Лига 1 отново е тук – Пари Сен Жермен започва поредна защита на титлата срещу Лориен

09 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лига 1 отново е тук – Пари Сен Жермен започва поредна защита на титлата срещу Лориен

Лига 1 – сезон 2023/24

 

Само няколко месеца след спечелването на 11-ата титла в Лига 1, Пари Сен Жермен започва поредната защита на трофея.

Подценяваното от мнозина френско първенство изпрати доста оспорван сезон 2022/23, в който ПСЖ отново стана шампион. Въпреки, че казваме отново, “парижани” бяха на косъм да изпуснат титлата. Килиан Мбапе и компания се поздравиха с отличието изпреварвайки Ланс с една точка в класирането. 

Промените и напрежението в столичния клуб са на преден план, но на тях ще обърнем по-голямо внимание в редовете по-долу.

ПСЖ открива новия сезон срещу тим, който успя да ги победи на “Парк де Пренс” миналия сезон, а именно Лориен. Ще ни поднесат ли нова подобна изненада “мерлузите”? Отговор на този въпрос ще научим в съботната вечер, на 12-и август, когато ще се играе и самият двубой. Началният час е 22:00.  

 

Огромен шум около Пари Сен Жермен преди началото на сезона

 

Лятото в Пари Сен Жермен протича по по-особено начин, отколкото би се желало на всички свързани с клуба. Лято 2023 може да се окаже сезона, в който “парижани” се разделя със звездното си трио в нападение – Мбапе, Меси и Неймар. 

Лионел Меси е първото голямо име от трите суперзвезди, което официално напусна тима от Париж. Световният шампион с Аржентина от изминалата година пое в посока Интер Маями. Загубата на смятания за най-добър футболист за всички времена срещу никаква сума, не се отрази положително на организацията. 

От друга страна, Килиан Мбапе заяви, че няма намерение да преподписва нов договор с Пари Сен Жермен и ще напусне клуба веднага след изтичането на настоящия му идното лято. Това не се хареса на ръководство, което веднага започна опити да продаде френското крило преди и той да си тръгне без пари. Една евентуална сделка би била трудна за осъществяване в момента. ПСЖ отказва да включи Мбапе в тренировъчния си процес, което само засилва слуховете за неразбирателство между двете страни. 

За черешка на тортата, Неймар също изяви желание да напусне, след като напрежението в клуба нараства след всеки изминал ден. Пари Сен Жермен дава зелена светлина за изходящ негов трансфер. Така, “парижани” могат да загубят три от най-познатите и рекламирани лица в съвременния футбол в рамките на един трансферен прозорец. 

Това не са единствените имена, които напуснаха или предстои да напуснат парижкия отбор. Колосът в защитния вал на тима Серхио Рамос приключи с кариерата си в ПСЖ. Същото можем да кажем и за старши треньора Кристоф Галтие. Да, на негово място бе назначен Луис Енрике, който на пръв поглед е много по-добър и титулуван треньор. Въпреки това подобна промяна бива приемана тежко от играчите. 

Как ще се отрази целия този шум на представянето на тима, предстои да разберем. 

 

Ще сътворили ново чудо на “Парк де Пренс” тима на Лориен

 

Споменахме по-горе, че Лориен записа грандиозен успех с 3:1 на терена на Пари Сен Жермен в последната им среща. Вярно, че Лориен остана с човек повече още в 20-ата минута, след като Ашраф Хакими бе изгонен за втори жълт картон, но въпреки това не е лесно да запазиш хладнокръвие в дома на шампионите и да ги победиш по този начин. 

“Мерлузите” завършиха точно по средата на класирането за сезон 2022/23, но остана доста далеч от местата даващи право на участие в евротурнирите. 

Тази година в клуба търсят надграждане. За целта бе привлечен опитния Бенжамен Менди. Френският краен защитник обаче изпусна последните две години, тъй като се бе забъркал в неприятности извън терена. Бившият футболист на Манчестър Сити е готов да се завърне на игрището и да покаже защо бе основна част от шампионския състав на “гражданите” преди няколко сезона.

Първото препятствие през новата кампания е възможно най-трудното, но ако Лориен си тръгне с положителен резултат, това би повлияло повече от мотивиращо занапред. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата ПСЖ – Лориен

 

Всички можем да се обединим около твърдение, че Лориен надви “парижани” с огромна доза късмет във въпросния двубой. 

Betano споделя същото мнение. Шансовете за победа на “парижани”, които се предлагат, са с коефициент 1.36*, докато този за Лориен е 7.70*. Трудно е да си представим, че Пари Сен Жермен ще допуснат подобен колапс като последния мач, който изиграха двата отбора. По всичко изглежда, че Килиан Мбапе ще пропусне откриващия двубой, а Неймар е под въпрос. Въпреки това ПСЖ разполага с достатъчно класа в редиците си, за да преодолее доста по-скромната съпротива на съперника.

Във всички последни пет сблъсъка между двата отбора сме ставали свидетели на попадения и от двете страни. Пазарът за “двата отбора да отбележат – да” се предлага с коефициент 1.75*. В четири от споменатите пет случая головете са над три. Коефициентът за Над 2.5 е 1.50*. 

Френската Лига 1 се завръща, а заедно с нея и възможностите за печалби. Betano се е уверил да предложи всички събития от най-високото футболно ниво във Франция. Възможностите за залози не са малко, а предоставените маркети са в изобилие.

Пожелаваме късмет на всеки един от вас, но не забравяйте, че сайтът е с цел забавление. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova