Първо мадридско дерби за новата суперзвезда на “кралския” клуб – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

17 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Първо мадридско дерби за новата суперзвезда на “кралския” клуб – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Първо мадридско дерби за сезон 2023/24

Ла Лига започна да ни радва преди няколко седмици, а сега е време и за първото по-сериозно дерби. Един срещу друг се изправят двата мадридски клуба – Атлетико Мадрид посреща Реал Мадрид на стадион “Метрополитано”. Двубоят ще се проведе на 24 септември (неделя) от 22:00 часа. Столичното дерби ще бъде черешката на тортата на 6-ия кръг в Примера Дивисион и ще отбележи неговия край.

Предстои нов сблъсък между съставите на едни от най-добрите футболни мениджъри на Стария континент. Наставникът на “Атлети” – Диего Симеоне, има възможност да изравни баланса що се отнася до преки мачове срещу Карло Анчелоти. Италианският специалист е постигнал осем успеха срещу отбора на Симеоне, докато аржентинецът има седем победи зад гърба си. Пет са пътите, в които отборите са завършвали наравно.

Битката за Мадрид е едно от най-ожесточените футболни дербита и тя обикновено не разочарова феновете. Двата отбора са сред основните фаворити за спечелване на титлата в Испания, заедно с тима на Барселона. Кой обаче ще вземе предимство и ще натрупа ранна инерция?

Ще се съвземе ли Атлетико след “шамара”, който получи от Валенсия?

Четата на Диего Симеоне започна уверено похода си към титлата на испанското първенство. Последният кръг обаче като че ли попари амбициите. Или пък не?

Атлетико Мадрид гостува на “Местая”, където срещна огромната съпротива на Валенсия. “Прилепите” не само победиха, но разгромиха мадридчани. “Дюшекчиите” може и да владееха топката и да създаваха положения, но в крайна сметка допуснаха поражение с класическото 0:3. В герой за “оранжевите” се превърна Юго Дуро с два гола, а един добави Хави Гера.

Преди “корабокрушението” във Валенсия, Атлетико Мадрид записа една от най-убедителните си победи в исторически план. “Червено-белите” размазаха като гости тима на Райо Валекано със 7:0. А преди това направиха нулево равенство с Реал Бетис и надвиха Гранада с 3:1.

Последният път, в който Атлетико прие Реал Мадрид на своя терен, “белият балет” се измъкна с минимална победа с 2:1. Какъв ще бъде развоят този път, предстои да разберем.

Първо мадридско дерби за новата звезда на Реал Мадрид

Реал Мадрид осъществи един от най-скъпите си трансфери в клубната история това лято. Този трансфер не само опроверга много бързо платената за него сума, но и се превърна в един от любимците на привържениците на “кралския” клуб. Става въпрос за Джуд Белингам.

20-годишната суперзвезда се разписа цели пет пъти в първите четири мача с белия екип. Две от попадения паднаха в последните минути на предходните два кръга, за да донесат пълния комплект от точки. Така, Реал Мадрид остава непобеден и с четири от четири победи от началото на сезона.

Картинката обаче не е изцяло розова за клуба. “Белите” страдат от контузии. Основни играчи получиха тежки травми, които ще ги извадят от игра за дълго време. Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа ще отсъства през целия сезон, а централният бранител – Едер Милитао, ще пропусне голяма част от кампанията. Винисиус Джуниър се оказа по-голям късметлия от съотборниците си и травмата, която получи се очаква да го извади от строя само за няколко седмици.
До момента тези липси не оказват влияние на представянето на състава на Карло Анчелоти. Трудното обаче тепърва предстои.

Атрактивни пазари и предложения за залози на срещата Атлетико Мадрид – Реал Мадрид в Betano

Шансовете за победа, на който и да е от двата тима, са почти изравнени. Betano определя Реал Мадрид като фаворит, макар и с малко. Успехът на “белия балет” в предстоящото дерби се оценява с коефициент 2.57*. Атлетико Мадрид разполагат с коефициент достигащ 2.72*. Равенството не е от често срещаните резултати, когато един срещу друг се изправят двата мадридски тима. Едва два пъти, в последните десет дербита, точките са били поделяни. Подобен развой се определя с множител от 3.40*.

Споменахме, че последният двубой между двата клуба на “Метрополитано” завърши с резултат 2:1 в полза на Реал Мадрид. Това е единственият случай, в който ставаме свидетели на три или повече гола в последните 10 издания на това съперничество. Дали отново ще видим минимален брой попадения? Ако мислите така, може да заложите на пазара Под 2.5, който е оценен с коефициент 1.87*. Ако обаче сте на друго мнение и мислите, че двата отбора най-накрая ще се развихрят, то тогава може да заложите с коефициент 1.93* за минимум три гола.

Това не е всичко – Betano.bg е платформа, на която може да намерите широк набор от възможности за залагане. Посетете сайта за повече информация. Нашият екип ви пожелава успех и незабравима игра!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Ла Лига
Ла Лига 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

Ла Лига 18 окт.

Севиля посреща Реал Мадрид в опит за знаменита победа срещу „кралете

Ла Лига 05 авг.

Испанската Ла Лига се завръща – големите претенденти с тежки гостувания на старта

Ла Лига 11 мар.

Величието на “Ел Класико” отново завладява футболния свят – Барселона срещу Реал Мадрид

Ла Лига 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Ла Лига 14 сеп.

Кой ще покори Мадрид в дербито – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Анализи и Прогнози 13 апр.

Ще успее ли Севиля да върне интригата в Ла Лига или Реал Мадрид ще се доближи още до титлата?

Анализи и Прогнози 28 мар.

Барселона срещу Севиля в Ла Лига – прогнози и коефициенти

Анализи и Прогнози 14 мар.

Ла Лига Испания Вечното дерби: Реал Мадрид срещу Барселона – прогнози и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ