. Двубоят на “Комерцбанк Арена” завърши при резултат 4:0. РБ Лайпциг успя да си върне за тежкото поражение с успех с 2:1 на техния стадион. 

Резултатът между двата клуба е 1:1 през сезон 2022/23. Кой ще триумфира в третия сблъсък, който ще окичи победителите със златни медали?

 

РБ Лайпциг излиза за втора Купа на Германия в историята си

 

Спокойно може да определим РБ Лайпциг като редовен финалист за Купата на Германия на този етап. “Биковете” се класираха на четвърти финал през последните пет години, като последните им три участия са последователни. Тимът успя да триумфира с отличието едва веднъж в този период. Това се случи миналата година след победа с дузпи срещу Фрайбург. Футболистите на Марко Розе ще се опитат да спечелят купата за втора поредна година, като този път ще се изправят срещу настоящия носител на трофея от Лига Европа. 

Лайпциг започната защитата на купата срещу четвъртодивизионен тим в първия кръг. Шампионите се изправиха срещу представител на Регионалната Лига на Север – Тевтония (Отензен). Двубоят бе повече от едностранен и “червените бикове” разгромиха съперника си с 8:0. 

Във втория кръг, отборът от Лайпциг отново срещна тим извън Бундеслигата. Това бе Хамбургер ШФ. “Биковете” се разправиха безпроблемно и с тях (4:0). 

На 1/8 финалите стана малко по-интересно и шампионите се изправиха срещу клуб от първото ниво на немския футбол – Хофенхайм. Въпреки това защитата на титлата продължи след успех с 3:1 за “червено-белите”. 

С напредването на турнира, РБ Лайпциг се изправяше срещу все по-трудни съперници. Следващият такъв бе Борусия (Дортмунд). Фокусът на “черно-жълтите” явно бе насочен във вътрешното първенство, тъй като Лайпциг записа сравнително лека победа с 2:0.

“Червените бикове” се класираха на полуфинал, където срещнаха Фрайбург в повторение от миналогодишния финал. За разлика от тогава, РБ Лайпциг не остави шансове на “отборът от Шварцвалд” след категоричното 5:1. 

Лайпциг се класира за Шампионска лига на есен и има възможност да завърши кампанията с трофей. Това би се приело като успешен сезон от ръководството на клуба и феновете.   

 

Първи финал от 5 години насам за Айнтрахт Франкфурт 

 

По подобие на бъдещия си съперник, Айнтрахт Франкфурт също започна похода към финала с двубой срещу по-нискодивизионен тим – Магдебург. “Орлите” записаха рутинна победа с 4:0. Такава бе постигната и във втория кръг, където Айнтрахт отново гостува, този път на Щутгартер Кикерс (2:0).

На осминафинал “Дивата от Майн” се изправи срещу Дармщат, който на есен се завръща в Бундеслигата. Двата тима си спретнаха голово шоу, завършвайки 4:2 в полза на Франкфурт.

Отборите намаляват след всеки един изминал кръг и съперниците стават все по-трудни. Айнтрахт се изправи срещу Унион (Берлин), който започва да си изгражда все по-голямо име, класирайки се за Шампионска лига за първи път в клубната си история следващия сезон. Въпреки това, “орлите” се справиха с тяхна съпротива след успех с 2:0.

Айнтрахт Франкфурт триумфира на полуфинал с 3:2 след много тежка битка с Щутгарт. В сблъсъка видяхме всичко – голове, дузпа и червен картон.

По този начин настоящият шампион на Лига Европа се класира на финал за първи път от пет години насам, когато отстъпи на Борусия Дортмунд с 2:1. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт

 

РБ Лайпциг логично е сочен за фаворит на финала с оглед на по-добрия сезон, който изпраща. Въпреки това не бива да подценяваме тима на Айнтрахт. 

Коефициентът, който предлага Betano за победа в мача на Лайпциг е 1.75*. Успехът за отбора от Франкфурт се оценява на 4.35*. Следователно, шансовете на “биковете” да вдигнат отличието са много по-големи, а коефициентът е 1.40*. Триумфът на Айнтрахт се равнява на 2.95* коефициент. Разбира се, всички възможни методи на победа са предложени.

Двата отбора показаха, че могат да бележат не малко попадения в този турнир. РБ Лайпциг отбеляза 22 гола в 5 двубоя, а Айнтрахт Франкфурт вкара 15 пъти в противниковата врата за същия този период. Над 3.5 гола изглежда като удачен вариант въпреки, че тук става въпрос за финален сблъсък – 2.52* коефициент. Победа за РБ Лайпциг в голово шоу също има интересни коефициенти.

Всичко това и много повече може да разгледате в Betano. Пожелаваме ви късмет. Не изпускайте големия финал за Купата на Германия, но е и важно да се забавлявате докато играете. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.  

   

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ