Последното препятствие пред Гуардиола по пътя към знаменитата „ушата“ купа – Манчестър Сити срещу Интер

08 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Последното препятствие пред Гуардиола по пътя към знаменитата „ушата“ купа – Манчестър Сити срещу Интер

Финалът на Шампионска лига: наближава кулминацията на тазгодишния турнир

 

Най-добрите отбори от най-конкурентните първенства в Европа се събраха, за да видят кой ще спечели трофея. След полуфиналите беше потвърдено, че през този сезон ще имаме нов шампион.Настоящият носител на трофея Реал Мадрид беше елиминиран от Манчестър Сити. “Гражданите” тотално надиграха 14 кратния носител в Шампионска лига с 4:0 на свой терен и с общ резултат от двата мача 5:1 си запазиха място за финала в Истанбул. Срещу звездната селекция на Хосеп Гуардиола се изправя отборът на Интер, който отстрани Милан на полуфиналите с общ резултат 3:0. 

Големият фаворит за трофея безспорно е Манчестър Сити. След няколко неуспешни опити да спечели Шампионска лига с “небесносините” сега Гуардиола има нов шанс да спечели трофея, който му убягва дълго време. Очаква ни страхотно зрелище на олимпийския стадион “Ататюрк” в Истанбул. Двубоят ще се изиграе на 10 юни от 22:00 българско време.

 

Ще влезе ли Манчестър Сити в историята?

 

Успехите на Манчестър Сити през последните години в Англия са впечатляващи. Хората на Хосеп Гуардиола доминират в Английската Висша Лига, която се смята за най-конкурентноспособното първенство в света. Манчестър Сити спечели първенството в 4 от последните 5 сезона. Влиянието, което Гуардиола и Сити налагат върху английския футбол е неоспоримо. 

Всички тези постижение обаче все още не са еволюирали в световен мащаб. Никой все още не признава “гражданите” за световна сила във футбола. Това се дължи на неуспехите през годините на Манчестър Сити да спечели Шампионската лига. Така наречената “ушата” купа е еталон за европейско величие и символизира признание сред европейските футболни гиганти. “Небесносините” бяха най-близо до този успех през сезон 2020/21, когато достигнаха до финал, но отпаднаха с 0:1 от друг английски отбор в лицето на Челси. Сега Манчестър Сити има нова златна възможност да завоюва така бленувания трофей. Никой не смее да заложи срещу машината, която Гуардиола изгради. Сред най-основните механизми на тази машина са Ерлинг Холанд и Кевин де Бройне. Холанд спечели приза за голмайстор на Висшата лига на Англия със своите 36 попадения. Кевин де Бройне се отличи като първенец при подавачите и отвя конкуренцията с 16 асистенции. Тези двамата могат да създадат главоболия на всяка една противникова защита. 

Дали Интер ще се превърне в поредната жертва на доминантния триумф на Сити по пътя към знаменития требъл?

 

Успешният сезон на Интер – не само отборът на Манчестър Сити преследва големи постижения през този сезон

 

Интер също гони своя своеобразен требъл. Макар и да не става въпрос за класически такъв, през този сезон “нерадзурите” вече спечелиха две титли – Купата на Италия и Суперкупата на Италия.

 Интер има шанс да завърши сезона по подобаващ начин, като спечели Шампионска лига. Ако хората на Симоне Индзаги грабнат трофея, това ще е първа “ушата” купа за Интер от 2010 година. Тогава начело със “специалния” Жозе Моуриньо “нерадзурите” побеждават Байерн Мюнхен с 2:0. Диего Милито тогава се разписва два пъти във вратата на “баварците”. 

Някои фенове сравняват легендарния нападател Диего Милито с настоящия стрелец на Интер Лаутаро Мартинес. Аржентинецът играе основна роля за успехите на Интер. Мартинес се отчете с ключови попадения във вратата на Фиорентина за Купата на Италия. Той също се разписа и при втория мач срещу Милан в полуфиналите, както и във финала за Суперкупата на Италия отново срещу “росонерите”. Сега аржетниценът ще има възможност да запише името си със златни букви, ако се разпише срещу Манчестър Сити и неговия отбор спечели Шампионска лига. 

 

На какво да залагаме, атрактивни пазари в Betano

 

Интер биха шокирали всички букмейкъри, ако успеят да спечелят Шампионска лига. Хората на Симоне Индзаги са с 6.80 коефициент да спечелят мача в редовните 90 минути и с 4.30 коефициент да спечелят купата. Манчестър Сити е с 1.44 коефициент да вкара повече голове от Интер в рамките на редовното време и 1.22 да се поздрави с трофея. Шансът за равен резултат е оценен на 4.75 в Betano.bg.

Интер и Манчестър Сити все още не са излизали един срещу друг в официален футболен турнир. Това прави двубоя още по-непредвидим и интригуващ. За смелите играчи предлагаме атрактивния пазар “Метод на спечелване”. С него можете да прогнозирате по какъв начин точно един от двата отбора ще спечели мача. Ако смятате, че Интер има достатъчно сили, за да удържи нападателната мощ на Сити до продълженията и да спечели в този период двубоя, можете да заложите още сега. Коефициентът на това Интер да спечели в продълженията е 28.00. 

Към този момент коефициентите за “Под 2.5 гола” в мача са добри – 2.18. Очаква се да има попадения, но когато става въпрос за двубой с участието на италиански отбор, това може и да не се случи. Всички сме наясно с подчертаната дефанзивна дисциплина на отборите от Серия “А”. Този двубой може да се реши и с по-малко от 2 гола, ако приемем, че Интер ще приемат играта в своята половина и ще търсят моментите си на блясък на контраатаки. В този ред на мисли, можете да се възползвате от пазара “Над/Под общо голове”, като изберете линията “Под 2.5”.

Дали Пеп Гуардиола най-накрая ще спечели Шампионска лига с отбор, различен от Барселона или Интер ще съкруши мечтите на английския шампион? Спортната ни секция е отворена за вас по всяко време, насладете ѝ се подобаващо на Betano.bg.

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Шампионска Лигa
Футбол 01 май | news

Голяма възможност за Борусия (Д) и ПСЖ

Футбол 30 апр. | news

Битка между гиганти на европейския футбол

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 02 окт.

Наполи посреща Реал Мадрид в титаничен сблъсък в група “С” на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 27 сеп.

Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 16 сеп.

Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 02 сеп.

Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Анализи и Прогнози 12 авг.

Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

Шампионска Лигa 29 юли

Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ