Шкупи срещу Левски в борба за оставане в Лигата на конференциите

20 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шкупи срещу Левски в борба за оставане в Лигата на конференциите

Шкупи срещу Левски

 

Левски успя да се класира за участие в Лигата на конференциите с доброто си представяне през изминалия сезон. Сега наближава първото изпитание за “сините”. Те ще трябва да премерят сили с представителя на Северна Македония – Шкупи. След като отборът от Северна Македония се наложи срещу Хегелман, ще посрещне новото предизвикателство в лицето на Левски. 

Двата отбора определено ще покажат най-доброто от себе си. Залогът е място в следващия кръг на Лигата на конференциите. Левски се бори със зъби и нокти, за да стигне до този момент. Целта пред “сините” ще бъде да достигнат максимално далече в турнира.

В първия мач Левски ще е гост. Той ще се изиграе на 27 юли от 20:00 българско време.

 

Ситуацията в Левски преди двубоя

 

Със сигурност предстоящия двубой срещу Шупки ще е от изключително значение за Левски. Положителен резултат в първия двубой ще създаде страхотни предпоставки за класиране в следващата фаза. Реваншът ще се изиграе на стадион “Георги Аспарухов”, което ще даде допълнителен тласък на Левски. Вече видяхме колко важна е подкрепата на феновете, когато Лудогорец разби с 4:0 Балкани на домашна земя. Разбира се, отборът на Левски ще се надява да не попада в подобна ситуация като шампиона на България и да трябва да навакса пасив от 2 гола. 

Много интересни новини има и около футболистите на Левски. Феновете ще са доволни от това, че юношата на клуба Патрик-Габриел Галчев подписа нов договор с клуба. Ръководството вярва в качествата на играча и в неговия потенциал да се превърне в ключова фигура за “сините”.

От друга страна, Левски може да се раздели със своя нов голмайстор. Агентът на нападателя на “сините” Рикардиньо обяви, че руският Сочи се интересува от футболиста на Левски. Все още е много рано да се каже дали със сигурност Рикардиньо ще напусне. Интересът обаче е налице и предстои да разберем как ще се развие тази ситуация. За Левски би било неизгодно във футболен аспект да загуби своя голмайстор. Финансовата страна на нещата обаче също е важна. Левски може да вземе добра сума за Рикардиньо.

 

Поглед към съперника

 

Предстоящото изпитание за Левски в Лигата на конференциите се казва Шкупи. Отборът от Северна Македония ще има задачата да съкруши мечтите на Левски и да продължи напред в Лигата на конференциите. Противникът на Левски наскоро започна да блести с успехи. През сезон 2017/18 отборът завършва на 4-то място в македонското първенство. По този начин Шкупи за първи път в своята история се класира за Лига Европа. През сезон 2021/22 печели за първи път Първа македонска футболна лига. Отборът отново е конкурентноспособен през сезон 2022/23. Тогава Шкупи завършва на втората позиция в класирането. Макар и да не успя да запази титлата, отборът продължава да се представя на ниво през последните години и да надгражда. 

Ще бъде интересно да видим дали Левски разполага с нужната класа, за да отстрани Шкупи.

 

На какво да залагаме

 

Макар и в ролята на домакин, Шкупи не е в ролята на фаворит в мача. Нашите букмейкъри са поставили коефициент 2.85 за отбора от Северна Македония да спечели първия мач. Победа за Левски е оценена на 2.37 коефициент. Възможността мачът да завърши на равно пък е с 3.25 коефициент.

Не по-различна е картината и по отношение на класирането за следващия кръг на Лигата на конференциите. Шкупи е с 3.05 коефициент да отстрани Левски. “Сините” да продължат напред в турнира е с коефициент 1.35.

Шкупи и Левски ще се изправят за първи път един срещу друг. Добрата новина е, че залогът е място в следващия кръг на Лигата на конференциите. Очаква ни интересен двубой. Очакванията са да има атрактивни атаки и от двата отбора. Коефициентът за това и двата отбора да отбележат гол не е никак лош – 1.93. Защитата на Левски все още не е на най-доброто възможно ниво. Атаката на “сините” обаче се очаква да компенсира. 

Пазарът “Равенство няма залог” е страхотна възможност да подсигурите вашия залог. Залагате стандартно на това един от двата отбора да победи. Разликата с класическия пазар за краен резултат идва от там, че ако мачът завърши наравно, сумата на залога ви се връща обратно при вас. “Равенство няма залог” за Шкупи е с 2.02 коефициент, а за Левски – 1.70. 

Превъзходството на Левски се очаква да е осезаемо и “сините” да спечелят този мач. Можете да разгледате пазарите за Хендикап за Левски. Ако смятате, че “сините” имат потенциала да спечелят с два гола разлика или повече, можете да заложите на Левски -1. Коефициентът за тази линия е 5.00.

Дали Левски ще може да си осигури предимство преди реванша в София или Шкупи ще направи така, че сините привърженици да са под напрежение? Не пропускайте мачът между Шкупи и Левски и се насладете на първокласната ни спортна секция. Заложете на вашия фаворит още сега. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova