Барселона срещу Севиля в Ла Лига – прогнози и коефициенти

28 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Барселона срещу Севиля в Ла Лига – прогнози и коефициенти

Шави срещу Лопетеги в битка за челните места

Дойде време за 30 – тия кръг от испанската Ла Лига. Испанското първенство навлиза в решителна фаза и всеки следващ мач е от ключово значение. Отборите преследват своите цели ожесточено.

В този кръг испанското първенство ни поднася зрелищно дерби – Барселона домакинства на Севиля на “Камп Ноу.” Ренесансът на “каталунците” е все по-осезаем и той преминава през отличното ръководство на клубната легенда Шави Ернандес. За гостите пък на дневен ред е разочарованието от резултатите напоследък. Въпреки моментната форма на “андалусийците” зрелището е гарантирано.

Мачът ще се състои в неделя, 3 април, в 22:00 българско време.

Барселона на Шави

Отборът на Барселона извървя дълъг път от онова 2:8 срещу Байерн Мюнхен в Шампионска лига през 2020 година. Лионел Меси напусна в посока Франция, Роналд Куман беше уволнен и финансовите проблеми се спуснаха като черни облаци над ръководството на “каталунците.”

Въпреки всичко Барселона успя да се изправи и да напомни отново за онзи европейски гранд, който печелеше с доминантна игра и красив футбол. С новия треньор дойде и полъха на промяната – Роналд Араухо бързо се превърна в ключова фигура за развитието на отбора. Усман Дембеле беше на косъм да напусне Барселона, а сега изглежда така сякаш чупливият французин е намерил отново своята форма.

Новите попълнения също изиграват своя принос. Всичко това кулминира във фамозната победа с 4:0 срещу Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу.” Всеки един от играчите на Барселона функционираше като идеална част от добре смазана машина в този мач. Кандидатите за играч на мача бяха доста и победата срещу кръвния враг с този резултат със сигурност е вдъхнала неизмерима увереност в състава на “каталунците” в предстоящите мачове.

Предстои не по-малко предизвикателно домакинство срещу Севиля, за което хората на Шави ще са готови да се раздадат отново на 100 процента. Към този момент Барселона заема третата позиция в класирането с актив от 54 точки.

Севиля и равенствата

В голяма част от този сезон изглеждаше, че основния конкурент на Реал Мадрид в Ла Лига тази година няма да е нито Барселона, нито Атлетико Мадрид. Вместо това отборът на Севиля се изявяваше като основния преследвач на “белия балет” по пътя към титлата.

Напоследък обаче статутът на Севиля на конкурент за титлата се изпарява все повече и повече. Причината за това обикновено би била серия от загуби, срив във съблекалнята на отбора или проблеми с контузени играчи. При Севиля обаче това далеч не е причината. Отборът няма загуба в Ла Лига в последните 15 мача и е допуснал само 19 гола в първенството до момента, което си е най-доброто постижение относно този показател в Ла Лига.

За съжаление на “андалусийците”, от тези петнадесет мача девет са завършили наравно. Равенствата ограничават Севиля от това да отправи сериозно предизвикателство към Реал Мадрид за титлата. По-притеснителното в случая е, че пет от последните седем равенства дойдоха срещу отбори от втората половина на таблицата. Това са мачове, които Севиля трябва да печели комфортно, ако иска да се бори за трофея. Към този момент изглежда така сякаш хората на Юлен Лопетеги са отпуснали педала от газта и ще се задоволят с второ или трето място.

Към този момент Севиля се намира на второ място с актив от 57 точки, с 3 повече от Барселона, но и с мач повече от “каталунците.”

На какво да залагаме

Предвид моментната форма на двата отбора, Барселона е фаворитът в тази среща от нашите букмейкъри. Не трябва да отписваме и коравия отбор на Севиля в тази среща – 6.80* е коефициента към този момент за “андалусийците” да си тръгнат от “Камп Ноу” с трите точки.

Прогнозата за равенство също е на дневен ред предвид поредицата от ремита, която сътвори отборът на Севиля в Ла Лига последните мачове. Равенство в този мач е с 4.15 коефициент към този момент в Betano.bg.

Историческото предимство е на страната на “каталунците” преди голямото дерби – 24 победи за Барселона срещу само 4 за Севиля и 7 равенства в последните 35 мача между тези два отбора. Последният мач между тези два състава завърши наравно -1:1.
Атакуващият потенциал на гостите ще бъде занижен поради липсата на Рафа Мир. Младият испанец е водещият реализатор за Севиля и ще липсва на своя отбор.

Барселона ще разполага със цялата си мощ в атака с изключение на младата перла на ‘каталунците“ Ансу Фати, който все още лекува тежка контузия.

Пет от последните шест мача между Барселона и Севиля във всички турнири са завършили с под 2.5 реализирани попадения. Към този момент коефициентът за под 2.5 гола в предстоящия им мач е 1.91 в сайта на Betano.

Ако мислите, че този мач може да завърши 0-0, можете да се възползвате от нашата специална оферта Нулево равенство. Заложете преди началото на мача на пазарите “полувреме/ краен резултат” или “точен резултат.” Ако мачът завърши 0-0, сумата на Вашия залог се връща обратно. Залог без риск специално за вас от Betano.bg при нулево равенство.

Ще продължи ли възходът на Барселона или Севиля ще приземят летящите “каталунци”? Дербито на 30 – тия кръг на Ла Лига ще ни подари първокласен испански футбол. Насладете му се в неделната вечер. И не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

 

Автор: Тодор Вълков
* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ