Битката за Северен Лондон – ожесточеното дерби между Арсенал и Тотнъм

15 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Битката за Северен Лондон – ожесточеното дерби между Арсенал и Тотнъм

Непобедените Арсенал и Тотнъм се изправят в историческо дерби

Историческото съперничество между двата тима от Лондон, намиращи се в северната му част, се подновява в шестия кръг на английската Висша лига за сезон 2023/24.

Арсенал посреща вечния съперник в своя дом. “Артилеристите” и Тотнъм са два от шестте отбора, които все още не са побеждавани през настоящата кампания. По-интересното е, че показателите им до момента също са идентични. Единствената разлика е, че “шпорите” са отбелязали три гола повече.

Арсенал постигна дубъл над съперника си през миналия сезон. Тотнъм обаче е преобразен и търси реванш. Може да кажем едно – очаква ни изключително равностоен и изпълнен със страсти двубой.

Последните десет сблъсъка между двата клуба само показват колко изравнени са силите между “червени” и “бели”. Отборите са записали по четири успеха, четири загуби и два пъти са завършвали на равно.

Мачът ще се играе на 23-и септември, в неделя, от 16:00 часа. Сцена на големия спектакъл ще бъде “Емирейтс”. Кой ще излезе като големия победите?

Променен Арсенал продължава да крачи към титлата

Въпреки многото нови попълнения в състава, Арсенал продължава да изглежда като един от най-опасните отбори във Висшата лига. Вицешампионът отправи сериозно предизвикателство на Манчестър Сити през изминалата кампания, а сега изглежда по-готов от всякога да се бори за крайната цел.

Едното от новите попълнения на “топчиите” започна да се превръща в любимец на феновете. Става въпрос за най-скъпия трансфер в английски футболист – Деклан Райс. Преминалият от Уест Хям в Арсенал играч бързо се нагоди към стила на игра на Микел Артета. Англичанинът успя да отбележи първото си попадение с новия отбор. Голът бе изключително важен. Той падна в 96-ата минута за 2:1 в големия сблъсък с Манчестър Юнайтед.

Другите две големи имена, пристигнали на “Емирейтс”, все още се нуждаят от време. За нещастие на всички свързани с Арсенал, 40-милионната покупка Юриен Тимбер получи тежка контузия още в първия кръг на Висшата Лига. Кай Хаверц също не успява да намери най-добрата си форма, след като премина при “топчиите” от тима на Челси.

Арсенал заема 5-а позиция във временното класиране, записвайки три победи и едно равенство до момента. Отборът на Микел Артета е един от четирите събрали 10 точки след първите четири кръга. В тази статистика влиза и Тотнъм.

Тотнъм загуби своя дългогодишен герой, но намери нов

Изходящият трансфер на дългогодишния капитан и най-добър футболист на Тотнъм бе неизбежен. Хари Кейн, който бе любимец и смятан за герой от привържениците на “шпорите”, напусна клуба една година преди изтичането на неговия договор. 30-годишният централен нападател взе трудното решение да не преподписва и на Тотнъм им се наложи да търсят друго решение. Стигна се до мултимилионна сделка с Байерн Мюнхен.

На “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” има нов любимец. Той се казва Ангелос Постекоглу и е новият мениджър на “белите”. Роденият в Гърция, австралийски специалист успя да промени коренно облика на “шпорите”.

До тук нещата се получават. Новите попълнения в клуба Джеймс Мадисън и Педро Поро се превръщат в основна част от състава. По подобие на Арсенал, Тотнъм също се справи със съпротивата на Манчестър Юнайтед по-рано през сезона. Това бе първата победа над голям съперник за Анге Постекоглу и неговите момчета. Ще ликуват ли от Тотнъм след мача с големия съперник другата седмица?

Прогноза и потенциални залози на срещата Арсенал – Тотнъм

Betano определя Арсенал като основен фаворит в срещата. Това може и да е така, но силите са доста изравнени. Коефициентът за победа на “артилеристите” е 1.70*, докато този за “шпорите” достига 4.35*.

Пазарът Двоен шанс – Х2 би бил удачен тук. Множителят също е добър, достигайци 2.18*. Тотнъм играе достатъчно добре и стабилно, за да излезе като равен с равен с тимовете от първата четворка.

Ако изключим последния сблъсък между двата тима, завършил 2:0 в полза на Арсена, във всеки един от предходните три мача ставаме свидетели на много попадения. “Топчиите” вкарват средно по два гола на мач от началото на сезона, а Тотнъм отбелязват по близо три. Очаква се тази тенденция да продължи и да наблюдаваме резултатен двубой.

Betano предлага коефициент от 2.27* за Над 3.5 гола. Пазар за Двата отбора да отбележат е наличен с множител 1.55*.
Тези и още много други пазари може да откриете на нашия сайт. Изборът е огромен. Ние от Betano ви пожелаваме късмет, печалби и много забавление!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 04 май | news

Битката за титлата в Англия

Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Премиър лийг 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ