Ще може ли ЦСКА-1948 да преодолее съпротивата на ФКСБ във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите

17 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще може ли ЦСКА-1948 да преодолее съпротивата на ФКСБ във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите

ЦСКА-1948 срещу ФКСБ

 

Борбата за класиране за груповата фаза на европейските клубни турнири е от изключително значение за всички отбори, замесени в нея. Същото важи и за ЦСКА-1948. Отборът ще дебютира на европейската клубна сцена. Мечтата за европейското участие за ЦСКА-1948 се превърна в реалност след много добър предходен сезон. Целта е ясна – класиране за груповата фаза на турнира Лигата на конференциите. 

Първото изпитание пред ЦСКА-1948 ще е ФКСБ. Противникът на българския представител е вицешампион на румънската Суперлига. Задачата пред хората на Атанас Рибарски няма да е никак лесна. Сигурни сме, че ЦСКА-1948 няма да се даде без бой и ще направи всичко по силите си, за да отстрани ФКСБ.

Двубоят ще се изиграе на 26 юли от 20:30 българско време. ЦСКА-1948 ще е домакин в първия мач. 

 

Победоносно начало за ЦСКА-1948

 

Преди да дойде време за сблъсъка срещу ФКСБ, ЦСКА-1948 има ангажименти в Българската Първа Лига. Възпитаниците на Атанас Рибарски имаха тежката задача да открият настоящата си кампания в първенството с гостуване на Левски. Те обаче по никакъв начин не се уплашиха и си тръгнаха от “Герена” с победа. Резултатът след последния съдийски сигнал бе 2:1 за гостите. Това се превърна в изключително важен триумф за ЦСКА-1948. Победата срещу “сините” бе първа за отбора на “Герена”. С този успех ЦСКА-1948 стартира по най-добрия възможен начин сезона в Българската Първа Лига. Тази победа със сигурност ще доведе до приповдигнато настроение в редиците на ЦСКА-1948 преди следващия двубой на отбора.

Мачът с ФКСБ обаче ще бъде съвсем различна задача от всичко, с което се е сблъсквал отбора досега. ЦСКА-1948 няма опит в европейските клубни турнири. За хората на Рибарски това ще е съвсем различно изживяване и усещане на терена. ЦСКА-1948 ще използват инерцията, натрупана от доброто представяне в първенството, за да могат да сломят съпротивата на съперника. Домакинското предимство също ще е от ключово значение за добър резултат в първия от двата двубоя.

 

Поглед към съперника

 

Жребият в Нион отреди за ЦСКА-1948 да премери сили с румънския ФКСБ. Това не бе нито най-добрия, нито най-лошия вариант за българския представител. Другите потенциални опции бяха Апоел (Кипър), Бешикташ (Турция), Нефтчи (Азербайджан) или победителя от двубоя между Алешкерет (Арминия) и ФК Арсенал Тиват (Черна гора).

Противникът на Лудогорец завърши на трето място в румънската Суперлига през сезон 2022/2023. След разделението на Суперлигата обаче ФКСБ се изкачи с една позиция и стана втори с 46 точки, 7 зад шампиона Фарул (Констанца).

По подобие на ЦСКА-1948, ФКСБ също започна сезона си със страхотна победа. Вицешампионът на Румъния за изминалия сезон се наложи с 3:1 при гостуването си на У Клуж от първия кръг. 

В играта на ФКСБ се забелязват както силни, така и слаби страни. Според анализите върху играта на отбора, левият фланг се очертава като по-силния от двата за отбора. Там си личат имената на футболисти като Коман, Радунович и Олару. За сметка на това, десният фланг може да се окаже зона, през която ЦСКА-1948 да се опита да пробие своя съперник и да създава положения. В тази зона липсват качествено крило и добър бранител. Анализите сочат и към липса на сплотеност между футболистите, които оперират на десния фланг. Дали ще може ЦСКА-1948 да се възползва от тази слабост на румънския си противник?

 

На какво да залагаме

 

Забелязваме изключително близки коефициенти за краен победител за този двубой. Все пак, поради домакинското си преимущество ЦСКА-1948 е с 2.70 коефициент да спечели първия мач и да си осигури аванс преди реванша. Гостите от Румъния са с 2.75 коефициент да смълчат родните привърженици и да си тръгнат с победа. Равният резултат да властва след 90 минути игра е с 3.15 коефициент.

При коефициентите за класиране в следващия кръг ФКСБ определено е поставен в ролята на фаворит. Румънците са с 1.42 коефициент да продължат напред в турнира. Липсата на опит в състава на ЦСКА-1948 в европейските клубни турнири си личи и в коефициента-2.87 да се класира за следващия кръг на Лигата на конференциите.

Доста добри коефициенти има към момента за пазара “Краен резултат и Над/Под”. Ако смятате, че ще станем свидетели на голове и победа за българския представител, можете да заложите на линията “1 и над 2.5”. ЦСКА-1948 ще играе пред родна публика и вече успя да съкруши Левски с два гола. Ще се превърне ли и ФКСБ в новата жертва за възпитаниците на Атанас Рибарски?

Пазарът “Следващ гол (Гол 1)” също би могъл да привлече вашето внимание. Коефициентите и са двата отбора са много добри. Отборът на ЦСКА 1948 е с 2.10 коефициент да отбележи първия гол в мача. Това да направи ФКСБ е с 2.02 коефициент.

Ще успее ли ЦСКА-1948 да продължи в следващата фаза на турнира Лигата на конференциите или мечтата за българския представител ще угасне още в самото начало? Направете своя избор и проследете пътя на ЦСКА-1948 в турнира през призмата на Betano.bg. Желаем ви печеливши фишове и незабравими мигове в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova