Преобразеният ПСЖ срещу познатия Ница – ще продължи ли добрата форма на „парижани“ във френската Лига 1

08 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Преобразеният ПСЖ срещу познатия Ница – ще продължи ли добрата форма на „парижани“ във френската Лига 1

ПСЖ срещу Ница – тест за новия отбор на ПСЖ

Наближава моментът, в който чисто новият отбор на ПСЖ ще премери сили с поредния противник по пътя към запазването на титлата от Лига 1. На пътя на “парижани” застава Ница. Хората на Франческо Фариоли ще искат да затруднят максимално много ПСЖ и да прекъснат негативната си серия срещу шампионите. ”Парижани” ще са в ролята на домакини и ще разполагат с подкрепата на своите привърженици по трибуните.

Разликата в стойността и класата на двата отбора е огромна, но това не пречи на Ница да поднесе изненада в този мач. Под ръководството на новия си наставник Франческо Фариоли,  гостите в този мач ще се опитат да постигнат прогрес в развитието си. Нещо, което определено не се получи през изминалия сезон.

За ПСЖ това пък ще е добра възможност да продължи възходящата градация след страхотните победи в последните два мача. Също като Ница, ПСЖ също поема по нов път. Промяната в лагера на “парижани” обаче изглежда далеч по-сеизмична, като се има предвид предишния облик на отбора. Дали преобразеният ПСЖ ще се справи с Ница?

Двубоят ще се изиграе на 15 септември от 22:00 българско време.

Новият ПСЖ с нови надежди за Шампионска титла

Поредният сезон без Шампионска лига накара ръководството на ПСЖ да се замисли сериозно върху бъдещето на клуба. Промените са налице и са в една нова посока, различна от привличането на най-големите звезди за колосални суми.

Триото в атака, от което се очакваше да покори европейския връх, се разпадна. Лионел Меси продължи кариерата си извън Европа като подписа с Интер Маями. Аржентинецът не се чувстваше на мястото си в Париж и потърси ново предизвикателство. Неймар също напусна “Парк де Пренс”. Бразилският магьосник избра да облече екипа на Ал Хилал.

Килиан Мбапе също бе в обтегнати отношения с клуба, но избра да се завърне в стартовия състав на отбора.
Новият началник на революцията в ПСЖ е Луис Енрике. Испанецът се нагърби със задачата да се превърне в първия треньор, който да изведе ПСЖ до европейския връх. Той бе подкрепен от ръководството, което му довери да преобрази отбора, като почти бе закупен цял един нов такъв.

Ако след първите два мача останалите отбори са имали съмнения за амбициите на ПСЖ за титлата, то в последните два такива бързо разсеяха съмнения си. След две постни равенства, “парижани” натиснаха педала на газта. Шампионите прегазиха Ленс и Лион, а Килиан Мбапе отново бе голямата звезда, като в двата мача отбеляза 4 гола. Дали французинът ще изиграе ключова роля и срещу Ница?

Ще прогресира ли Ница през този сезон – въпросът, който си задават всички фенове

Много от плановете на Ница за миналия сезон претърпяха провал. След страхотната пета позиция и класиране в Лигата на конференциите през сезон 2021-22,  в изминалата кампания се забеляза сериозен регрес в редиците на отбора. В първенството отборът завърши на деветото място с актив от 58 точка. Все пак това място им даде право на участие в третия по сила европейски клубен турнир. Особено разочароваща бе домакинската форма на Ница. Отборът записа само 7 победи от 19 възможни на свой терен със също толкова равенства и 5 загуби. За сметка на това, Ница се чувстваше по-комфортно като гост със само 5 загуби за целия сезон.

Поводи за оптимизъм донесе и достигането до четвъртфинал в Лигата на конференциите. Там Ница бе на косъм да достигне полуфиналите, но отборът бе елиминиран от Базел с общ резултат 4:3 за швейцарците.

Отборът на Ница не бе особено активен на трансферния пазар преди началото на новия сезон. Фокусът бе върху изходящите трансфери. Опитният вратар Каспър Шмайхел и нападателят Каспър Долберг напуснаха отбора. Единственият значим входящ трансфер бе на Джереми Бога от Аталанта. Офанзивният футболист засега изпълнява периферна роля в състава, като започна само веднъж в първите 4 двубоя от първенството.

Предизвикателството пред Ница за този сезон ще е да се класира отново за някой от европейските клубни турнири. Липсата на участие в евротурнирите ще позволи на хората на Франческо Фариоли да се фокусират върху френската Лига 1 и да се опитат да постигнат целите си.

Интригуващите пазари на Betano

Коефициентите категорично са в полза на ПСЖ. “Парижани” са с 1.45* коефициент да вземат трите точки срещу Ница. Гостите са с 6.40* коефициент да сразят шампионите и да постигнат победа, която би им вдъхнала завидно самочувствие. Да няма победител и да станем свидетели на равен резултат е с 4.80* коефициент.

ПСЖ доминира срещу Ница като общ брой победи в последните 27 мача във всички турнири между тези два отбора. Шампионите имат 18 победи срещу само 3 за Ница и 6 равенства.

Това съперничество не се слави с висок брой попадения. Три от четирите последни двубоя между ПСЖ и Ница във всички турнири завършват с 2 или по-малко отбелязани попадения. Ница по традиция играе добре в защита. Атаката на ПСЖ обаче ще има какво да каже в своя защита. “Парижани” привлякоха някои офанзивни играчи от висока класа – Рандал Коло Муани, Гонсало Рамос и Усман Дембеле са кошмар за всяка една защита. Това в комбинация с експлозивността на Килиан Мбапе ще постави защитните действия на Жан-Клеър Тодибо и Данте под сериозно напрежение. Ще е истинско изпитание за традиционната централна двойка бранители на Ница да удържат нападателната мощ на шампионите. Добър коефициент предлага пазарът “Над 3.5 гола”. Да бъдат реализирани 4 гола или повече е с 2.27 коефициент в Betano.bg.

В два от трите мача на Ница в Лига 1 през този сезон отборът отбеляза гол. Хората на Франческо Фариоли също така отбелязват и първи гол в тези два мача. Ако мислите, че Ница може да нанесе първия удар в дербито с ПСЖ, пазарът “Как ще протече мачът” е точно за вас. Ница да е отборът, който да отбележи първия гол в мача и да загуби е с 8.25* коефициент в Betano.bg.

Франческо Фариоли се изправя срещу най-голямото си изпитание до момента като треньор на Ница. Дали ПСЖ ще премине през сърцатите възпитаници на Фариоли или Ница може да запише положителен резултат срещу шампионите?

Ние с интерес ще проследим докъде се простират възможностите на Ница през този сезон. На вас ви желаем успешна седмица и печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova