Може ли Рома да спре серията на Байер?

02 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Може ли Рома да спре серията на Байер?
Байер Леверкузен

Днес ще се изиграят първите мачове от полуфиналите на Лига Европа. Рома приема Байер (Леверкузен), а Марсилия е домакин на Аталанта.

„Аспирините“ продължават невероятната си серия от поредни срещи без загуба и тя вече достигна 46 мача. Байер се измъкна в края в последните си три мача, като срещу Боруся (Дортмунд) и Щутгарт това стана с голове дълбоко в добавеното време. Тимът на Чаби Алонсо вече си гарантира титлата в Германия, но има амбиции за още трофеи.

На „Олимпико“ обаче го очаква преобразен тим на Рома. Промяната дойде след пристигането на Даниеле Де Роси, който замени Жозе Моуриньо. От тогава „вълците“ играят доста по-постоянно, особено в Европа. Те остраниха Фейенорд след дузпи, а след това Брайтън преди да запишат две победи над Милан. Двата отбора се срещнаха и миналия сезон на същия етап. Тогава Рома продължи към финала, който загуби от Севиля.

Отборът на Марсилия може и да е колеблив в изявите си през този сезон, но е много стабилен на своя стадион, на който имат само една загуба от началото на кампанията – от Пари Сен Жермен в края на март. В Аталанта мечтаят за първи финал в състезанията на УЕФА в клубната история. Бергамаските напълно си заслужиха участието на полуфиналите, след като отстраниха големия фаворит за трофея Ливърпул. Също така съставът на Джан Пиеро Гасперини се бори за място в топ 5 на Серия А и ще играе финал за Купата на Италия срещу Ювентус.

И двата двубоя се очаква да бъдат изключително оспорвани. Коефициентът на BETANO за над 2.5 гола между Рома и Леверкузен е 2.02, а този за под 2.5 гола е 1.80.

Котировката на BETANO за победа на Марсилия в първия мач срещу Аталанта е 2.62, равенството е оценено на 3.40, а успех на италианците на 2.67.

ТАГОВЕ
ОЩЕ ОТ Лига Европа
Лига Европа 09 май | news

Полуфиналите в Лига Европа

Лига Европа 03 сеп.

Жребият за груповата фаза на Лига Европа за сезон 2023/24 – кои са интригуващите сблъсъци и големите фаворити за трофея

Лига Европа 22 авг.

Лудогорец се изправя срещу европейски колос за място в Лига Европа

Лига Европа 08 май

Ще се доближи ли Ювентус още по-близо до слава в Лига Европа – Ювентус срещу Севиля

Лига Европа 17 апр.

Ювентус извоюва минимална преднина срещу Спортинг и мечтае за трофей и Шампионска лига

Лига Европа 19 мар.

Жребият за четвъртфиналите на Лига Европа – интересните сблъсъци и кои са фаворитите за спечелване на трофея

Лига Европа 13 фев.

Барселона срещу Манчестър Юнайтед – гвоздеят от шестнайсетинафиналите на Лига Европа

Лига Европа 16 май

Франкфурт срещу Рейнджърс в спор за титлата на Лига Европа

Анализи и Прогнози 02 май

Франкфурт или Уест Хям – решаващата среща от полуфиналната фаза на турнира Лига Европа

ЗАРЕДИ ОЩЕ