Испанската Ла Лига се завръща – големите претенденти с тежки гостувания на старта

05 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Испанската Ла Лига се завръща – големите претенденти с тежки гостувания на старта

Началото на Ла Лига за сезон 2023/24

 

Август е месеца, в който се завръщат най-силните европейски футболни първенства. Английската, испанската и френската надпревара са сред първите, които подновяват спора за отличията. Началото ще бъде поставено в уикенда на 11-13 август. Немската Бундеслига и италианската Серия “А” ще ги последват седмица по-късно. 

В тази статия ще обърнем по-голямо внимание на Примера дивисион и по-конкретно откриващите сблъсъци на големите фаворити Реал Мадрид и Барселона. Програмата за първия кръг от новия сезон е вече ясна. На двата испански колоса им предстоят трудни гостувания в дебютния мач за сезон 2023/24. 

Как ще започне новата кампания за “мадридчани” и каталунци”? Ще наблюдаваме ли отново надпреварата между два отбора или ще видим повече участниците в борбата за титлата? 

 

Какво можем да очакваме от Реал Мадрид през новия сезон

 

В Реал Мадрид се осъществиха някои значими промени, но въпреки това “белият балет” си остава един от най-добрите отбори в световен мащаб.

Първата голяма и добра новина за “мадридчани” бе оставането на Карло Анчелоти за още един сезон. Както знаем италианският специалист е спряган за новия селекционер на бразилския национален тим. Той взе участие в привличането на нови футболисти, след като основни играчи поеха в други посоки. 

Първото голямо име, което премина на “Сантяго Бернабеу” е Джуд Белингам. Младият английски национал бе желан от няколко европейски гиганта, но халфът предпочете да замени черно-жълтото на Борусия Дортмунд с бялото на Реал. Тази покупка коства малко над 100 милиона на клуба. “Кралският” клуб привлече и друга млада надежда. Арда Гюлер подписа с 14-кратния европейски клубен шампион. 18-годишният талант защитаваше цветовете на Фенербахче преди да реши да смени клубната принадлежност. Столичният тим се подсили още с Фран Гарсиа, Жозелу и Рафа Марин. Брахим Диаз се завърна, след като бе преотстъпен под наем. 

Разбира се, няма как един отбор да се размине без тежки сбогувания. Безспорно едно такова е раздялата с Карим Бензема. Французинът спечели всичко възможно с бялата фланелка и носи капитанската лента дълги години. Нападателят пое към Саудитска Арабия, не обаче преди да остави името си в историята на клуба. Маркос Асенсио също реши да смени обстановката, подписвайки с Пари Сен Жермен. Еден Азар пък бе освободен. 

Реал Мадрид е свързан с името на е един от най-нашумелите и добри футболисти в последните години – Килиан Мбапе. Ще успеят ли обаче “кралете” да го привлекат до края на това лято?

 

Сериозни рокади в състава на Барселона преди началото на сезона

 

Настоящият шампион в Ла Лига отбеляза сериозен брой изходящи и входящи трансфери през това лято. Нека обърнем внимание на по значимите от тях.

Най-сериозното ново попълнение в редиците на Микел Артета е Илкай Гюндоган. Бившият капитан на европейския клубен шампион Манчестър Сити премина като свободен агент в 27-кратния първенец на Испания. Друго познато име, което премина на “Камп Ноу”, е това на Ориол Ромеу. Носителят на трофея от Шампионска лига с тима на Челси през 2011/12 подписа с “каталунците” от Жирона срещу скромната футболна сума от 3.4 милион евро.

Сред напуснали можем да забележим някои легендарни за клуба имена. Това са Жорди Алба и Серхио Бускетс. Договорите на двамата ветерани изтекоха и те предпочетоха да продължат кариерите си другаде. Е, статутът им на съотборници ще продължи още няколко сезона, след като двамата подписаха с американския Интер Маями. Това тяхно решение ги събра с друг техен стар съотборник – Лионел Меси.    

 

Прогноза и евентуални залози на откриващите срещи на Реал Мадрид и Барселона

 

Реал Мадрид се изправя срещу коравия тим на Атлетик Билбао. Въпреки тежкия съперник, “белият балет” се чувства уютно на “Сан Мамес”, като е непобеден в последните пет сблъсъка. “Кралета” са постигнали четири успеха и едно равенство. Betano отново определя “лос бланкос” като фаворит. Коефициентът за победа на Реал е 2.18*, докато този за домакините от Билбао е 3.45*. Не се очаква голово шоу още на старта на първенството. Залозите за Под 2.5 гола в срещата са предложени с 1.98* множител. Мачът ще се играе на 12 август, от 22:30 часа.

Големият съперник на Реал Мадрид също гостува в първия кръг на новата кампания. Барселона пътува до Хетафе, за да премери сили с местния тим на “Колисеум Алфонсо Перес”. Последната победа на “тъмносините” над този съперник, на този стадион датира от 17.10.2020 година. Това са близо 3 години откакто Хетафе не е печелил на свой терен срещу “каталунците”. Betano не дава големи шансове за успех на домакините и този път. За победа на Барселона може да заложите с коефициент 1.62*. Триумфът на Хетафе се оценява на 5.80*. Тук можем да очакваме попадения, с оглед на разликата в класите на двата отбора. Пазарът за Над 2.5 е предложен с коефициент 2.05*. Срещата е планирана за 13 август, отново от 22:30 българско време. 

Две от най-популярните футболни организации започват новата кампания. Можем да очакваме поредната ожесточена надпревара между тях. Не пропускайте нейното откриване идния уикенд. Пожелаваме ви незабравима и изпълнена с много печалби игра в Betano.

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Ла Лига
Ла Лига 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

Ла Лига 18 окт.

Севиля посреща Реал Мадрид в опит за знаменита победа срещу „кралете

Ла Лига 17 сеп.

Първо мадридско дерби за новата суперзвезда на “кралския” клуб – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Ла Лига 11 мар.

Величието на “Ел Класико” отново завладява футболния свят – Барселона срещу Реал Мадрид

Ла Лига 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Ла Лига 14 сеп.

Кой ще покори Мадрид в дербито – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Анализи и Прогнози 13 апр.

Ще успее ли Севиля да върне интригата в Ла Лига или Реал Мадрид ще се доближи още до титлата?

Анализи и Прогнози 28 мар.

Барселона срещу Севиля в Ла Лига – прогнози и коефициенти

Анализи и Прогнози 14 мар.

Ла Лига Испания Вечното дерби: Реал Мадрид срещу Барселона – прогнози и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ